15. lokakuuta 2014

Kesämuistoja: purjehtivat koirat


Hassua miten jotain kuvia tulee "pantattua" niin pitkään. Niihin tykästyy, haluaa jakaa eteenpäin, mutta lopulta monta kuukautta myöhemmin sitä löytää ne tietokoneen kansiosta edelleen. Näin kävi näidenkin kesäisten purjehduskuvien kanssa, mutta nyt sain vihdoin ne esille :) Oikeastaan viimeisen kimmokkeen asiaan antoi meidän toissapäiväinen pikapurjehduksemme. Pääsimme mukaan katsastamaan tuuli- ja nopeusmittarin toimintaa ja vietimme erittäin kylmän, mutta kauniin hetken Espoon edustalla. Kesäpurjehdus on pop, mutta jotain maagista siinä on kylmemmilläkin keleillä.
Meidän Rocky on jo jossain määrin konkari purjehduksessa, mutta Fasu pääsi vesille nuoren ikänsä vuoksi ensimmäistä kertaa vasta tänä kesänä. Poika oli hieman jännityksessä liikkuvan ja liukkaan alustan vuoksi, mutta sopeutui kuitenkin mielestäni yllättävän nopeasti merikarhun elämään. Molemmilla on luonnollisesti omat pelastusliivinsä sitä varten, että veneen reuna alkaisi kiinnostaa liikaa ja nokka löytyisi suojaverkon sijaan vedestä. Miikan vanhempien vene on onneksi suojattu niin hyvin, ettei vaarapaikkoja ole kuin veneen etu- ja takaosassa, joten koko pitkän sivun voivat koirat tallustella ihan rauhassa. Ainakin silloin jos purjeet ovat alhaalla eikä vene ole ihan vinossa..


Kokeilin kesällä kameran säädöksiä innostuneena ja löysin ylläolevat hieman dramaattisemmat kuvapohjat. Aika hauska mitä kaikkea sitä löytyykään noista kameroista! Purjehduskelimme sattui vielä oikeasti olemaan hieman kummallinen, joten erikoissäädökset osuivat hyvään hetkeen. Mitäs pidätte näistä erilaisista kuvista?Vietin kesän yhden parhaan tenttiinlukuhetken veneen kokassa istuen. Ei voi maisema paljon tuosta parantua ja mieli on tyyni oppimaan. Toki moni voisi suosiolla jättää kirjan sivuun ja keskittyä ympäröivään luontoon, mutta omalla kohdallani taisi matkaehtona olla mahdollisuus tenttilukuihin. Ihan hirveästi ei muistaakseni yllätyksellisesti tullut luettua, mutta jotain onneksi kuitenkin.

Nyt on taas tältä vuodelta purjehdukset purjehdittu ja seuraava mahdollisuus lienee sitten ensi kesänä toivottavasti. Jonkin verran ollaan haaveiltu myös omasta pienestä purjeveneestä, mutta sen hankintaa tullaan pohtimaan vielä aika pitkään. Itse olen tottuneempi mökkeilijä kuin purjehtija, mutta unelmatilanteessa haluaisin molemmat ;) Voi olla että jossain vaiheessa jatkuu taas vääntö kotona, kun mietitään mitä kummatkin haluaisi yhdessä ja erikseen ja mikä taas olisi milloinkin toteutettavissa. Purjevene nyt ainakin olisi halvempi vaihtoehto, niitä kun saa niin pieniä myös!


Voi että, kyllä oli ilo katsella koiria veneen kannella nauttimassa tuulenvireestä. Pojat eivät olleet mukana eilisen reissulla enää ollenkaan vaan heidän edellisestä purjehduksestaan on jo aikaa. Pitää ensi kesän kynnyksellä kysellä niiltä taas, että joko mennään. Luulen että Rocky ainakin etsii lähimmän pelastusliivin ja odottaa sen kanssa valmiina. Pikkuveli seurannee perässä ja toivoo parasta muistaen, ettei edelliskerrallakaan tapahtunut mitään pahaa.

2 kommenttia:

  1. haha, nyt on kyllä niin espoolaisia laivakoiria :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahhahahaa no ehkä vähän ;D Mutta pojat oli vaan kuokkimassa veneellä, ei ole meidän paatti!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)