9. kesäkuuta 2014

Telttailua Nuuksiossa


Moikka! Huh minkälaisia päiviä tässä on taas ollut. Tosi hauskoja, mutta ihan täynnä ohjelmaa aamusta iltaan. Lauantaina juhlimme äitini 60-vuotispäivää isolla tuttava-sukulaisporukalla ja päivä oli kaikin puolin todella onnistunut. Oli hyvää ruokaa, musiikkia ja paljon puheensorinaa. Samalla juhlapäivä oli myös tietyllä tapaa raskas omassa hektisyydessään. Ei ollut hetkeä levolle, vaan aivot ja kroppa viilettivät paikasta toiseen koko ajan. Meillä oli kuitenkin todella hauskaa ja sääkin suosi onneksi loppujen lopuksi hienosti!

Seuraavat kuvat eivät kuitenkaan ole ihan synttärijuhlista tai sen miljööstä..


Suuren vierasmäärän ja yöpyjien vuoksi nukuimme me sitten Miikan kanssa teltassa pihalla. Osaksi tästä innostuneena, me lähdettiin sitten eilen jopa ihan Nuuksioon telttailemaan. Suunnattiin kohti Kattila-nimistä peltoaluetta, missä on puitteet telttailuun ja mukavaan ulkoiluun. Kattilassa on suuri alue telttailua varten ja alue sijaitsee ihan metsän laidalla. Ruokailua varten löytyy nuotioita, ja puita voi pilkkoa itse kirveellä sopivan kokoisiksi. Kaiken lisäksi alueelta löytyy myös siisti puucee eli ei tarvitse siitäkään huolehtia. Ihan rupesin miettimään, että kuinkakohan moni lopulta edes käyttää hyväkseen tämänlaisia mahdollisuuksia? Toki partiolaiset telttailevat paljon Nuuksiossa, mutta käyköhän siellä sitten ollenkaan eräjormailijoiden ohella muita kaupunkilaisia?Myöhäisen saapumisen vuoksi ehdimme oikeastaan vaan hetken verran istuskella nuotion äärellä ja juoda teetä ennen kuin kömmimme telttaan nukkumaan. Itse nukuin yöni hyvin, mutta toinen parka taisi hieman palella ohuemmassa makuupussissaan..Vaikka yö oli jännittävä luonnonhelmassa nukkuessa, oltiin me kuitenkin helpottuneita palatessamme aamulla sivistyksen pariin hanan ja helppouden äärelle. Kyllä siinä on paljon enemmän hommaa, kun ei ole sähköä ja vettä rajattomasti saatavilla ja muutenkin sitä on niin luonnon armoilla. On kylmä tai on kuuma ja kaikki on niin välitöntä ja tuntuu merkitykselliseltä siinä tilanteessa. Kotoa käsin säänvaihtelut eivät tosiaan tunnu yhtä voimakkailta ja niihin on helpompi varautua katselemalla ikkunasta ulos.


Viime päivinä on siis menty juhlahumusta metsämeininkeihin, aika hauskaa vaihtelua elämään! :) Seuraavat päivät tulevat varmasti olemaan hieman tasapaksumpia, mutta eivät suinkaan tylsiä! Huomenna suuntautuukin nokka kohti tuttujen mökkiä, minkä valloitamme perheeni ja ulkomaalaisvahvistusten kanssa. Tiedossa lienee saunomista, ehkä uimista (uskaltaisko sitä heittää talviturkin?!) ja toivottavasti ihan vaan rentoilua. Ei paha, ihanuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)