28. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset kuvat HampuristaHuomenia!

Jotta ei maanantainen aamu kävisi ihan liian raskaaksi, päätin to do -listan teon jälkeen tulla piipahtamaan blogissani ja päivittelemään hieman kuulumisia. Palasin eilen tosiaan Hampurin reissultani alkuillasta ja tänään olisi se karu paluu arkeen. Omalla kohdallanihan se tarkoittaa käytännössä tietyn työmään tekemistä itse valitsemassa sijainnissa. Tavallaan odotan tulevia viikkoja innolla, tavallaan kauhulla. Pitäisi kai semmoinen kandi kuulemma palauttaa tossa muutaman viikon päästä muutaman muun lopputyön kera ;)Ensimmäinen päivä Hampurissa oli aika pilvinen, mutta lämmin ja kulutettiinkin torstai pitkälti kaupunkia ja kauppoja kierrellen. En varsinaisesti ollut etsimässä mitään yhtä tiettyä asiaa vaan enemmänkin käveltiin ympäriinsä ja katseltiin mitä on tarjolla. Muutamia juttuja on tässä tosin ollut mielessä, mutta tällä hetkellä ei mitään ihan pakko saada -tavaraa. Muutama paita tuli Hampurista ostettua sekä tietysti kasa luonnonkosmetiikkaa. Ostinpas muuten myös leopardihousut, heh! Niitä näkyykin sitten muutaman päivän sisään kuvissa. Saatte arvioida kuinka hyvin kissamaisuus uppoaa vai uppoaako yhtään.

Hampuri on kaupunkina todella miellyttävä ja siellä on ihana bummailla katuja pitkin. Vaikka kaupunki on Saksan toiseksi isoin, ei siellä kuitenkaan ole ahdistavaa suurkaupungin tunnelmaa vaan kaduilla mahtuu hyvin kulkemaan. Plussaa kaupungille on mielestäni se, että siinä on vesi altaiden muodossa niin lähellä ja se tuo tietynlaista hyvää mieltä kaupunkikuvaan. Itse vesipetona arvostan aina veden läheisyyttä kaikissa kaupungeissa ja en voisi kuvitella asuvani todella kaukana veden ääreltä Suomessakaan.

Helpointa Hampurissa on liikkua varmaankin pyörällä, jonka voi halutessaan lainata kaupunkipyöräpisteistä. Sitä varten pitää jotenkin rekisteröityä (en ole varma onko vain kaupunkilaisille?), mutta hitsin kätevä se tosiaan on. Pyörän voi napata mistä vaan pyöräpisteestä, joita on ripoteltu ympäriinsä, ja sitä saa käyttää kerrallaan puoli tuntia. Sen jälkeen pyörä tulee jättää samaan tai toiseen pyöräpisteeseen ja halutessaan vaihtaa toiseen. Kuitenkin puolessa tunnissa ehtii Hampurissakin pyöräillä aika pitkälle, joten meillä se puoli tuntia riitti aina siirtymiseen. Hampurissa on varauduttu Helsinkiä paljon paremmin pyöräilijöihin ja heille on rakennettu oma kaista kävelytielle. Välillä kaista tosin soluttautuu tiehen ja pääsimmekin polkemaan autojen seassa, hieman pelottavaa. 

Siskoni vei minut torstaina yhteen huippusalaiseen paikkaan katselemaan maisemia. No joo, ei kai se salainen ole, mutta ei siellä ketään muitakaan ollut. Yhden kauppakeskuksen portaikosta pääsee todella korkealle ylös ja ulos katselemaan kaupunkia kokonaisuudessaan. Tasoa käytetään ilmeisesti joskus myös luistelupaikkana, mutta eihän siellä enää tässä vaiheessa mitään jäätä ollut. Maisemat olivat tosiaan huikeat ja ne levittäytyivät joka suuntaan pitkälle asti. Onneksi siellä oli semmoinen verkko pään yllä, ettei päässyt korkeanpaikankammo yllättämään.


Siskollani on päällään hänen ystävältään saama takki, joka on ihan mielettömän ihana! Edestäpäin takki on myös todella tyylikäs ja sopii niin päivä kuin iltamenoihin. Mietin juuri, että jotain tämäntyyppistä takkia voisin kevään tullessa metsästää itsellenikin. Oma takkivalikoimani hyppää beigestä ohuesta kevättakista suoraan mustaan villakangastakkiin, joka tuntuu aika synkältä viileänä loppukeväänä, jolloin ei vielä uskalla kevättakkia käyttää. Vaaleampi, mutta kuitenkin lämmin takki voisi olla kätevä ja kaunis.

Siskoni olalla roikkuu Väska-niminen nahkalaukku, joka on valmistettu eettisiä ja ekologisia lähtökohtia kunnioittaen. Taustalla on ilmeisesti suomenruotsalainen suunnittelija, jonka nimeä en taida edes tietää. Laukut kuitenkin ovat tyylikkäitä ja pelkistettyjä ja varmasti sopivat käyttöön vuodesta toiseen. Laukkuja voi käydä tutkailemassa täältä, jos kiinnostuitte.
Kuvia tuli tosiaan otettua lopulta yllättävän paljon ja niitä on tiedossa tännekin lisää kunhan vain ehdin näissä merkeissä koneen äärelle istahtaa. Seuraavat reissupäivät olivatkin ensimmäistä hurjasti lämpimämpiä, joten tiedossa on myös hieman kesäisempää asua ja tietysti niitä leopardihousuja. Voi että, meillä oli niin mukavaa, etten yhtään olisi vielä valmis hyppäämään takas arkirutiineihin. Kotona on ihana olla, mutta sydän jäi vielä Saksaan ja kesäisiin päiviin Elben rannalla.. Ehkä tämä tästä kun sopeutuu taas kotimaan meininkeihin :) Tai sitten otan äkkilähdön takaisin!

2 kommenttia:

  1. Heh, ei vielä noista kuvista muistu ne kesäpäivät mieleen, kylläpä keli vaihtuikin nopsaan! Onneksi tänään aurinkoinen kesämeno jatkui, vaikka niin teki työtkin, hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, seuraavat kuvat on ihan eri maata! :D Aikamoinen muutos oli kyllä. Taas se arki alkoi joo vaikka kohta taas vappu kolkuttelee ovella. Näin keväisin on aika paljon näitä pyhiä kyllä, koko ajan tuntuu olevan "vajaita" viikkoja.

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)