26. helmikuuta 2014

Matkasuunnitelmia 2014


Vuoden vaihteen tienoilla me alettiin pohtimaan tulevaa vuotta ja mahdollisia tulevia reissuja. Pyöriteltiin matkakohteita mielessämme, laskettiin budjettia ja pohdittiin mitä kaikkea kivaa olisi mahdollista toteuttaa. Budjetin lisäksi matkasuunnitelmiin vaikuttaa aina olennaisesti koulujen ja töiden aikataulut, mitkä säätelevät valittavia matkustuskuukausia ylipäätään ja loman pituutta. Tämän lisäksi meillä on tietysti pienet karvapallerot, joiden hoidosta tulisi sopia.

Kuvituksena toimii vuodelta 2008 olevia reissukuvia Chilestä, Argentiinasta ja Uruguaysta. Olinpas pienen ja nuoren näköinen :D


Lyhyt loma on luonnollisesti paljon helpompi mahduttaa aikatauluihin kuin pitkä parin viikon loma tai siitä ylöspäin. Ajoitan reissut mieluusti kaikkialle muualle kuin kesän kohdalle sillä silloin on täällä Suomessakin niin mukava olla. On valoa, on lämpöä ja on kaunis koti-Suomi kesäisenä. Paras aika matkustaa olisi mielestäni loka-marraskuu ja tammi-helmikuu, mutta "yllättäen" ne eivät ole parhaita ajankohtia koulun ja työn kannalta noin yleisesti. Joulunaika lieneisi niiden puolelta paljon parempi, mutta itse taas haluan aina ehdottomasti juhlia vuoden lempijuhlani Suomessa punaisissa ja lumisissa joulutunnelmissa.
Tämän vuoden 2014 mahdollisia matkakohteitamme ovat:

- Hampuri (vierailu siskon luona) huhtikuussa/toukokuussa
- Göteborg (vierailu vaihtokaupungissa ja vanhassa kodissa) kesän aikana
- Venetsia lokakuussa/marraskuussa

Vaikka en mieluusti kesäisin pitkään matkustelekaan, totesimme me kuitenkin, että Ruotsin reissumme olisi paras toteuttaa siinä kesän tienoilla. Päästään nauttimaan sitten samalla vehreydestä Göteborgissa ja Ljugnskilessä ja viettämään kesäpäiviä siellä. Vielä on avoinna pääseekö pikkupuput mukaan, mutta se olisi kyllä tavoitteena! Venetsia taas oli alunperin jo alkuvuoden suunnitelmissa, mutta päätettiin siirtää se loppuvuodeksi. Sitten kun loka-marraskuussa alkaa pimeys tympimään niin on ihanaa fiilistellä tulevaa matkaa ja päästä hetkeksi eroon arjesta. Toivottavasti saadaan sekin matka siis toteutumaan. :)


Hampurin reissu taas on perinteinen vierailu siskon luo, joten se ei ole ihan niin paljon ulkomaanreissu, heh. Sinne voisi lähteä vaikka pidennetyksi viikonlopuksi huhti-toukokuussa tai miksei jo mahdollisesti maaliskuussakin. Se saattaa vaan tulla hieman liian nopeasti ja huhtikuussa kouluaikataulutkin alkavat olemaan vapaampia, joten saan helpommin järjestettyä itselleni muutamat vapaapäivät. 

Tämän lisäksi tässä on yksi muukin reissu pohdinnan alla ensi vuoden alkuun liittyen. Äiti heitti ilmoille josko lähtisin hänen kanssa etelään tammikuussa, mahdollisesti Karibialle tai Meksikoon tai mitä tässä nyt tulee mieleen. Tällä hetkellä vasta hieman pohditaan ja katsellaan vaihtoehtoja ja myöhemmin sitten tehdään päätöksiä. Kaikkea kivaa on kuitenkin nyt siis mahan pohjalla kutittelemassa! 

Oletteko tekin jo miettineet vuoden matkasuunnitelmia vai olenko ihan ainoa? Onko teillä tapana enemmänkin miettiä reissu kerrallaan vai koko vuosi kerralla ajoissa?

6 kommenttia:

 1. Mulla nyt on mietittynä reissuja varmaan kymmeneksi vuodeksi eteenpäin...:D Mutta Argentiina, Chile ja Uruguay!!! Kirjoita noista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no en yhtään ihmettele! ;) Joo sisko oli tosiaan Chilessä vaihdossa niin lähdin sitten ylppäreiden jälkeen sielläpäin käymään! Voin harkita niistä kirjoittamista, tosin hankaluudeksi osoittautuu se ettei muisti yletä mitenkään turhan tarkasti sinne saakka. Toki muistan kaikkia omia tapahtumia ja juttuja, mutta niiden maiden kuvailu voikin sitten olla hieman hankalampaa. Pistän korvan taakse, josko yrittäisin! :)

   Poista
 2. Hampuri kuulostaa hyvältä :) Ja Meksikokin! Hauskat kuvat, tuntuu että siitä on ikuisuus kun tehtiin toi bussireissu Andien yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meksikoon tarvitaan meidän epsanjatulkkia ;) Eiks vaan? Bussireissusta ja tosta kaikesta alkaa olla oikeasti tosi pitkä aika, jo 5 vuotta!! Niin se aika vaan menee. Hamburgeria vois ruveta kohta varailemaan :)

   Poista
  2. Sí sí, vamos a ver :) Tästä pitää vielä jutskaa!

   Poista
  3. Näin teemme, viikonloppuna skype! :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)