31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 tapahtumat osa 1/2


Vuoden viimeistä päivää vietellään ja sen kunniaksi halusin tehdä vuosikatsauksen kuluneesta vuodesta 2013! Jotta tästä ei tulisi liian pitkä kerralla luettavaksi, päätin jakaa tekstin kahteen osaan, joista toisen julkaisen tänään uudenvuodenaattona ja toisen toivottavasti huomenna uudenvuodenpäivänä.

Niin paljon on tapahtunut, että on aivan mahdotonta valita parhaita paloja, mutta lähinnä keräsin jotain merkkihetkiä edes ylös! :) Olipas mukava katsella vanhoja kuvia ja muistella mitä silloin tuli tehtyä. Tulipa samalla ikävä myös Ruotsiin, mutta onneksi meillä on ainakin suunnitelmissa uusi reissu samoille seuduille ensi kesäksi.

                                                                        TAMMIKUU
Tammikuussa me muutettiin Ruotsiin puoleksi vuodeksi, mikä oli ehdottomasti vuoden alun suurin juttu! Tiedossa oli vaihtokevät Göteborgissa ja asunto toisessa kaupungissa Ljungskilessä, mistä saatiin hankalan asuntotilanteen aikaan sopiva asunto meidän pienelle perheelle. Aloitin opiskelut Göteborgin yliopistossa ja otettiin salikortit Fysikenille. Tammikuu meni uuteen sopeutuessa ja tehtiinpä me reissu siskon luo Hampuriinkin sekä käytiin Kööpenhaminassa pikaisesti. 27.tammikuuta juhlistin 24 vuoden ikääni ja sain ihania yllätyslahjoja sekä postin kautta että aamupalan kera sänkyyn. <3                                                                     HELMIKUU

Helmikuussa alkoi Ruotsi-elämä tuntua jo tutummalta ja opiskelin ahkerasti. Suurin osa vapaa-ajasta kului treenatessa, ulkoilessa Rockyn kanssa ja kaupungilla palloillessa. Saatiin ensimmäinen ystävä kylään ja päästiin esittelemään kotiseutuja ja syömään hyvää ruokaa yhdessä. Ystävän saapuminen oli vielä aikamoinen iloinen yllätys, josta saatiin kuulla vasta noin viikko ennen saapumista! Helmikuussa odottelin myös kevääntuloa jo innokkaasti ja Ruotsissa asuminen alkoi tuntua normaalilta ja kotoisalta.


                                                                   MAALISKUU

Maaliskuussa pääsin toteuttamaan huipun joululahjani, jonka ansiosta pääsin elokuviin, syömään ja hotelliin Götebogin keskustaan. Miikan perhe oli samaan aikaan myös kylässä, joten he hoitivat Rockya sitten hotelliyön ajan. Oli ikimuistoinen ilta ja oli hauskaa kokeilla kaupunkiasumista. Maaliskuussa jouduin turvautumaan ruotsalaiseen hampaidenhuoltoon ja pääsin kokemaan juurihoidonkin, joka lopulta meni ihan hyvin. Ruotsinkieli vahvistui hiljalleen ja alettiin valmistautua pääsiäisvieraiden tuloon. Vietettiin ihana viikonloppu siskon ja äidin kanssa meillä ja Göteborgissa ja oli harmillista päästää vieraat kotiin Suomeen.


                                                            HUHTIKUUHuhtikuussa saatiin kylään ystäväpariskunta ja kummilapseni, joita kestittiin pitkän viikonlopun verran. Otin tässä kuussa myös toisen asunnon "kaupunkiasunnoksi", jotta pystyin käymään koulussa niin usein. Muutos oli virkistävä ja oli mukava viettää päiviä myös ihan Göteborgin keskustassa. Hyödynnettiin sitä myös iltaulkoilutarkoituksiin vierailulla olevan ystäväni kera vaikka ei lopulta jaksetukaan baariin saakka raahautua. ;)


                                                          TOUKOKUUToukokuussa alkoi Ruotsissakin olla kevättä jo rinnassa ja nautittiin auringosta asuntomme edessä olevassa saaressa. Käytiin Hampurissa toisen kerran kevään aikana ja muistin taas kuinka pitkä matka olikaan. Löysin Hampurista edulliseen hintaan Hilfigerin kiilakorkoni ja tutustuin BareMineralsin maailmaan. Oli ihanaa olla siskon luona kyläilemässä ja hiljalleen alkoi ajatus vaihdon loppumisestakin lähentyä. Kesäkuu otettiin vastaan hieman ristiriitaisin mielin.


                                                         KESÄKUU


Kesäkuussa oli aika pakata kimpsut ja kampsut ja palata takaisin Suomen kamaralle. Sitä päivää oltiin odotettu pitkään, mutta toisaalta lähtö tuntui yllättävän vaikealta. Ruotsiin oli kotiutunut yllättävän hyvin ja omat rutiinit olivat niin osa arkea, että tuntui vaikealta jättää kaikki ja palata ihan erilaisiin maisemiin. Auton startattua mieli keveni kuitenkin pikkuhiljaa ja oli ihanaa tulla koti-Suomeen. <3 Kesäkuussa vietettiin myös juhannusta Miikan perheen kanssa purjehtien ja saatiin nauttia upeista ja aurinkoisista keleistä.

Näin paljon sitä hyvin tiivistetyssä muodossa jo kerkesi tapahtua ensimmäisen kuuden kuukauden aikana ja lisää on tulossa näillä näkymin huomenissa! Tuli tässä muistellessa ihan ikävä Göteborgiin ja Ljungskileen, pitäisiköhän karata sinne rauhaan takaisin..:)

IHANAA UUTTA VUOTTA TEILLE JA ILOA UUTEEN VUOTEEN!


2 kommenttia:

  1. Feliz año!! Hassua miten vihreetä kesällä onkaan, ei vois uskoa kun ulos katselee.. Ja tosiaan, Fasukaan ei ole ollut kuvioissa aina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! :) Niinpä ja kyllä kesällä saakin otettua parhaat kuvat tai ihan kirkkaalla talvisäällä! Nyt ei saa kyllä yhtään mitään kuvattua blaah.. Mieti joo, pieni Fasu on ollut kuvioissa vasta muutaman hassun kuukauden. Välillä sitä ei muistakaan!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)