12. kesäkuuta 2014

Mitä näyttää Suomesta ulkomaalaisille?


Meillä on täällä Suomessa vieraana viikon verran siskon poikaystävän perhe, joita me ollaan sitten kovasti kierrätetty ympäri maita ja mantuja. Ihan ensiksi piti ihan pohtia, mitä asioita me täältä haluttaisiin näyttää. Kyseessä on kuitenkin rajatut päivät ja niihin olisi mukava mahduttaa niin paljon kuin mahdollista. Tämän vuoksi Suomen edustuksesta saa vastata tällä kertaa lähinnä vaan pääkaupunkiseutu, sillä aikataulullisista syistä ei Lappi-reissu ollut mahdollista, hehe. No, ainakin ensiksi he pääsivät näkemään yhdet suomalaiset juhlat, juhliessamme äitini syntymäpäivää. Sen jälkeen vietimme päivän Helsingissä ajellen ympäri maisemareittejä, pysähtyen muun muassa Sibeliusmonumentilla sekä Temppeliaukion kirkolla, ja syöden lappilaisen lounaan Kauppatorilla lokkien kirkuessa.


Tämän jälkeen oli aika ottaa askel lähemmäs Suomen luontoa ja mökkielämää. Saimme kunnian lainata tuttaviemme mökkiä, jonka valloittimme koko konkkaronkallamme. Mökillä näytimme kuinka lämmitetään puusauna ja miten laittaa nuotio pystyyn. Kävimme soutamassa ympäri horisontissa siintävän pikkusaaren ja söimme Inkoon kalasavustamosta haettua herkullista kalaa. Kaikki meistä heitti myös talviturkin ja jopa Fasu raahattiin pelastusliiveineen tekemään uintiharjoituksia. Siitä löytyvätkin sitten muistot mahastani, joka on täynnä naarmuja. Ehkä ensi kerralla meidän pienempi turre tykkäisi jo enemmän uinnista ;)

Kelin salliessa olisimme menneet vielä ainakin Espoon saaristoveneristeilylle, mutta se siirtynee mahdollisesti hamaan tulevaisuuteen. Tiedossa on kuitenkin ainakin vielä visiitti venäläiseen ravintolaan ja kahdet juhlat: huomenna suuntaamme Miikan siskon valmistujaisiin (ihan vaan kahdestaan tosin) ja lauantaina valloitamme tädin luona järjestettävän gallerianäyttelyn. Sitten taitaakin viikko olla jo ohi, mitäs sitten tekisi?

Kyllä kesäinen Suomi vaan on niin kaunis paikka, ettei sitä ehdi edes haikailla muualle. Niin kauan kuin aurinko täällä paistaa ja valoa riittää niin minä ainakin mieluusti pysyn Suomen kamaralla. Mitä nyt ehkä tehdään pieni visiitti Göteborgiin. Tänään on näköjään sateinen päivä, mutta ehkä huomenna saamme taas nauttia auringosta :) Nyt kun vihdoin sain isomman unikarhun heräilemään täällä, lähdemme varmaan käymään kuntosalilla ja sitten valmistaudutaan päivään.

Mukavaa torstaita itse kullekin!

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä niin kiva mökkireissu että, Suomen kesää parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ja sääkin oli ihan mahtava. Ja uskallettiin uidakin, aika rohkeeta! ;) Vieläkin naurattaa se sun kirkuminen..

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)