16. maaliskuuta 2014

Viikon treeneistä ja pohdintaa uudesta tietokoneesta


Hellou! Sunnuntai-iltaa tässä taas vietellään ja pikkuhiljaa hiipii ajatus jo huomisesta ja arjesta. Ennen sitä on hyvä kuitenkin hetkeksi vielä sukeltaa viikon tunnelmiin ja kuulumisiin. Tänä viikonloppuna on ehtinyt tapahtumaan jotenkin todella paljon kaikenlaista ja melkein tuntuu, että voisi ottaa vielä yhden päivän ihan vaan levolle ;) Ai ei ole tarjolla, vai?

Olen nähnyt paljon kavereita ja lapsosia, viihdyttänyt äitiä koirien kanssa, tehnyt koulutehtäviä (ilman painetta dediksestä kerrankin) ja nautiskellut hieronnasta. Olen käynyt napsauttamassa huonot latvat pois kampaajalla ja käynyt salilla sekä lauantaina että sunnuntaina. Olen stressannut kaikesta ihmeellisestä ja toisaalta taas nautiskellut raikkaasta, mutta kylmästä lenkistä auringossa meidän poikien kanssa.

Ihan mukava viikonloppu siis, ainakin tapahtumarikas ja jotenkin hassu. Arvosanaksi annan ehkäpä 9 - oli paljon mukavia hetkiä, mutta pienenä miinuksena löhöilyajan häviäminen ja turhan stressaaminen. Ensi viikonloppuna onkin sitten pitkästä aikaa hippailuja, hui! Mitenköhän sitä taas selviää, täytyy alkaa hiljalleen jo tsemppaamaan itseään suureen koitokseen ;)

Ensi viikko vaikuttaa toistaiseksi vielä aika rennolta, tosin taitaa olla tyyntä myrskyn edellä. Pitää vaan olla ahkerana niin ei sitten hommat kasaannu yhtäkkiä hirveäksi keoksi yllättäen. Meillä on tässä vielä uuden läppärin hankinta käynnissä, joten tulee olemaan varmasti tosi erilaista sitten kirjoitella pian sen kautta. Tällä hetkellä meillä on serkulta lainassa Microsoftin Surface - taulutietokone, jonka käyttökokemuksia pyrin nyt keräämään. Surface on siis melko iso tabletti, johon on liitettävissä magneetin avulla myös näppäimistö. Sen mukana tuleva näppäimistö toimii kosketusnäytöllä, joka nyt pikaisen käytön jäljiltä vaikuttaisi tosin olevan hieman liian heppoinen omaan kirjoitustahtiin. Muuten tietokoneen/tabletin käyttömukavuus on hyvä ja sen ominaisuudet tuntuu melko helpolta omaksua. Suurin ero perinteisen tietokoneen käyttöön on tabletille ominainen kosketusnäyttö, jolloin mahdollisuutena on siis siirtää hiiri haluaamaan kohtaan näppäimistön nuolen avulla tai vain koskettaa sormella haluamaa kohtaa, näppärää! Huomenna olisikin tarkoitus käydä tietokonekaupassa katsastamassa Surfaceen liitettävä toinen näppäimistö, jonka pitäisi olla vähän jämerämpi. Jos se vaikuttaa hyvältä niin sitten varmaan päädytään Surfacen ostoon.

Tietokone itsessään siis vaikuttaa todella hyvältä, mutta ainoa pieni miinus sen nykyisen näppäimistön lisäksi on sen pienehkö koko, jota vielä pohdin. Aiemmin sanoinkin kaverille, etten voisi kuvitella työskenteleväni Mac Air Minin kokoisella tietokoneella, mutta Surface olisi nyt sitten saman kokoinen. Hmm.. Toistaiseksi se ei ole itseäni haitannut, mutta luulen, että jatkan testailua vielä muutaman päivän ja pohdin onko se tosiaan meidän käyttöön sopiva vai kuitenkin kokonaisuudessaan liian pieni ja heppoinen. Onhan se pieni koko samalla myös etu -eipähän paina paljon laukussa, jos kantaa sitä mukana! Ainakaan hinta ei tällä hetkellä mieltä paina, on nimittäin ainakin yhdessä tarjouksessa vaan 249 euroa, eli aika mitättömän vähän uudesta tietokoneesta. Se nyt kuitenkaan ei vaikuta siihen lopulliseen päätökseen vaan tärkeintä on sen passelius meidän perheen käyttöön. :) Onko teillä sattumoisin mitään kokemuksia siitä??Treenit ovat kulkeneet tällä viikolla jotenkin poikkeuksellisen hyvin lukuunottamatta kipeää olkapäätä. Se on ilmeisesti saanut vähän liian kovia iskuja treeneistä ja nyt sitten vihoitellut omistajalleen. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin ihan positiiviselta, joten ehkä tämä tästä, jos vaan malttaa olla rasittamatta sitä liikaa. Viikon treenit näyttävät seuraavilta:

MA     Lepo
TI        Krav Maga
KE      Lyhyt juoksulenkki
TO      Krav Maga + pyöräily edes takaisin 
PE       Lepo
LA       Sali 
SU       Sali 

Plus sitten tietysti koiralenkkeilyt mitkä ovat olleet vaihtelevan pituisia tällä viikolla. Fiilis on ainakin tosi hyvä urheilun osalta, joten taisi olla ihan sopiva viikko omaan makuuni. Ensi viikolla on varmaan jotain saman tapaista tiedossa taas, tosin luulen, että sunnuntain kohdalla tulee olemaan LEPO. Jonna, pidäthän sitten hyvää huolta pienestä, jookosta! :D

4 kommenttia:

 1. R harkitsee myös vaan jotain padia, nyt kun gradut on kirjotettu. Mäki kyllä enempi kirjottelisin ja sähläisin monen aukinaisen ikkunan kans ihan normiläppärillä, mut esmes äitillähän se pad toimii paremmin ku hyvin! Oon vähän kade teidän viikonlopun kekkereistä, pitäkäähän hauskaa :) Sä kyllä urheilet munkin puolesta, tosin nyt pyöräilykauden avattua otan ehkä vähän kiinni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no itse asiassa siinä Surfacessa saa ainakin kaksi ikkunaa samaan aikaan auki! :) Eli on hieman isompi kuin moni padi tai ainakin isompi kuin meidän, se on siis kymppituumainen muistaakseni. Käytiin eilen Expertillä katsomassa sitä toista irtonäppäimistöä ja oli ihan huippuhyvä!! Olin todella yllättynyt kuinka näppärä se oli, paljon plussaa siitä kyllä. Nyt vielä hetki harkitaan ja mietitään minkälainen molempien ja yhteinen tarve on ja sitten päätetään.

   Hehe ei kuules toisen puolesta voi urheilla, että salille vaan! ;) Tosin oot ahkera pyöräilijä, joka on hienoa. Täällä tulikin lunta taas niin en pääse treeneihin pyörällä, tyhmää siinä mielessä.. Voin laittaa sulle kuvia lauantaina whatsappiin niin pääset henkeen mukaan. Vai onko se vaan pahempi :D

   Poista
 2. Haha laita vaan joku kuva! R onkin sillon Berliinissä, mennään myös seuraavana vkl, että jotain mukavaa mullakin tiedossa :)

  VastaaPoista
 3. Oho, tehän ihan berliiniläistytte. Kiva, mäkin haluaisin käydä joskus siellä!

  VastaaPoista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)