29. heinäkuuta 2015

Purjehdusta ja turhautumista

Moikka! Eikös olekin nokkela otsikko. Miten ihmeessä purjehtiminen ja turhautuminen liittyvät yhteen? No tällä kertaa eivät mitenkään, mutta tosiaan tulin jakamaan vähän purjehduskokemuksia sekä kertomaan kuinka turhauttaa päällä oleva nuha ja liikkumattomuus. 


Lähdettiin viime viikon perjantaina suoraan töistä lentävällä lähdöllä purjehtimaan Turun saaristoon. Tarkoituksena oli siirtää yksi purjevene Nauvosta Turun keskustan lähistölle. Jotta tällä suhteellisen lyhyellä matkalla saisi nauttia ihan itse purjehduksestakin niin lähdettiin aivan päinvastaiseen suuntaan kohti Nötön saarta toiseksi yöksi ja purjehdittiin sieltä sitten Turkuun. Molempina päivinä matka-aika oli jotain kuuden tunnin luokkaa ja se tuntui kyllä aika pitkältä ja raskaalta näin amatöörille. Hyvällä tapaa kuitenkin, koska olihan se hauskaa :) 

Aiemmin olen päässyt mukaan enemmän huvipurjehduksille, jolloin oma kosketukseni itse purjehdukseen on jäänyt ihan minimaaliseksi. Nyt olin (mielestäni) osa miehistöä ja kaikki kolme tekivät kunnolla hommia. Toki en osannut tehdä lähtökohtaisesti mitään vaan toimin täysin ohjeiden mukaan. Ilmeisesti taisi mennä ihan hyvin kuitenkin ja koin oppivani tosi paljon. Samalla opin lisää tuulesta ja sen vaikutuksesta purjehdukseen. Toisaalta huomasin myös kuinka pihalla olen oikeasti suurinpiirtein kaikesta mikä lajiin liittyy. Ei ole helppoa tosiaan, mutta kiehtovaa ja odotankin jo seuraavaa kertaa.
Miikka lähti tänään aamulla töihin ja sieltä suoraan takaisin Turkuun, missä alkaa huomenna kolmen päivän kilpailut. Täällä ollaan siis kotosalla ihan yksin koirien kanssa ihmettelemässä maailmanmenoa. Mitä tulee turhautumiseen niin sitä aiheuttaa tällä hetkellä flunssa. Viime keskiviikosta lähtien olen ollut enemmän tai vähemmän kipeä ilman lämpöä. Purjehtiessa sitä ei niin miettinyt ja työpäivätkin sujuivat hyvin (jatkuvasti niistäen..), mutta nyt loppuviikon näyttäessä rennommalta harmittaa etten pääse salille! 


Kesällä muutenkin tulee oltua niin paljon muualla liikkeellä, että tuntuu välillä tyhmältä maksaa salista. Se on kuitenkin niin kiva harrastus etten halua laittaa kesäksikään tauolle. Nyt olisi vaan hyvin aikaa tulevien päivien aikana mennä jos tämä pirun flunssa häviäisi!! Onneksi olo on kuitenkin ollut ihan hyvä muuten lähes koko ajan, joten en ole joutunut sängynpohjalle. Se vasta turhauttaisikin. Eiköhän tämä tästä pian lähde toivottavasti. Tänään pääsen vihdoin poimimaan mansikoita äidin kanssa. Asiasta on puhuttu nimittäin jo monta viikkoa ja nyt sitten mennään keräämään aimo annos herkkupalloja. Mansikat on niiin hyviä, että syön niitä varmaan siihen saakka että mahaa koskee. Fiksu pakastaisi niitä samalla myös paljon. 

Aurinkoista keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Thaimaa-pöksyt käytössä! Munkin pitäis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepa, ne on tosi mukavat. :) Vielä jopa istuvammat kun ne mun vanhat leopardipöksyt. Ainut vaan, että laatu on mitä on ja muutaman käyttökerran jälkeen bongasin jo kahdet reiät, kiva..

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)