3. elokuuta 2014

Kesäasua sunnuntailta ja avunpyyntöä koskien kuvankäsittelyä!

Pitkästä aikaa näkyy taas asukuvia. Puuhasteltiin tänä sunnuntaina paljon kotijuttuja ja saatiin aikaiseksi kaikenlaista. Iltapäivällä käytiin lyhyesti piipahtamassa Oittaan rannalla, jossa itse uskaltauduin käydä pulahtamassakin. Pukukopeilla oli tosin varoitukset sinilevästä, mistä kävin sitten uimavalvojilta kysymässä uimarannan ollessa täynnä innokkaita polskijoita. Kuulemma levää on mitattu olevan kyseisessä paikassa, mutta juuri viime päivinä sitä ei varsinaisesti ole näkynyt. Uimavalvoja kehotti kuitenkin käymään suihkussa uimisen jälkeen, mutta antoi ymmärtää ettei suurta riskiä sairastumiseen ole.

Tiedä häntä, kävin nyt sitten hieman uimassa, mutta varoin tällä kertaa erittäin tarkasti ettei muiden polskimaa vettä ajautunut suuhun. Uinti oli ihanan virkistävää keskellä lämmintä kesäpäivää :)
Poden tällä hetkellä lievää blogiärsytystä sillä olen jo pidemmän aikaa ollut epätyytyväinen blogissani näkyviin kuviin. Pidän Olympuksen Pen Mini E-PMI kameraani ihan hyvänä vehkeenä, mutta jostain syystä blogiin päätyvät kuvat eivät miellytä. Valitin asiasta juuri yhtenä päivänä ystävälleni ja mietittiin mikä siinä voisi olla vialla. Käytän kuvien muokkaamiseen ja pienentämiseen Corel Paint Shop Pro Photo XI - nimistä ohjelmaa, joka kuulopuheiden perusteella olisi hyvä sekin. Jotain vain tapahtuu siinä siirrossa blogiin, ärsyttävää.

Kuvat, jotka ovat selkeät sumentuvat ja kuvat, joiden väri loistaa laimentuvat. Kaikista häviää se suurin lisäys, mitä toimiva minijärkkäri voi antaa. Blogger jotenkin "syö" sen kauneuden kuvista ja jäljelle jää suurta keskinkertaisuutta. Kyse ei myöskään ole ihan vaan kuvitelmasta, sillä usein vertailen tietokoneella olevien versioiden ja blogger-versioiden välillä huomaten selkeän eron.

Tiedän, että minun pitäisi perehtyä asiaan lisää ja tutkia missä vika on. Jotenkin huomaan kuitenkin ärsytyksissäni lamaantuvani ja siksipä on kuvailuintokin tässä samalla laantunut. Ei ole kiva julkaista materiaalia, mihin ei ole tyytyväinen ja minkä tietää olevan tietokoneen kovalevyllä laadukkaampaa.


Osaako joku auttaa urpoa hädässä? Onko virheeni kuvien vääränlainen pienentäminen tai missä muussa kohdassa saatan toimia väärin? Kaikenlainen apu olisi tarpeen sillä sitä kautta voisin saada myös uutta intoa bloggaamiseen. Ihan kaikkea hiljaisuutta ei kuitenkaan voi pistää kuvaongelmien piikkiin vaan ihan yleisesti jumalattoman kuumien ja kauniiden kesäpäivien syyksi ;)

Please, help!

2 kommenttia:

  1. Lataatko kuvat suoraan bloggeriin vai jonkin ohjelman kautta? Käsittääkseni suora lataus huonontaa kuvanlaatua. Itse lataan kuvan ensin Dropboxiin ja siitä sitten blogiin. On myös jokin keino mikä auttaa jos haluaa ladata suoraan. Muistaakseni joku täppä piti ottaa pois tms. Valitettavasti vaan en muita miten tämä kikka menee kun en käytä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lataan ihan suoraan bloggeriin, äh, siinäkö se selitys saattaakin olla! Voi hitsit.. Tähän täytyy nyt sitten perehtyä lisää ja katsoa josko saisin muutosta parempaan. Kiitos tuhannesti tästä vinkistä!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)