24. syyskuuta 2014

Ajatuksia onnellisuudesta ja tonttulakeista

Kiitollinen, siunattu, onnellinen. Moni varmasti tietää tämän lauseen, joka on radiossakin kuulunut. Kukas muu kuin stadionmestarimme Cheek sen olisi sanonut. Tällä hetkellä haluan allekirjoittaa sen täysin. Olen vaan niin tyytyväinen siitä, mitä elämä tällä hetkellä pitää sisällään ja ketä siihen kuuluu. Rakastava poikaystävä, ihana (ja välillä ärsyttävä ;) perhe ja välittäviä ystäviä. Tämän lisäksi päiviäni ilostuttaa kaksi karvaista palleroa, jotka tuottavat itselleni paljon naurua jokaiseen päivään ja näyttävät myös kuinka pitkäjänteisyyttä kasvatetaan.

Ilmat ovat muutaman viime päivän sisään muuttuneet reilusti kylmemmiksi. Ensimmäinen reaktio oli ärsytys: minkä takia pitää taas palella. Tänä aamuna kuitenkin ollessani aamulenkillä tunsin puhdasta intoa. Joulu tulee pian! Kaikki tämä ilmojen viileneminen johtaa lopulta talveen ja yhteen ihan lempiajoistani, jouluun. Nyt lienee jo hieman aikaista aloittaa iloitseminen, mutta rehellisesti sanottuna olen jo koko menneen viikon ajatellut päivittäin joulua.


Olen saanut pienestä asti kokea välittäviä, lämminhenkisiä jouluja, missä ympärillä on usein paljon ihmisiä. On jaettu lahjoja, syöty äärimmäisen hyvin ja oltu yhdessä. Tärkeimpänä näistä nostaisin juuri yhdessäolon ja rauhoittumisen. Ei ole toista aikaa vuodessa, millon osaan olla niin rennosti paikoillani ja vain nauttia yhdessäolosta yleensä vielä monta päivää. Tiedän ihmisiä, joille joulut eivät merkkaa mitään samankaltaista ja jotka kantavat mukanaan surua koskien ikäviä perhejouluja. Ymmärrän, että he eivät näe joulua tänä iloisena tapahtumana vaan ahdistuksena. Toivoisinkin, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea oikeasti rakkaudentäyteisen joulun välittävien ihmisten kanssa. Ne muistot kantavat pitkälle ja edelleen näin 25-vuotiaana voi odottaa joulua kuin hullu puuroa.

Minkälaisia jouluja teillä on ollut? Onko kukaan muu suonut vielä ajatuksia tulevaan jouluun vai vieläkö tässä toivutaan kesän muutoksesta syksyyn? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)