3. huhtikuuta 2014

Elimistön puhdistuskuuria ja metsäkävelyä


Metsäreissut ovat meidän perheelle tärkeitä ja pyritään luonnon lähelle niin usein kuin mahdollista. Usein päivälenkit jäävät kuitenkin aikarajoitteista johtuen lähimaastoon, jossa kipitellään ihan vain asfaltilla. Sekin on mukavaa ulkoilla, mutta kyllä metsässä kulkeminen ja uusien polkujen etsiminen on vielä hienompaa. Tänään oltiin Miikan kaverin ja hänen koiransa kanssa metsässä päiväkävelyllä ja löydettiin jopa ihan uusi paikkakin. Olin todella hämmentynyt kuinka muuten melko tuttuun metsään voi eksyä semmoinen reitti, jota ei tunne ja miten sieltä voi löytyä lampi ja pieni suoalue, joista ei ollut aiemmin tietoakaan. Pojat viilettivät ihan täysillä menemään vapaana, voitte kuvitella, että nyt niitä vähän väsyttää sitten. :) Oli kyllä rentouttava kävely ja hienoja maisemia vaikka siis tosin nämä kuvat on otettu jo aikaisemmin viime viikonloppuna.

Fasu-pentukin on kasvanut jo aika paljon, eikö! Pieni alkaa näyttää ihan nuorelta pojalta, mun pikkuinen pentuseni <3 Onneksi siinä on säilynyt vielä se pennunomaisuus kuitenkin ja rakenteeltaan se on vielä kovin kevyt verrattuna Rockyyn. Eihän siitä mitään iso aikuisenakaan tule, arviolta noin 6-7 kg. Saa nähdä päästäänkö tavoitteeseen vai meneekö jopa vähän yli. Itse toivon ainakin, että Fasun paino pysyisi aika maltillisena, jotta sitä olisi helppo pitää tarvittaessa sylissä ja että päästäisiin lentämään matkustamossa. Luulen kyllä, että se onnistuu tai sitten täytyy varmaan vaan pitää aina kunnon laihdutuskuuri ennen lentomatkoja. Hmm. 

Tämän viikon maanantaina alkoi nyt sitten se meidän elimistön puhdistuskuuri, josta mainitsinkin aiemmin. Pääajatuksena on syödä muutaman viikon ajan mahdollisimman puhtaasti eli valita parhaita mahdollisia raaka-aineita ja syödä vain niitä. Käytännössä me syödään siis aika perusruokaa, mutta kaikki pasta/riisi pyritään korvaamaan tummalla versiolla (jos ei olla aiemmin sitä tehty) ja mukaan ollaan otettu entistä enemmän couscousta ja kvinoaa. Kasviksia on jääkaappi pullollaan ja hedelmiäkin on tullut syötyä paljon. Jätettiin kaikki maitotuotteet myös pois eli siinä mielessä ruokavalio on muuttunut aika paljonkin. Luonnollisesti emme syö tänä aikana myöskään mitään perusherkkuja, edes sitä yhtä palaa.

Yksi hankalammista asioista on ollut kahvin jättäminen ja sen kanssa taistelen edelleen. Kärsin koko alkuviikon migreenistä, joka sinänsä helpotti uuden ruokavalion aloitusta sillä ei edes tehnyt mieli mitään hyvää. Parin päivän jälkeen aloin kuitenkin pohtia voisiko kahvi olla yksi migreenin syistä? Tiedän ettei se voi olla ainoa syy omaan migreeniini vaan taustalla on varmasti muita tekijöitä, mutta uskon sen olevan mahdollisesti yksi vaikuttavista asioista. Join siis eilen iltapäivällä, kahden kahvittoman päivän jälkeen, kupillisen kahvia kokeeksi. En huomannut varsinaista vaikutusta vaikka itse asiassa en tainnut kärsiä särystä illalla. Tänään on pää taas hieman kolotellut, mutta ei niinkään migreenimäisesti vaan enemmänkin ihan normaalilla tavalla. Olen yrittänyt varata aikaa akupunktioon, mutta haluamassani paikassa on kovin vähän aikoja jäljellä. Katsotaan mihin suuntaan tämä nyt sitten tästä kehittyy.


Muuten on ollut melko helppoa olla ilman herkkuja ja syödä erityisen puhdasta ruokaa. Eihän me ihan hifistelijätasolle olla todellakaan siirrytty, mutta esimerkiksi eilen en löytänyt lähes mitään ruokakaupasta evääksi, joten tyydyin hedelmiin. Kaikessa valmiissa ruoassa, salaatissakin, tuntui olevan kaikkea lisättyä ainesta, joka ei kokeiluumme sovi. Illalla jouduin sitten ahmimaan mahan täyteen lohta ja kvinoaa salaatilla, jotta sain edes jotenkin korvattua iltapäivän nälän. Näkeepä tässä ainakin kuinka hankalaa olisi elää ilman lisäaineita, valkoista sokeria ja maitotuotteita ym. Kotona vielä onnistuu, mutta varsinkin liikenteessä ollessa on ongelma ihan erilainen. Ostinpa eilen esimerkiksi teen ja banaanin mBarissa kun oli nälkä, mikään muu tarjottava kun ei soveltunut meidän puhdistusruokavaliolle..

Elimistön puhdistuskuuri etenee siis mallikkaasti ja smoothiet ovat vielä enemmän päivän juttu. Sprirulina ja vehnäoras tulevat koko ajan tutummiksi ja luulen, että se makuaistikin tästä vielä herkistyy. Olo ei ole yhtään turvonnut ja muutenkin vointi on ihan hyvä lukuunottamatta päänsärkyä. Tänään pääsen vielä näillä näkymin ensimmäistä kertaa yli viikkoon urheilemaan, jee! Kaikki siis hyvin, paitsi saisinko mitenkään sen herkullisen iltapäivämaitokahvin?! Ikävä sitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)