21. syyskuuta 2015

Gradua ja kuulumisia


Heippa! Sitä elellään taas jo maanantaita ja syksy on päässyt kunnolla käyntiin. Blogi on pyörinyt mielessä, mutta sormet ovat naputtaneet ihan muita juttuja kuin blogikirjoituksia. Välillä sitä keksii aiheita mistä kirjoitella, mutta tunnit lipeävät käsistä ihan muuhun suuntaan. Semmoista se elämä taitaa olla :) Kaikkea ei ehdi eikä tarvitse tehdä ja pitää miettiä mihin aikansa priorisoi. 

Aloitin aamun käymällä läpi sähköpostin ja tutustumalla "erittäin mielenkiintoiseen" RefWorks- viitteidenhallintaohjelmaan. Ou jea! Näin gradun ollessa jo ihan mukavasti käynnissä täyttyy arki osittain siihen liittyvillä näperryksillä. Kurssikaverini vinkkasi RefWorksistä ja kehui samalla käteväksi ohjelmaksi, joten olihan se pakko istahtaa alas ja katsoa mitä asia koskee. 20 minuuttia opastusvideota tuntui todella pitkältä ainakin näin maanantaiaamuun, mutta pienellä sinnittelyllä (ja välillä vähän Instagrammia selaten) selvisin tuskasta. Video oli kyllä oikeasti ihan hyvä ja erittäin selkeä. Ohjelma tulee varmasti tarpeeseen ja oli hyvä katsoa ohjevideon kautta sen toimivuus ettei joudu alkaa ihmetellä yksinään kaikkea. 


Monia ei välttämättä gradu niin kiinnostakaan, mutta kun se on itselläni nyt ehkäpä se ajankohtaisin aihe niin voihan siitä muutaman sanan sanoa. Pro gradu -työ kuuluu siis kasvatustieteiden maisterin tutkintooni ja on tällä hetkellä viimeinen (mahdollisen harjoittelun/hyväksiluvun lisäksi) jäljellä oleva opinnäyte kouluuni. Aloitin graduni nyt syksyllä 2015 ja tavoitteena olisi saada se valmiiksi 2016 kesään mennessä. Tämä oli siis vahva aikomukseni pitkään, mutta ohjaajamme osasi pistää kyllä luun hyvin kurkkuun haaveilijoilta jo ensimmäisessä tapaamisessa. Jotta pysyisi aikataulussa, tulisi mahdolliset haastattelut toteuttaa jo marraskuun aikana. Hui. Sen lisäksi yllätyksenä tuli, että työn viimeinen jättö oli muistaakseni jo huhtitoukokuun vaiheessa eikä vasta toukokuun lopussa kuten luulin. Tätä ennen tulisi työ olla jätetty ohjaajajalle niin, että ohjaajan lukemisen jälkeen jäisi vielä noin kuukausi aikaa hioa työtä ennen lopullista jättöä. Laskekaapa siitä, että millon se alustavasti täysin valmis työ pitäisi oikein palauttaa!! 

Jos vuosi kuulostaa ajatuksen tasolla pitkältä ajalta on se käytännössä yksi hujaus tämmöisen työn parissa. Kylmä hiki nousee kun alkaa ihan ajattelemaan. Olenkin nyt ottanut asenteen, että teen niin paljon kuin vaan pystyn ja tähtään kevään jättöön, mutta annan myös tilaa mahdollisille muutoksille. En halua olla ehdoton palautukselle näin ison työn ollessa kyseessä vaan toimin lopulta sen mukaan mikä tunuu fiksuimmalta. Pyrin jättämään graduni keväällä, mutta lopullinen päätös varmentuu vasta hetki ennen palautusaikaa. 


Muuten arki rullaa työn, perusaskareiden ja urheilun parissa. Viikon kestänyt flunssanpoikanen on rajoittanut viimeisintä, mutta kuitenkin olen päässyt ulkoilemaan suhteellisen hyvin. Mieli on virkeä vaikka illat pimenevät jo entistä aikaisemmin. Itse asiassa lähdemmekin kylmyyttä ja pimeyttä karkuun lauantaina Kroatiaan! Tiedossa on viikko purjehdusta auringon alla :) Tämä työllistää itseäni käytännössä erittäin paljon rästitehtävien ja kirimisen kautta, mutta eiköhän sieltä sitä energiaakin saa ihan tarpeeksi. Jaksaa tehdä täysillä tämän viikon ennen lomaa ja toisaalta taas jatkaa sitten täysillä loman jälkeen. 

Olen postaillut niin huonosti viime kuukausina, etten tiedä onko langan päässä enää ketään mutta jättäkäähän edes jotain kommenttia jos tänne eksytte! :) 

Ihanaa viikkoa kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Söpö kuva teistä Kalajoen hiekoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ;) Se oli hieno se kaistale veden keskellä!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)