6. maaliskuuta 2014

Auta muita - luovuta verta


Kukkuu! Miten menee? Täällä menee ihan hyvin, hieman pitää haipakkaa taas suuremmassa mittakaavassa, mutta still alive ;) Ajattelin tulla pikaisesti kertomaan, missä kävin ihan ex tempore muutama päivä sitten tiistaina - nimittäin verenluovutuksessa! Oltiin ystävän kanssa Iso Omenassa lounaalla ja katseltiin siinä samassa alatasolla pyörivää mainostaulua. Siinä sitten sattui pyörähtämään Veripalvelun mainos ja yhtäkkiä löysinkin itseni jo luovuttamassa verta. Kyllä, tämä piikkikammoinen selvisi sinne myös. Onhan tässä pari vuotta ollut jo hyvä yritys käynnissä..

Kerta oli meille molemmille ystäväni kanssa ensimmäinen ja kyllä hieman jännitti vaikka odotusaika olikin olematon ja hyvin pian päästiin asiaan. Täytettiin lappuset, jonka jälkeen meidät ohjattiin omiin pieniin kopperoihin keskustelemaan lapuista sairaan-/terveydenhoitajan kanssa. Omalla kohdallani takerruttiin, uskokaa tai älkää, akupunktioon! Jouduttiin ihan googlaamaan minkä alan ammattilainen sen minulle oli viimeksi tehnyt, jotta sain luvan luovuttaa. Olihan siinä vielä pientä häikkää liian matalan hemoglobiininkin kanssa, mutta muutaman näytteen jälkeen pääsin lopulta piinapenkkiin.Kokemus oli erittäin hyvä ja työskentelevä henkilökunta asiantuntevaa ja ennen kaikkea todella lämminhenkistä. :) Olin ihan tosi yllättynyt, kuinka ystävällisiä he olivatkaan ja kuinka mukavaksi he tekivät olomme sen puolituntisen ajan. Harmikseni siinä tuli sitten pyörrytyksen tunnetta ja homma piti keskeyttää, mutta sain kuitenkin luovutukseen riittävän määrän annettua. Jes!

Seuraavan osoitteen kautta pääsee kätevästi tarkistamaan oman tilanteensa, että onko mahdollista päästä luovuttamaan: http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/ ja yleinen Veripalvelun sivusto: http://veripalvelu.fi/

  
Suosittelen siis kaikkia tutustumaan luovutusehtoihin ja käymään mahdollisuuksien mukaan luovuttamassa verta! Uskon, että monelle se on loppujen lopuksi paljon mukavampi kokemus kuin uskoisikaan ja ainakin siitä selviää hengissä, heh. Käykäähän luovuttamassa verta ja auttamassa  avun tarpeessa olevia! :) 

1 kommentti:

Jätähän viestiä käynnistäsi :)