13. helmikuuta 2015

Matkamuistoja Krabilta Thaimaasta

Tasan kuukausi sitten palasimme Thaimaasta takaisin talviseen Suomeen. Nyt tuntuu jo, että reissusta olisi ikuisuus ja lomapöly on haihtunut harteilta tuoden arjen tilalle. Olen yrittänyt jo pitkään tulla laittamaan tänne vielä lisää reissukuvia, mutta samalla olen huomannut monien puuttuvan. Vaikka siskoni ei vieläkään ole saanut muutamia lähettyä, niin keräsin yhteen kuitenkin aikamoisen määrän kuvia! :) Osa jääkin sitten omiksi muistoiksi, joita voi katsella myöhemmin vuosien varrella.

Suosittelen nappaamaan kahvikupposen tai jonkun hyvän rooibosteen kätöseen ja istahtamaan alas. Tervetuloa virtuaalimatkailemaan Krabille!


Mitä jään Thaimaasta sitten kaipaamaan? Lämpöä, iloisia ihmisiä ja aurinkoa noin ainakin aluksi. Lisäksi lomailu, kirjojen lukeminen ja hedelmät oli aika mahtava juttu. Uiminen on ihanaa, hieronnat aivan luksusta ja uusien kokemusten saaminen mieletöntä. Thaimaassa ikävä tuli ainoastaan omaa pikkuperhettä, silloin tällöin suomalaista perusruokaa ja hyvin ilmastoitua kuntosalia. Muuta en ihan heti keksi kyllä kaivanneeni, kyllä siellä asiat aika hyvin oli. :) Mitä nyt ystävät tietysti myös puuttuivat, mutta hyvä matkaseura korvasi sen kyllä! Vaikka viihdyin Thaimaassa äärimmäisen hyvin, en uskoisi pystyväni asumaan siellä kuitenkaan pidemmän päälle.

'
On muuten kummallista, että matkakuume on taas palannut. Pitkien lentojen jälkeen olin ihan varma, etten innostuisi lähtemään mihinkään aikoihin, mutta nyt kutkuttaisi taas kovasti. Mitään sen kummempaa ei ole mahdollisuus tähän väliin kyllä toteuttaa, mutta hauskahan se on haaveilla. Yhtenä päivänä haluan takaisin lämpöön ja toisena haaveilen taas Alpeilla laskettelusta ja ihanasta mökistä siellä. 

Samoin nyt kevään kynnyksellä, kun aurinko on paistanut aina kaksi kertaa, alan haaveilla jo kesästä. Olisi kiva päästä purjehtimaan, mökkeilemään ja nauttimaan kivoista keleistä. Todellisuus lävähtää kasvoille siinä vaiheessa, kun tajuaa ettei tämä tule ihan heti tapahtumaan, mutta kivahan se on miettiä. Välillä kun näen jonkun kesäkuvan niin pystyn lähes haistamaan kesän tuoksun ja kuvittelemaan kaiken kesäisen ympärilleni. Enää muutama kuukausi niin tämäkin on taas totta.
Tiger Cavelle kiipeäminen oli kyllä aika työn ja tuskan takana. Ajattelin, että aika hyvän peruskunnon omaavalta ihmiseltä se sujuisi hienosti, mutta kyllä se aika tuskaista oli! Jalat vaan tärisi ja hiki valui. Jouduttiin pitämään monia taukoja ja hetkellisesti oli usko ylöspääsemiseen koetuksella. Luovuttaminen ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, sillä a) tiesin maisemien olevan huikeita ja se olikin totta, b) sinne kiipesi ei-urheilullisen näköisiä ja oloisia ihmisiä. Tässä vaiheessa pitäisi varmaan sanoa, ettei tehnyt tiukkaakaan, mutta olihan se aika hemmetinmoinen puristus. Ens kerralla uusiksi!
Oli muuten aika jännä yksi melontareissu, jossa päästiin melomaan tuommoiseen tippukiviluolaan sisään. Ylemmässä kuvassa jätettiin kanootit parkkiin ja käveltiin, mutta alemmassa melottiin ihan luolan läpi vain. Hieman ehkä jännitti mitä siellä vedessä saattaa olla, mutta ei sieltä kukaan ainakaan pilkistänyt. Jossain opaslehtisessä luki, että jollain noista melontaretkistä saattaa nähdä vedessä "giant water monitor lizards", jotka ovat aika isoja, mutta vaarattomia. Me ei niitä nähty, luojalle kiitos siitä.


Iltaisin käytiin usein kaupungilla kiertelemässä ja syömässä. Tuolla oli pukeutuminen lämmön takia niin helppoa, sillä valitsin aina mahdollisimman ohuen ja kevyen hameen. Pitkiä housuja ei voinut todellakaan pukea päällensä ja neulekin oli turhaa. Tämä oli kyllä yksi harvoista lomakohteista, jossa ei tullut yhtään edes viileä iltaisin. Päinvastoin, silloin oli ehkä päivän miellyttävin lämpötila.

Yhdellä retkellä törmättiin malesialaisiin, jotka olivat saaneet flunssan Thaimaan "kylmästä" ilmasta. Kyllä ehkä hieman huvitti näiden henkilöiden kertomukset siitä kuinka viileää Thaimaassa on ja kuinka heillä pyörii kotimaassaan lämpötilat aina neljässäkymmenessä asteessa. Suomessa taisi olla aika monta astetta miinusta sillä samaisella minuutilla..


Siinäpä oli monen monta kuvaa meidän reissusta. Muutamien tiettyjen kuvien uupuminen harmittaa, mutta kunhan ne löydän ja saan niin voin laittaa niitä tänne vaikka muun höpöttelyn lomassa. Jaksoikohan kukaan katsoa muuten edes tänne asti näitä kuvia? Ainakin itse voin katsella sitten joskus tulevaisuudessa kun taas matkakuume pahenee ja alkaa samalla suunnitella seuraavaa reissua. 

Seuraava lämpökohde tulee varmaankin olemaan joku mihin nappaan vain oman miekkoseni, mutta sen jälkeen voisi taas mennä isommalla porukalla. Krabilla oli kyllä tosi kivaa, kiitos matkalaisille vielä huippureissusta! <3

2 kommenttia:

  1. Olipas kyllä kiva palata vielä näihinkin tunnelmiin! Nyt alkaa tuntua jo et tuosta reissusta on piiitkä aika. Ihanan aurinkoista, Phra Nangin biitsille esim kelpais mennä ihan an-yy-tee nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kelpaisi!! Lähdetäänkö heti huomenna? ;) Näitä kuvia voi katsella sitten aina kun tulee räntää vaakatasossa ja haluaa suunnitella seuraavaa reissua.

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)