16. heinäkuuta 2014

Me ollaan Tamppereel

No niin nyt tulisi kuvaa Tampereen reissulta. En tunnetusti osaa kyllä kuvata mitään nähtävyyksiä tai toreja vaan keskityn kaikkeen epäolennaiseen. Tämän lisäksi en myöskään tykkää asua kamera kädessä julkisilla paikoilla :D Alkusepustuksen jälkeen kuviin..
Harrastin tällä kertaa turisteilua enemmän kuin koskaan aikaisemmin kyseisessä kaupungissa. Käytiin Pyynikin näköalatornilla ja rannalla, Pispalassa ihastelemassa puuvallilamaisia taloja ja maisemia, Hervannassa uintipulahduksella ja Jack the Roosterissa maanantaimakkaralla. Pääsin pyöräilemään pitkin kaupunkia, toteamaan joidenkin kissojen olevan oikeasti kuin koiria ja jännittämään jalkapallon MM-kilpailun tuloksia. Säät sallivat ja meno oli letkeää, ei paha ollenkaan.


Pyynikin näköalatornilla käydessämme oli tietysti pakko ottaa munkkikahvit, jotta tuntisi itsensä tamperelaiseksi. Vai turistiksi? Harvoin muuten saa näin pehmeää ja herkullista munkkia, voi kun niitä voisi syödä joka päivä. Ei muuten oltu ainoita turisteja kahvilassa, bussillinen saksalaisia tuli valloittamaan rakennusta myös samaan aikaan ;)

Tampere on kyllä vielä paljon kauniimpi kaupunki kuin mitä ajattelinkaan. Ennen olen pitänyt sitä enemmän kivana kuin kauniina, mutta tämänkertainen reissu näytti siitä erilaista puoltakin. Syynä lienee ystäväni poikaystävän auto, jolla pääsimme huristelemaan pitkin ja poikin ja tietysti ihan se lähtökohta, että hervantalainen osaa esitellä kotikaupunkiaan hieman eri tavalla. Se mistä yllätyin, oli se että Tampereella on yllättävän lähellä vesi koko ajan. Ydinkeskustassa sen läsnäolo on sen verran rajatumpaa, ettei järvien paljoutta huomaakaan. Ihania maisemia pääsee ihastelemaan muun muassa Pispalassa ja Pyynikin rantsussa.
Ainut mikä jäi Tampereelta tällä kertaa kokematta oli Särkänniemi! En tiedä olenko siellä ikinä edes ollutkaan ja näin ollen olin kaavaillut pientä visiittiä sinne tällä kertaa. Ystäväni ei ihan innostunut ideasta tarpeeksi, sillä hän oli siellä vieraillut kuulemma aika paljonkin. Yritin sitten tutkia josko huvipuistoon olisi päässyt ilmaiseksi sisään ja jos saisi kelpohintaan yksilölippuja laitteisiin rannekkeen sijaan. Ensimmäinen toteutui, toinen ei. Kymmenen euroa yhdestä mielenkiintoisesta laitteesta ei ihan kohtaa käsitystäni "pienestä huvista". Ehkä sitten joku toinen kerta, kun saan jonkun innostettua ottamaan kanssani rannekkeen ja hurvittelemaan oikein kunnolla!

Tamperematkailusta siirrynkin perjantaina hieman länteenpäin kun junan nokka osoittaa kohti Pohjois-Pohjanmaata ja tarkemmin ottaen Oulua. Kahdeksan tuntia junassa yhden aikuisen, yhden alle kolmivuotiaan ja kahden kissan kanssa kuulostaa hieman pelottavalta, mutta eiköhän tästäkin selviä. Ymmärtänette, miksi aika hanakasti pyrin saamaan meidän koirat hoitoon. Onnistuin, onneksi...

Kuulemisiin! :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Kesäinen fiilis oli kyllä tosiaan ja silloin on paljon mukavampi kierrelläkin :)

   Poista
 2. Hauskaa reissua, voit vilkuttaa Kalajoen kohdalla! Terkut H:lle ja muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oispa mukava pysähtyä Kalajoella, ei vain taida sopia aikatauluun.. Ehkä myöhemmin tänä kesänä vielä, toivottavasti! Pitää vilkutella Signelle ja Kaarinalle :) Kerrotaan terkut!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)