23. lokakuuta 2014

Sen oikean etsiminen

Vuosia, vuosia sitten seikkailin siskoni kanssa Helsingissä ja löysin mustan villakangastakin käyttööni. Sitä on sen jälkeen pidetty ties kuinka monta talvea, myös kaikki paukkupakkaset jäätyen läpi. Takki on sopinut hyvin moneen eri tilanteeseen ja se on maksanut itsensä varmasti takaisin jo muutama vuosi sitten. Nyt kuitenkin takki alkaa muistuttelemaan iästään ja vähän kaikki tuntuu olevan rempallaan.


Takin kangasmateriaali on edelleen siisti eikä siihen ole päässyt tulemaan repeymiä tai reikiä, mutta muuten tyytyväisyyteni takkia kohtaan on laskenut. Pari vuotta sitten onnistuin kolauttamaan takin vyönsoljen auton oven väliin ja se hajosi palasiksi. Ostin uuden soljen, mutta se ei sitten sopinutkaan vyöhön ja lopulta ajatus jäi. Nyt sidon vyön toisen puolen ympäri niin, että se lyhyydessään tippuu ainakin kymmenen kertaa kävelymatkalla. Paitsi jos unohtaa hengittää..


Takissa on jäljellä tällä hetkellä enää yksi nappi, joka pitäisi sitä suojaamassa kiinni. Tämän lisäksi parhaimmillaan kiinni ollessa on takki melko avoin yläosasta ja se taas vaatii paljon kaulahuivilta. Näiden syiden vuoksi ostin muutama vuosi sitten untuvahöyhentakin, jotta selviäsin kovista pakkasista. Pidän edelleen uudemmasta takista kovasti, mutta näin syksystä/alkutalvesta olisi mukava pitää jotain hieman kevyempää takkia. Villakangastakki sopii siihen tarpeeseen hyvin.


Näin ollen olen nyt alkanut bongailemaan sopivannäköisiä villakangastakkeja niin vaatekaupoista kuin nettikaupoistakin. Toiveena olisi löytää joko kamelinvärinen tai muuten vaalea takki, mutta jos se on liikaa pyydetty niin joku muukin väri käy. Löysin eilen Zalandon sivuilta aivan upean värisen ja mallisen viininpunaisen villakangastakin, mutta miten se on niin kallis?! Alennuksellakin hintaa jää parisataa euroa, hui. Onneksi Miikka totesi sen näyttävän aika ohuelta, joten nyt voin ehkä päästä yli tästä päähänpinttymästä.


Etsintä jatkuu siis edelleen. Toivottavasti löytäisin sopivan pian, jotta se ehtisi vielä käyttöönkin ennen mahdollisia paukkupakkasia ja kaapista kaivettavaa untsikkaa. Wish me luck!

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis keli siellä! Juu tuo takki on kyllä ollut hyvin käytössä, kai se vielä jonain koiranulkoilutustakkina jatkaa? ;) Onnea etsintöihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä se käytössä pysyy, varmasti ihan kaupungillakin. Siksi olisikin kiva löytää toisen värinen uudeksi takiksi, jotta ei suoraan tulisi korvaajaa vaan enemmänkin toinen, vähän enemmän suojaava takki :) Tähän mennessä parhaat vaihtoehdot ovat löytyneet nettikaupoista joten pitänee sieltä klikkailla joku kotiin sovitukseen.

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)