15. marraskuuta 2014

Aikaisten aamujen salaisuus

Vastoin otsikon tuomaa ajatusta, olen aina ollut hyvin aamu-uninen. Aikaiset aamut ovat olleet kunnon tervanjuontia ja lukioaikoina tuijottelin aamuisin usein niin kalpeaa ihmistä etten ollut varma siitä, onko tyyppi elävä vai kuollut. Elävä se oli, noin niin kuin biologisesti, mutta henkisesti ihan tööt.

Nyt aikuisiällä (jos näin voi jo sanoa), olen vastoin aiempia kokemuksia alkanut nauttia aamuista. Mikä sitten on muuttunut? Ensinnäkin nykyään saan usein nukkua tiettyinä aamuina pidempään halutessani, joten tieto siitä helpottaa jo lähtökohtaisesti. Toiseksi alan joskus jos iltaisin haaveilemaan aamun kahvikupista. Suurin muutos tilanteeseen on kuitenkin se, minkä olen ymmärtänyt vasta nyt myöhemmin. Miikka jopa kysyi hetki sitten, että mikä on muuttunut kun yhtäkkiä nousen nykyään mieluusti jo seitsemältä ihan muuten vaan, pakottamatta.


Salaisuuteni on aikainen nukkumaanmeno. Ihan oikeasti, kuulostaa varmaan naurettavalta, mutta uskon tähän täysin. Siirryn kymmenen jälkeen nykyään jo sänkyyn ja puoli yhdentoista aikaan sammuttelen valot. Herätykseen on silloin yli kahdeksan tuntia aikaa ja mieli levollinen. Toimii!! Ja aamulla kun herää niin olo on jos ei ihan virkeä niin kuitenkin levännyt. Tuli eilen taas käytyä nukkumaan yhdeltä yöllä Miikan ja koirien myöhäisen saapumisen vuoksi ja voin kertoa, etten meinannut herätä aamulla hänen lähtiessään lentokentälle. Silmät muurautuneina, aivan pihalla kaikesta raahauduin saattaamaan kääntöpaikalle koirien kanssa.

Joten jos joku pohtii sitä, miten olisi mahdollista oppia nousemaan esimerkiksi omatoimisen opiskelun päivinä aikaisin niin tässäpä tuli ainakin yksi vinkki. Toki nyt marraskuussa tulee muistaa ylipäätään nukkua paljon, jopa enemmän kuin kesäisin. Ainakin omalla kohdallani on nyt talviaikaan unen tarve suurempi. Itse olen lähtökohtaisesti aika pirteä sen jälkeen kun olen päässyt ylös, mutta voin ainakin suositella aamukahvia, koiralenkkiä säällä kuin säällä ja positiivista mieltä. Näillä varmaan ainakin herää, eikö? :)

Onko kellään heittää mitään lisävinkkiä siihen, miten pystyy helpottamaan aamun heräämistään?

Ps. Kamera lähti nyt sitten Lontooseen, joten kännykkäkameralla mennään. No can do..

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin hyvä vinkki mennä nukkumaan ajoissa! Valitettavasti minulla usein venähtää illat... juurikin tietokoneen äärellä ja sitten aamulla väsyttää. Olen kanssa tähdännyt siihen, että menisin kymmeneltä nukkumaan, tosiaan silloin kun aamuherätykseen on vielä se 8 h jäljellä, mutta jotenkin se aina venähtää. Ehkäpä pitäisi juuri totutella siihen, että menisi sänkyyn kympiltä ja sitten vielä lukisi vaikka lehteä/kirjaa ja juuri siinä puoli yhdentoista aikaan sammuttaisi valot. No minäpä jatkan tämän harjoittelua! :)

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei tosiaan ole aina niin helppoa varsinkin jos on iltavirkku, mutta olisi hyvä vaan päättää siirtyä sänkyyn esimerkiksi kymmenen maissa ja sitten siellä vielä lueskella. Silloin alkaa jo levätä ihan eri tavalla ja aloittaa lopulta nukkumisenkin ajoissa. Itsellänikin on ollut nyt taas iltamenoa ja nukkumaanmeno mennyt sitä kautta myöhäisemmäksi, mutta tänään otan tavan taas käyttöön ja menen viimeisestään kympiltä sänkyyn! Kivaa viikkoa sinne sullekin! :)

   Poista
 2. Sehän on hyvä jos selviit ajoissa nukkumaan, Mulla se harvoin onnistuu ja siks aamuisin väsyttäiskin vaikka kuinka paljon! Mut R nyt joutuu nouseen vieläkin aikasemmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt oon ollut reipas sen suhteen :) Saa nauttia valostakin vähän enemmän enkä muutenkaan saa iltamyöhällä enää mitään järkevää aikaan. Tänään oli herätys taas kuudelta kuten R:llä, titityy!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)