9. tammikuuta 2014

Tammikuun treenikatsaus


Nyt on aika taas urheilukuulumisille! Haluaisin kertoa, kuinka paljon kävin loppuvuodesta salilla, lenkkeilin raikkaassa säässä ja opettelin ahkerasti Krav Magaa. Toisaalta haluaisin myös välittää sen olotilan minkä urheilu tuo ja energian millä jaksaa pitkälle eli kertoa niistä syistä miksi urheilu on niin lähellä sydäntäni. Todellisuus oli kuitenkin loppuvuoden aikana hieman toisenlainen..

Kyllähän sitä marras-joulukuussa tuli siis kuitenkin liikuttua, mutta ei lähellekään normaaliin tapaan. Oli reissua (missä tosin jonkun verran liikuin), oli väsymystä ja oli kevyttä flunssailua. Ei mitään sen ihmeellisempää, mutta tarpeeksi kuitenkin sille, että salirytmi rikkoutui ja löysyys luikerteli sisälleni.Nyt kuitenkin levon myötä olen kerennyt laittaa päivän rutiineja parempaan kuosiin ja olenkin liikkunut melko ahkerasti mielestäni. Tärkeää on myös tunnistaa milloin keho kaipaa lepoa ja jättää välillä treenit väliin jos siltä tuntuu, mutta samalla taas potkia itsensä liikenteeseen silloin jos laiskuus yrittää ottaa vallan.

Tilannekatsaus on siis tällä hetkellä tämä: Krav Magassa käyn kahdesti viikossa poikkeuksia lukuunottamatta ja tämän lisäksi olen eksynyt salille kerran tai kaksi viime viikkoina. Lenkkeily on jäänyt hieman jalkoihin vaikka koirien kanssa onkin tullut melko pitkiä lenkkejä käveltyä. Ne piristävät onneksi kovasti! :) Muutamia lenkkejä on kuitenkin tullut juostua yksinään tai seurassa.

Tavoitteena olisi Magan lisäksi käydä salilla kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja siihen vielä lenkkeillä päälle muutaman kerran. Ei niin, että homma tuntuisi puulta vaan niin kuin olen jo pidemmän ajan tykännyt tehdä ja joka antaa itselle sitä energiaa. Urheilun etuja ei voi kiistää vaikka toki joskus lepo onkin treenaamista tärkeämpää.


Loppuvuoden vähentyneeseen treenailuun toki vaikutti varmasti hullunmylly koulun ja uuden työn saralla, mutta nyt tammikuussa tilanteen rauhoituttua onkin aika ottaa itseä niskasta kiinni. Onneksi olenkin sen jo aloittanut ja lihaksia kolottaa vähän joka suunnasta :D Alkaa tuntua normaalilta! Vielä kun saisi loman aikana piristynyttä olemusta ylläpidettyä nyt arjenkin alkaessa niin johan olisi hyvä. D-vitamiinia syön ahkerasti, ulkoilen paljon koirien kanssa ja arkisin ehdin yleensä nukkua 7-8 tuntia. Toki unta voisi ottaa vielä hieman enemmän kaaliin, mutta en  usko tämän vuodenajan väsymyksen poistuvan liiallisella köllöttelyllä. Ehkä tämä täytyy nyt vaan hyväksyä ja odotella valoisampia aikoja kirkasvalolamppujen ollessa hintojensa puolesta ainakin hetkellisesti poissa listoilta.

                                             Virkeämpää tammikuuta odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Fasu näyttää tossa toisessa kuvassa karhulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole muuten ensimmäinen kerta kun tätä kuulen, pitäisiköhän huolestua ;D Yllättävän rauhallinen pieni mies karhunpennuksi tosin on, Rockysta kun sen olisi pentuna oikeasti voinut uskoakin.. Ehkäpä meillä on lempeä karhu täällä <3

   Poista
 2. Pieni tietyöläinen on niin söpö! On Rockykin. Kivoja treenejä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyöläinen..:D Siltähän se taitaa näyttää kyllä. Pieni poika ei ollut ihan niin reipas äsken kun oltiin Mustin ja Mirrin pentuhulinoissa vaan ujous nosti päätään. Ilmeisesti veljen kanssa on kiva leikkiä, mutta kasa muita koiria on liian jännittävää.. Uusi yritys taas siis :) Kiitos samaa sinne, nyt ollut flunssanpoikasta, mutta pian taas treenailemaan!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)