9. lokakuuta 2014

Zwolle

Kuvasta kiitos Lauralle

Vietin Hollannin reissuni pääosin siis Enschedessä, muutaman tunnin junamatkan päässä Amsterdamista. Alunperin oli mietteissä viettää sunnuntai Amsterdamissa ennen lentoani takaisin Suomeen, mutta itse matkustus söikin niin paljon ajallisesti että totesimme sen ihan mahdottomaksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut matkustaa sinne perjantaina tai lauantaina, mutta neljä tuntia edes takaisin ja neljäkymppiä euroissa ei innostanutkaan sitten niin paljoa. Kun tilalle tarjoutui tunnin etäisyyden päässä oleva, viehättävä naapurikaupunki Zwolle, oli valinta selvä. Amsterdamiin pystyisi lentämään Suomesta melko edulliseen hintaan kun taas Zwollessa tulisi tuskin myöhemmin käytyä.

Zwolle sijaitsee Amsterdamista noin 70 kilometriä koilliseen ja siellä löytyy asukkaita noin 120 000. Ihan pikkukaupungista ei siis ole kyse vaikka olin varautunut siihen. Kaupungissa ei ole pulaa vedestä, sillä sitä ympäröi tähdenmuotoisesti kanaalit. Juuri vesi on yksi elementti mikä tekee mielestäni kaupungeista viehättäviä ja kauniita. Saavuimme paikan päälle vasta iltapäivällä ja lähdimme illalla takaisin kotiinpäin Enschedeen, joten montaa tuntia emme ehtineet kaupungilla kuluttaa. Kuitenkin sen verran, että näki pienen vilahduksen Zwollesta.

Kuvasta kiitos Lauralle
Vaikka en itse ole niin kiinnostunut kaupunkiasunnoista, katselin kuitenkin innostuneena kanaalin varressa olevia kauniita taloja. Hyvä sijainti, upea ulkomuoto ja puita takapihalla voisi jopa houkutella tätäkin maalaishiirtä kaupunkilaiseksi. Ongelmana vaan lienee se, että en ole perillä Zwollen työllisyystilanteesta, joten ihan heti ei voida sinne muuttaa ;) Olisipa kiva asua joskus vielä ihan veden äärellä!

Kuvasta kiitos LauralleKävi muuten hassusti päivän vaatteiden kanssa. Yhdistän farkkupaidan lähes poikkeuksetta mustiin tai viininpunaisiin housuihini. Tällä kertaa ihan täysin ajattelematta olin ottanut reissuun mukaan vain siniset farkut. Laitoin sitten aamu-unisena vaatteet päälle ja kaupungilla ihmettelin mitä oli oikein tapahtunut. Tuplademiniä, häh?!

No, ystäväni lohdutti että näyttää kuitenkin ihan hyvälle ja yllättävän normaali olo oli näin farkun yliannostuspäivänäkin. Vähän hassulta näyttää toki näissä kuvissa kun ei kenkiäkään näy sillä ne taas toivat mukaan vähän toista väriä. Päivä oli myös lämmin, joten kuljin osan aikaa teepaidassa tai farkkutakki auki.

Kuvasta kiitos Lauralle

Visiitti Zwolleen oli siis käymisen arvoinen eikä sinne matkustaminenkaan rokottanut turhaa aikaa tai suurta tuohta rahaa. Lauantain päivävalinta oli kauppojen suhteen hieman huono, sillä ne menivät kiinni jo neljältä, joten jos uudestaan menisin niin pyrkisin varmaan hieman aikaistamaan lähtöä tai menemään toisena päivänä :) Me olimme kuitenkin päässeet kiertelemään kaupoissa jo edellispäivänä Enschedessä, joten se ei niin haitannut!

2 kommenttia:

Jätähän viestiä käynnistäsi :)