5. tammikuuta 2014

Sunnuntain kuulumisia ja kevään suunnitelmia


Hello ja hyvää tätä vuotta!!

Nyt elellään jo tammikuun viidettä eli enää 22 päivää neljännesvuosisadan synttäreihini, first things first heh! Uudenvuoden tienoo on mennyt pitkälti äidin luona lökötellessä sillä siskoni oli meitä parisen viikkoa täällä viihdyttämässä. Tänä aamuna noustiin kukonlaulun aikaan ja lähdettiin koko konkkaronkka saattamaan siskoa kentälle, taas meni visiittiaika ihan liian nopeasti.

Koko päivä onkin mennyt sitten enemmän tai vähemmän väsyneenä, mutta selvisin ihmeen kaupalla ilman päiväunia tällä kertaa. Kohta lähdetään kevyelle juoksulenkille vielä ja sitten kerrankin aikaisin nukkumaan. Yritän pikkuhiljaa alkaa kääntää rytmejä arkisempaan suuntaan ja pyrkiä käymään nukkumaan yhteentoista mennessä, jotta joskus jaksaisi heräilläkin. Nyt on tullut mentyä lueskelemaan vasta puolenyön jälkeen ja useana iltana unensaanti on venähtänyt yli yhteen. Ei kai se sitten ihme ole jos aamuyhdeksältä hieman väsyttää! Eihän se haittaa lomalla nukkua miten huvittaa, mutta pian koulun alkaessa koen tehokkaimmaksi rytmiksi itselleni kuitenkin sen, että heräilen kahdeksan maissa ja käyn nukkumaan yhdentoista tienoilla. Siitä voi sitten tilanteen mukaan joustaa suuntaan ja toiseen, mutta joku lähtökohta rytmeille on hyvä kai edes pitää.
Kuvituksena on tällä kertaa kännykästä löytyneitä otoksia ja osa onkin pitkälti viime vuoden puolelta. On tullut seurattua Fasu-koiran kehitystä, ulkoiltua ja toisaalta taas käytyä muutamissa kekkereissäkin. Tämän lisäksi toki vuodenloppuun kuului paljon opiskelua, mutta taas vuodenvaihde on kulunut ihan lomailun merkeissä, joka on ollut todella virkistävää. Arkeen paluu tuntuu tavallaan ikävältä, mutta tänään kalenteria täyttäessäni aloin taas innostumaan tulevista hommista! Kaikkeen taas tottuu kunhan arki alkaa normaalisti rullaamaan.

Koulun puolesta tänä keväänä on tiedossa peruskurssien lisäksi yksi suurempi rutistus: kandidaatintyö nimittäin. Vähän jänskättää miten sen kanssa tulee menemään, mutta toisaalta uskon vahvasti kaiken menevän ok seminaarien ja ohjaajan tuella. Tämän lisäksi muutama koulukaverinikin on tekemässä kandia samaan aikaan, joten heiltäkin saa varmasti sitten vertaistukea! :)


Alussa mainitsinkin mitä tammikuun lopussa häämöttää, nimittäin omat 25-vuotissynttärini! Tämän puitteissa koinkin aikamoisen yllätyspäivän koko eilisen ajan. Äitini ja siskoni ovat molemmat poissa oikeana syntymäpäivänäni, joten he olivat päättäneet salaa järjestää ohjelmaa jo nyt lauantaille, jotta voisimme juhlistaa yhdessä tulevaa merkkipäivääni. En ollut yhtään osannut aavistaa mitä tuleman pitää ja oli aika yllättävää herätä aamulla onnittelulauluihin lahjojen ja aamupalan kera. <3 Päivällä lähdimme sitten suuntaan tuntemattomaan ja päädyimme katselemaan vanhoja kuvia Helsingistä museossa sekä sushilounastamaan tätini ja serkkuni kanssa. Oli aivan ihana ja jännittävä päivä, kiitos vielä mama ja sisko!!

Huomenna onkin sitten hiljalleen arkeen orientoitumista vaikka vielä kai on pyhäpäivänä lupa ottaa hieman lungimmin. Tiistaina on taas Krav Maga -treenit pitkästä aikaa ja keskiviikkona koittaa ensimmäinen luento, jolloin viimeistään tehtävät alkavat rullailemaan. Kaikkea puuhasteltavaa siis tiedossa, mutta onneksi vielä riittää vapaa-aikaa hyvin, jotta saa treenailtua ja oltua kotona poikien kanssa. Kohta kun päivät alkavat valostua niin jaksaa taas ihan eri tavalla urheillakin lähes päivittäin, ainakin toivon kovasti näin.

Mites teillä on uusi vuosi lähtenyt käyntiin? Teittekö suuria lupauksia?

Ja jos kiinnostaa lukea minun viime vuoden tapahtumistani koosteena niin kokosin mieleenjääneitä juttuja kahteen osaan: 

osa 1: http://siipienhelinaa.blogspot.fi/2013/12/vuoden-2013-tapahtumat-osa-12.html
osa 2: http://siipienhelinaa.blogspot.fi/2014/01/vuosi-2013-koonti-22.html

8 kommenttia:

 1. Voi itku kuinka ihana koiruli<33 Nuo Kaimion kirjat on tosi hyviä!

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kuullut hyvää Kaimion kirjoista niin siksi mekin sitten lainattiin kirjastosta yksi kirja tutkittavaksi. Onhan niitä eri tapoja kasvattaa, mutta on kiva tutustua edes joihinkin jos saa hyviä vinkkejä! :) Fasu on aika ihana karhunpentu kyllä!

   Poista
 2. Heips ja kiitos vielä itselles seurasta!! Eilinen onnistui kyllä lopulta kivasti. Kyllä se arki siitä lähtee pyörimään itse kullakin, alku aina vaikeeta mut kai sitä pian taas tottuu pois lomarytmeistä ;) Terkkuja pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkut viety perille! Kyllä pojat kaipaa varmasti tätiään, mutta pian tottuvat odottamaan seuraavaa kertaa. Sulla se vasta onkin kova tottuminen unirytmeihin, mutta toivottavasti helpottaa muutaman päivän jälkeen! Nyt kun koulu ja työt alkaa nii voi taas alkaa haaveilla seuraavasta lomasta. Ja kalpeana kuunnella toisten Vietnamin juttuja..

   Poista
  2. No niinpä, onneks Vietnamkin on aika ansaittu! Seuraavaa lomaa tai duunia juu odotellessa ;)

   Poista
  3. Onhan se joo, tahtoisin vaan itsekin mukaan :D Pääsiäislomalle voisi jotain keksiä kyllä.

   Poista
 3. Ihan hyvin lähti vuosi käyntiin :) Lupailin että tähtään onnellisempaan elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä ihan hyvä tähtäin meille kaikille :) Itse en tarkkoja toiveita tehnyt, mutta lähinnä sitä yrittää aina saada jonkun hyvän balanssin kaiken välille ja nauttia siitä mitä tekee.

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)