31. elokuuta 2014

Yhteisasumisesta etäsuhteeseen


Koti on hiljainen ja jotenkin tyhjä. Erilainen kuin ennen toisen ollessa poissa omilla asioillaan. Tänään 31.8.2014 yli kahden vuoden yhteisasumisen jälkeen, vein murun lentokentälle kohti Joensuuta tietäen, että tästä alkaisi mahdollisesti jopa kahden vuoden etäsuhde. Vaikka olin kuinka hyvin varautunut siihen ja usko tulevaan on suuri ja positiivinen, niin kyllä se lähtö aina karulta tuntuu. Tämän päivän lähtö kuitenkin tuo mieleen kaikki ne tulevatkin lähdöt mitä meillä tulee olemaan edessä. Niitä tulee olemaan paljon, mutta siihenkin varmaan tottuu.


Muutto on yksi suuri muutos ihmisten elämässä. Vaikka kyseessä onkin usein positiivinen muutos, vaatii se aina oman aikansa, että siihen tottuisi. Pitää käsitellä kaikki ne ajatukset mitä mieleen tulee ja ihmetellä sitä, miltä tuntuukin nukahtaa yksin ja tulla kotiin tietäen, ettei toinen ole siellä tänäänkään.

Onneksi käytännössä, arki rullaa kuitenkin aina eteenpäin ja jossain vaiheessa päivät hujahtaa toistensa ohi. Hyvä puoli etäsuhteessa on se, että yhteinen aika tulee olemaan entistäkin arvokkaampaa. Vähän sama kuin siskon kanssa, harvempi näkeminen tarkoittaa kuitenkin intensiivisempiä jaksoja, jolloin voi keskittyä vain toiseen monta päivää.


Olen kuitenkin päällisin puolin hyvillä fiiliksillä tulevan suhteen ja uskon kaiken menevän hyvin. Uskon tottuvani olemaan arkipäivät yksin kotosalla ja uskon meidän pystyvän järjestämään näkemiset vähintään kahden viikon välein. Jo nyt meillä on tiedossa monet yhteiset viikonloput ja lisää on tulossa aikataulujen vahvistuessa. Joululomalla tulee olemaan yhteistä aikaa ja näin opiskelijana, ovat kesälomatkin ihan laittoman pitkiä.

Mistään ulkomaan jatkuvasta työkomennuksesta ei tosiaan ole kysymys vaan hetkellisestä arjen muutoksesta, opiskeluista eri kaupungeissa. Tulen pyrkimään tekemään omia opiskelujani etänä sen verran kun se on järkevästi mahdollista ja samoin pyrkii Miikkakin tulemaan tänne aina mahdollisuuksien mukaan, ainakin toivottavasti ;)


Ensimmäiset päivät on aina vaikeimpia, mutta pian kai tähänkin tottuu. Onnekseni ensi viikonloppuna koittavat meidän yhteisten tuttujen häät, joihin osallistumme molemmat innolla! Ihana päästä häihin ja ihana nähdä murua heti viiden päivän jälkeen. Odotan kovasti jo ensi viikonloppua vaikka ei tuleva viikkokaan huonolta näytä.

Vielä kun saisi tämän kurkkukivun poisi ja parantuisi. Pääsi se kaikilla oleva flunssa iskemään sitten tännekin.. Parempaa onnea muille! 

Ps. Muru jos luet tätä, niin kaikki on täällä nyt hyvin. Rocky voi ok, mitä nyt kaipailee sua rapsuttamaan sen päätä tötterön ohi. Love you <3

6 kommenttia:

 1. Etäsuhteeseenkin tavallaan tottuu, olin 2,5 v etäsuhteessa, josta kesät sentään oltiin samalla paikkakunnalla...Kyllä se hyvin menee (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou, teillä on ollut ilmeisesti vähän vielä hankalampi tilanne. Kai siihen tottuu kun vaan antaa asialle aikaa. Tietysti olisi ehkä ollut helpompi aloittaa etäsuhteesta ja siitä muuttaa yhteen, mutta voihan sen näinkin tehdä jos alkaa kyllästyttää :D No ei kai. Pitää nyt nauttia omista hetkistä mitkä lisääntyy ja nähdä ahkerasti ystäviä. Onneksi on myös whasappit ja skypet sun muut ja tietysti voi soitella aina halutessaan, se etu on kun ollaan saman maan kamaralla.

   Poista
 2. Tsemppiä! :-* Ja rispekt siinä, että voi lähteä toteuttamaan omia unelmiaan parisuhteesta huolimatta! Se jos mikä kertoo terveestä ja vahvasta rakkaudesta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tottahan tuokin, itselle se on ollut aina tärkeää ettei saa unohtaa omia haaveitaan, kuten esimerkiksi vaihtoa. Toki on kohteliasta pitää toinen mukana suunnittelemassa, mutta on ok seurata myös omia unelmia. Pitää toivoa, että ne olisivat sitten aina melko yhteneviä :) Onneksi tässäkään ei ole kyse koko yliopistotutkinnosta, vaan vain maisterista. Kokonainen olisi voinut olla vähän liian iso pala kakkua allekirjoittaneelle..

   Poista
 3. (Sorry pääsin vain tällä tunnuksella kirjoittamaan..)

  Voi muruset, voimia teille <3 Hyvin se menee, tulette pärjäämään loistavasti. Ihanaa, että teillä on jo sovittuja viikonloppuja, helpottaa alun yksinäisyyttä varmasti. Suuria halauksia, sekä uutta tavoittelevalle että kotia kantaville.

  Toisesta vasta etäistyneestä parisuhteesta, L
  (itken silmät päästäni, mutta hyvää näistä tulee. tullaan tammikuussa kokkaamaan sulle.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos matkailija, ei ole teilläkään yhtään helpompi tilanne. Me sentään ollaan edes samassa maassa, mutta toisaalta taas tämä kestää pidempään. Voi kun voisi aina vaan olla samoissa paikoissa vaikka nyt ei ainakaan ehdi kyllästymään! Tsemppiä sinnekin teille, olkaa reippaita! <3 Odotan jo kokkailuja, nam.

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)