26. heinäkuuta 2014

Polttaripäivä!
Tänään pääsen elämäni ensimmäisiin polttareihin. Eivät tosin luonnollisestikaan ole omani, mutta pääsen vierailijan rooliin. Tiedossa on päivä Helsingissä kaikkine kommervenkkeineen ja pienen jännityksen kera odotan jo innolla. Päivästä tulee myös todella pitkä, joten pitää muista helteisenä päivänä juoda parasta janojuomaa vettä tarpeeksi. Voisin kuvitella, että jotain muutakin tulee hieman maisteltua.Minulle kävi pienenä usein niin, että odotettujen synttärijuhlien päivän koittaessa halusinkin yhtäkkiä ihan tavallisen päivän ilman juhlia. Juhlavieraiden saapuessa olo muuttui tietenkin ja sain monet upeat juhlat. Olen aina miettinyt mistä tämä tuntemus johtuu ja päätellyt sen olevan jotenkin yhteydessä jonkin sortin jännitykseen. Jännittää se mitä tuleman pitää, miten vieraat viihtyvät ja miten kaikki ruokapuoli pelaa. Kontrolloivana ihmisenä sitä ei jotenkin tykkää niin paljon semmosta "come what may" -meiningistä vaan on kivempi tietää asioiden järjestys etukäteen. Ainahan se ei tosiaan ole mahdollistakaan.

Samoin toisten juhliin mennessä jännittää jaksaako sitä jutustella kaikkien kanssa, mitä jos tuleekin olo että haluaa kotiin ja muuta höpöä. Harvemminhan näitä tapahtuu oikeasti, mutta ehkä jännitys siitä nostaa aina juhlapäivänä päätään ja yhtäkkiä olisi kiva vain perua kaikki. Ihme juttu, ei pidä ottaa liian vakavasti kuitenkaan :)


Istun tällä hetkellä juuri siivotulla parvekkeellamme ja ihastelen elämän kauneutta. Täällä on lämmin, mutta käy pieni tuulenvire. Parvekkeelta lähti eilen koko kesän täällä olleet pyöränrakennusosat (eivät olleet allekirjoittaneen kröhöm..) ja nyt täällä mahtuu olemaan taas. Ympärillä on ihan hiljaista ja naapuritkin ovat selkeästi vielä nukkumassa tai aamupuuhissaan. Pienen jännityksen takia tämä olisi se paikka, johon voisin unohtua koko päiväksi. Voisin katsella luonnon heräämistä ja lasten hidasta soljumista leikkipuistoon. Voisin tuntea paahtavan iltapäivän auringon ja lopulta nähdä auringon laskevan puiden taa.


On aika lopettaa kuitenkin se haaveilu nyt ja lähteä pakkaamaan päivän tarvikkeet mukaan. Tiedossa on varmasti unohtumaton ja hieno päivä varsinkin tulevalle morsiammelle ja kaikille meille juhlijoille. Vähän jännittää, mutta hei niin sitä pitääkin ennen tämmöisiä juhlia!!

Ps. Morsiammen polttarit ovat jo alkaneet kaasojen kanssa, joten näin ollen tiedän etten pilaa mitään suurta yllätystä täällä ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)