20. heinäkuuta 2015

Nukkujakukkuja

Olen yleensä melko aamuvirkku ja vaikka itse sängystä ylösnouseminen tuottaakin usein suurta ongelmaa, olen hetken päästä kuitenkin jo ihan elementissäni. Nyt viettäessäni lomaa huomaan asian kuitenkin muuttuneen. Mitä enemmän nukkuu, sitä enemmän väsyttää. Viimeiset päivät olen noussut vaihtelevasti yhdeksän puoli kymmenen aikaan, joten tämän aamun herätys kello kahdeksan tuntui ihan järkyttävältä. Oikeasti olisin voinut kyllä halutessani jatkaa unia, mutta saadakseni töihin menevän vierustoverin ylös ajattelin itsekin nousta.Se on oikeasti tosi hassua, että miten väsymys ja laiskuus tuntuu lomalla oikein lisääntyvän. Kaikkea jaksaa tehdä vähän vähemmän ja yöunien on oltava vähintään kilometrien mittaiset. Melkein jo odotan arkea ja sitä, että nousen reippaana uuteen aamuun. Sitä ei ole hetkeen näkynyt! Toisaalta olen nauttinut kyllä ihan kaikin voimin tästä löhöilyvaiheesta ja yrittänyt kerrankin ottaa vähän rennommin enkä vain häseltää koko ajan. 

Toinen jännä juttu lomaillessa on asioiden aikaansaaminen. Silloin kun on kiirusta niin ajattelen aina, että lomalla ehdin sitten siivota kaikki kaapit. Ei siinä mitään, kyllähän sitä ehtisi mutta mitä jos ei huvita :D Ja lomalla kun ei huvita, niin silloin sitä ei myöskään yleensä tee. Eihän se sinänsä väärin ole, kun on saanut tehtyä vaikka ja mitä muuta kuitenkin.Vaikka yleensä ärsyynnyn iltalehtien "kesä on lopussa" -jutuista (en ole vielä muuten bongannut), niin väkisinkin iltojen pimentyessä olen ruvennut ajattelemaan syksyä. Ihan pieninä annoksina onneksi. Nyt kun on saanut vähän hengähtää, tuntuu syksykin taas ihan mahdolliselta ajatukselta. Syksyllä on aina fiilis uudesta alusta, ilma raikastuu vaikka ei ole nyt kovin lämmin ollutkaan ja saan kiinni omasta energisestä itsestäni. On kuitenkin hyvä huomioida, että nyt elellään tosiaan vasta heinäkuuta, joten vielä ei ole aihetta syksyyn siirtymiseen. Sieltä se tulee pikkuhiljaa kuitenkin vaikka toivottavasti saataisiin vielä kunnon lämpöjä ennen! 

Oikein kivaa maanantaita kaikille lomalaisille ja ahkerille työmyyrille!

2 kommenttia:

  1. No jep, sen vuoksi lomalla onkin erityisen tärkeää lenkkeillä ja vähän sporttailla jotta pysyy joku roti tässä hommassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mutta ilman muita rutiineja sekin saattaa muuttua satunnaiseksi. Onneksi olen palannut jo arkeen ;) Tänään lentävä lähtö töistä Nauvoon ja veneelle!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)