29. kesäkuuta 2014

Sadepäivän urheilua


Heräsin tänään melko pirteänä sateiseen aamuun. Olin jo eilen illalla pohtinut lenkille menoa, mutta ystävieni kyläilyvisiitin mennessä myöhään, päätin siirtää lenkkiä aamuun ja katsella sitten. Keli ei tosiaan ollut ihan hehkeimmästä päästä, mutta toisaalta pidän jopa enemmän sateisesta kuin hyvin lämpimästä ja aurinkoisesta lenkkisäästä. Kukaan ei huomaa kun hikoilee, naama punottaa ja muutenkin saa olla ihan omassa rauhassa. Taisin törmätä matkani varrella tasan kahteen ihmiseen, where is everybody?


Lenkki kulki ihan ok, mutta ei mitenkään loistavasti harjoituksen puutteen vuoksi. Kärsin ainaisesta tärinään yhdistyvästä päänsärystä, jonka vuoksi saan yleensä aina päänsäryn myös lenkkeilyn jälkeen. Tykkään siitä kuitenkin sen verran, että altistan itseni näille ikäville jälkiseurauksille.

Nyt uusimpana vinkkinä olen kuullut päkiävoittoisesta juoksusta, joka saattaisi vaimentaa tärähdystä. Yritin sitä vähän testailla lenkkipolulla, mutta tuntui kuin olisi juossut vain päkiöiden ja pohkeiden varassa. Ei ehkä ihan oikea tapa?! Olisi kiva lähteä lenkille joskus jonkun semmoisen kanssa, joka tämän juoksutavan tuntee ja joka voisi sen minullekin opettaa. Kuinka luksusta olisikaan pystyä juoksemaan ilman päänsärkyä.. :)


Juoksuasunani oli tänään urheiluhousut, T-paita, juoksutakki ja päällä vielä tuulitakki. Pään suojasin sateelta lippiksen avulla ja kädet pysyivät pitkien hihojen ansiosta piilossa ja lämpiminä. Tällä asulla pärjäsi hyvin, eikä tullut liian kylmä tai kuuma. Aika märkä vaatetus oli kyllä lopulta, mutta se johtui lähinnä kai tuosta sateesta, hehe.


Nyt kuitenkin lounasta nassuun ja sitten hetkeksi kiertelemään alennusmyyntejä sadepäivän kunniaksi. Laittakaahan tuulitakit (tai jos löytyy vastaavaa, mutta tyylikkäämpää ;D) niskaan ja vettähylkivät kengät jalkaan, niin ei tunnu tuo sadekaan niin pahalta!

4 kommenttia:

 1. Toi on kyllä harmi toi sun päänsärkys, kun ei sille taida voida mitään tehdä :/ Mäkin olin eilen aikas pitkällä lenkillä noin omassa mittakaavassa, 10 kilsaa juostiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole joo löytynyt säryn poistajaa tai tapaa ehkäistä sitä muuten kuin välttelemällä tiettyjä lajeja. Tosi tylsää, mutta onneksi voin edes juosta lyhyempiä lenkkejä ja ottaa sitten tarvittaessa särkylääkkeen sen jälkeen. Hei kymmenen kilsaa, tosi hyvä! Omat juoksut eivät kyllä ikinä niin pitkiksi veny, mutta ehkä vielä joskus. Se voisi olla se mun "maraton"matka :D

   Poista
 2. Juu, en ole minäkään viime aikoina juossut 10 kilometriä!

  VastaaPoista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)