17. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskuulumisia


Vuosi sitten odoteltiin ihan innoissaan jo pääsiäistä ja äitini ja siskoni visiittiä Göteborgiin. Olin ollut vaihdossa jo reilu kolme kuukautta ja into nähdä kotijoukkoja oli suuri. Tänä vuonna taas pääsiäinen on tullut ihan yllättäen nurkan takaa, enkä ole osannut jotenkin odottaa sitä yhtään. Täällä Suomessa pystyy kuitenkin näkemään läheisiään enemmän, joten ei ole niin jännää syödä pääsiäisruokaa yhdessä. Perjantaina joukosta tosin uupuu yksi, mutta onneksi suuntaan nokan kohti Hampuria jo ensi viikolla!


Tämä pääsiäinen tulee olemaan meidän osaltamme enemmän haipakkaa vaikkakin ihan mukavaa sillä lähdemme lauantaiaamulla kukonkiekaisun jälkeen ajelemaan Savonlinnaa kohti juhliin. Siellä pääsemme juhlistamaan Miikan sukulaista sitten Olavin Linnassa ja viettämään yhden yön Savonlinnassa. Sunnuntaina lähdetään ajelemaan jossain vaiheessa kotia kohti ja ilta ollaan toivottavasti sitten ihan kotosalla. :) Pitkät ajomatkat on tosiaan kahden päivän sisään tiedossa, mutta ehkä se menee sitten siinä hyvässä seurassa. Voi olla vähän puutunut olo sunnuntai-iltana.


Ajattelin kyllä pääsiäisen kunniaksi syödä muutaman suklaamunan ja ehkä Pupuneidin hedelmärakeitakin. Hieman saa aina herkutella, kunhan muistaa sen ihanan kohtuuden. Meillä on perjantaina ainakin hyvää ruokaa tiedossa alkupalan, pääruoan ja jälkkärin puolesta. Alkupala tosin lienee vielä hieman auki, mutta pääruoaksi me savustetaan kalaa! Äiskä on ostanut jonkun savustuspöntön, joka pääsee heti testiin. Jälkiruoaksi on kuulemma pashaa, onpahan edes jotain perinteistä pääsiäisruokaa. Itse en ole niinkään pääsiäisruoan ystävä yleisesti vaikka melkein kaikkea muuten voinkin syödä. Ainoa mikä ei todellakaan mene alas on mämmi. Tulee kylmät väreet kun ajatteleekin asiaa, mutta ehkä vielä joku vuosi pääsen tämänkin ällötyksen yli!Mites teillä pääsiäinen sujuu, meneekö töissä vai lomaillessa? Löytyykö muita mämminvihaajia vai voiko se olla jonkun mielestä muka suurta herkkua?

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!
 

4 kommenttia:

 1. Willy'sistä ei löydy kindermunia yhyy :( Ja sataa joten en luonnollisesti jaksa kävellä toiseen kauppaan.. first world problems :P Glad påsk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou, no mutta osta jotain muita! Kaikki suklaamunat on hyviä ;) Namnam. Meillä tuolla keittiössä kuumottelee muutama pussi herkkuja, mutta en viitsi avata kun pitäisi tuliaisiksi viedä. Olisi pitänyt ostaa joku heti itsellekin! :D Tack detsamma!

   Poista
 2. Mä luulin vihaavani mämmiä, mut sit eilen kotikotonani käydessä ja nähdessäni äidin mämmipurkki ja Flora Vanilla-tölkki kädessä, mulle tuli sellainen olo, etten vihaakaan. Olihan sitä maistettava tietenkin... Hyvää oli! Otin jopa kaksi annosta! :D

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tämä sai jopa minut harkitsemaan maistamista! :D Hyvin kummallista. Siis ennen on tuntunut siltä, että nousee ylös jo ennen kun suuhun pääsee, mutta toisaalta viime kerrasta on aikaa jo varmaan vuosia.. Uskaltaisikohan sitä kokeilla kun äidillä sattuisi juuri olemaan mämmiä pieni purkki jääkaapissa. Toisaalta voi olla, että se trauma pahenee vaan haha!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)