22. helmikuuta 2015

Kolmen ruokalajin lounas


Tämä sunnuntai on tullut löhöilyn sijaan käytettyä keittiössä puuhaten ja sen jälkeen syöden. Oltiin annettu Miikan perheelle joululahjaksi kutsu meille kolmen ruokalajin päivälliselle ja tänään oli aika toteuttaa lahja. Päivällisen sijaan ajankohdaksi valikoitui kuitenkin lounasaika. Alkupalaksi tarjoiltiin tomaatti-mozzarellabruschettaa, pääruoaksi siikaa aasialaisittain uunijuuresten kera ja jälkiruoaksi oli appelsiinisuklaakakku. Ruoat upposivat kohtuullisen hyvin kaikkien suihin ja itse myös tykkäsin kovasti!


Jälkiruoka oli tällä kertaa omalla vastuullani ja tämän vuoksi lähdin suunnittelemaan tarjoiltavaa jo eilen. Toiveissa oli löytää sopiva resepti, joka yhdistäisi appelsiinin ja suklaan. Pohdin ensin tekeväni jotain pienempää suupalaa kaikille, mutta päädyin kakkuun meidän suuren väkiluvun vuoksi. Oli paljon helpompi tehdä suoraan iso kakku seitsemälle, koska syöjiäkin oli paljon. Oman vyötärönympärykseni harmiksi kakkua jäi jäljellä yksi neljäsosa, ou nou ;) 

Päästiin maistamaan jälkiruoan kanssa myös muistaakseni jotain limoncello-likööriä, joka sopi yllättävän hyvin kakun kaveriksi. Pullossa oli hauskasti laitettu hana alaosaan, mitä kautta juoma oli mahdollista kaataa. Se tosin toimi vain kun korkki oli auki!

Nyt maha pullollaan ja koiralenkki takana on hyvä vähän köllötellä ja harkita vielä salilla käyntiä. Kuulostaa hieman utopialta, mutta katsotaan mihin sitä päätyy. Leppoisaa sunnuntai-iltaa! :)

2 kommenttia:

  1. Mahtava joululahjaidea (ja toteutus). Mulla alkoi tekemään mieli appelsiini-suklaakakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yhteistekemislahjat on aika kivoja, itse olen alkanut suosia niitä koko ajan enemmän! Toki ne vievät enemmän aikaa ja vaivaa, mutta toisaalta ne antavat samalla usein myös kokonaisuudessaan enemmän :) Saa napata idean seuraavalle joululle.

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)