11. tammikuuta 2015

Matkakohteen plussat ja miinukset - viimeinen lomapäivä Krabilla!

Vika päivä. Tänään alkaa viimeinen päivä meidän vajaan kahden viikon Thaimaan lomasta. Aika kummallista! Aikaa on ollut kuitenkin niin paljon, että kyllä tässä on pikkuhiljaa valmis taas arjen haasteisiin. Vaikeinta tulee olemaan varmasti Suomessa kohtaava pimeys, mutta viileämpää säätä odottelen jo jotenkin kierosti. Rakastan kyllä lämpöä ja hellettä ja on aivan ihana makoilla altaalla, mutta kyllä viileämmässä säässä tehty reippailulenkki antaa kuitenkin paljon enemmän energiaa. Aika aikaansa kutakin  :)


Ajattelin viimeisen Krabipäivän kunniaksi tuoda esiin muutamia hyviä ja huonoja puolia Thaimaasta maana ja varsinkin tästä alueesta, missä ollaan lomamme vietetty. Krabi on siis paikan ylempi nimitys, mutta tarkemmin alue on Aonang. Monilla on varmaan ihan erilaista näkökantaa asioihin, mutta seuraavanlaisia juttuja tulee itselleni mieleen.

PLUSSAT:
+ Lämpö. Thaimaassa on aina lämmintä näin suomalaiseen makuun, joten se on siitä varma lomakohde. 
+ Ihmisten ystävällisyys. Täällä ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita mikä johtuu osaksi varmasti siitä, että he tekevät työtään, mutta osalla se selkeästi tulee kuitenkin sydämestä.
+ Luotettavuus. Täällä voi luottaa paikallisiin. Jos sopii, että taksi hakee tiettyyn aikaan takaisin tietystä paikasta, on taksi oikeasti siellä odottamassa. Paikalliset tuntuvat olevan todella rehellistä kansaa muutenkin, joten ei tarvitse pelätä huijaamista koko ajan. 
+ Paljon tekemistä. Aonangissa on hurjan paljon tekemistä liittyen varsinkin mereen. On sukellusta, snorklausta, saarihyppelyjä, koskenlaskua ynnä muuta. Täällä ei tule tylsää, jos vaan haluaa osallistua erilaisille retkille tai lähteä itse rohkeasti liikkeelle. 
+ Tuoreet hedelmät.  Ei varmaan tarvitse paljon selitellä. Nam!

MIINUKSET: 
- Eläinten hoito. Täällä näkee jonkin verran kulkukoiria, jotka ovat tosi parkoja. Osia ilmeisesti kuitenkin ruokitaan, mutta ei välttämättä kaikkia. Eilen taas näin ravintolan takana kissan häkissä ihan uuvahtaneena. Sillä oli siellä kyllä vettä ja ruokaa, mutta ei monikerroksinen häkkikään riitä kissan liikuntatarpeisiin. Näistä siis iso miinus.
- Mitä miinuksia, ei taida olla paljoa! Lisään myöhemmin muita jos keksin.
Kyllä täällä Krabilla siis oleskella saattaa. Itse en kuitenkaan voisi varmaan asua missään näin lämpimässä loppujen lopuksi, sillä kaipaan liikaa viileän sään ulkoaktiviteetteja ja sitä reipasta tunnetta. Täällä on myös ainakin toistaiseksi ollut vähän hankala löytää esimerkiksi ei-suolattuja cashewpähkinöitä vaan lähikaupat pursuaa kaikkea herkuksi luokiteltavaa. Ensi kerralla ottaisin tänne mukaan ainakin puuroa ja ei-suolattuja pähkinöitä, jotta olisi jotain tuttua ja hyvää välipalaa Suomestakin. Vaikka thaikkuruoka on hyvää, en sitä jaksa syödä ihan koko ajan aamusta iltaan. Tutut omat välipalat voisi olla ihan hyvä veto!

Kylläpä tekeekin ihan perusruokaa. Heti kun saavun Suomeen, ostan kaapin täyteen omia ruokia :D Sitten voi syödä innolla sitä vähän ehkä mauttomampaa ja värittömämpää ruokaa kuin täällä, hah. Ei haittaa yhtään, kyllä nyt maistuu taas oma maustamaton jogurtti, ruisleipä, mysli. Kahvikin maistuu täällä aika erille, joten sitä keitän sitten heti myös.


Seuraavaksi suuntautuu nokka sitten huomenna kohti Bangkokia ja tiistaina kotiin. Kyllä meillä on taas pitkä lento edessä, huh, mutta pitää ottaa paljon tekemistä niin jaksaa. Ja eikös kotiinpäin matka mene aina nopeammin?

Kuten Facebookiin kirjoittelin niin Thaimaa on kyllä kohdellut meitä todella hyvin ja reissu on ollut kaikin puolin onnistunut. On ollut kiva viettää pidempään yhdessä aikaa taas siskon ja hänen siippansa kanssa ja toisaalta katsella miten elo onnistuu yhdessä äitin kanssa. Selvisin ;) Pian katse suuntautuu kuitenkin taas arjen alkuun eli omalla kohdallani se tarkoittaa opiskelujen ja työntekemisen jatkamista. Odotan suurella innolla sitä, miltä tämä kevät tulee näyttämään. Hieman jännittää yhdestä kurssista suoriutuminen ja aikataulujen yleinen hallinta, mutta luulisi tämän loman antaneen sitä varten voimia, että jaksaa sitten paahtaa pimeässä. Onneksi reissusta on superpaljon kuvia, niin kun väsyttää voi sitten palata muistelemaan reissua kuvien kautta :) 

Kiitos Krabi ja Aonang, palataan seuraavan kerran näillä näkymin sitten vasta Suomen mantereelta! 

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla juttuja Thaimaasta. Ollaan vähän niinkuin "säästelty" sitä, ajatellaan että se olisi sopiva kohde sitten kun on lapsia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo miksipä ei, täällä meidän hotellissa on sattumalta juuri yksi suomalainen lapsiperhe isovanhempien kanssa :) Kyllä täällä ainakin tykätään lapsista paljon! Itseä jännittäisi ehkä vaan noi tuktukit millä moni ajelee kun ne on ihan avonaisia eikä oikein mitenkään turvallisia. Mutta joo eiköhän kaikkeen tottuisi!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)