17. toukokuuta 2014

Sateenkaaren väreissä - kynsilakkajuttuja


Meidän äitimme on aina lakannut kyntensä kauniisti punaisella. Niin kauan kuin muistan, ovat äidin kynnet aina olleet huolitellun kauniit ja lakatut. Ehkäpä juuri tästä syystä on kynsien lakkailu juurtunut jo vuosia sitten omiin tapoihini. Aiemmin olin äärimmäisen tarkka siitä, kuinka hyvin lakka on levitetty. Kesken päivää lohjennut kynnenpääty oli katastrofi sillä jouduin katselemaan sitä sitten koko päivän. Nykyään en jaksa olla enää ihan niin nipo, mutta kyllä kauniit kynnet ovat edelleen itselleni tärkeät.


Päätin tänään kodin järjestelyn lomassa kerätä kynsilakkani yhteen ja siis wou, missä vaiheessa niitä on näin paljon kertynyt?! Pitäisi varmaan käydä taas vähän tarkemmin läpi ja katsoa, että kaikki lakat ovat vielä hyvässä toimintavalmiudessa. Vinkkinä muuten niille, jotka joskus ihmettelevät sitä, ettei kynsilakan korkki pyöri kunnolla kiinni. Suosittelen ottamaan avuksi kynsilakanpoistoaineessa pyöräytetyn vanulapun ja pyhkimään sillä ylimääräinen kovettunut kynsilakka pois. Toimii hyvin ja sen jälkeen korkin sulkeminen sujuukin yleensä paljon vaivattomammin!

Katsellessani tänään kynsilakkamertani, en voinut olla huomamatta sen värien painottuneisuutta. Noin puolet kynsilakoista on punaisen eri sävyjä ja niitä löytyykin haaleasta vaaleanpunaisesta tummanpunaiseen. Sitten jonkun verran löytyy erikoisempia värejä, kuten vihreää ja liilaa, ja lopuksi myös ihan läpinäkyvää. Uusin tulokas on Essien mintunsininen kynsilakka, jonka kuljetin Saksasta tullessani Suomeen. Vielä en ole ehtinyt lakkaa ottaa käyttöön, mutta eiköhän sekin tapahdu tässä lähiviikkoina.
Humoristisinta lienee se, että tällä hetkellä kynteni näyttävät aika ruokottomilta. Syytän kuitenkin viime viikkojen aikataulutusta, joka on päässyt pilaamaan kynteni. Ei hätää, eiköhän ne tässä viikonlopun aikana taas pääse ihan tavalliseen, siistittyyn kuntoonsa ;)

Hauskaa lauantaipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)