13. marraskuuta 2013

Ulkoilua ja höpinöitä


Eräänä aurinkoisena päivänä olin hyvin onnellinen päästessäni kerrankin päiväsaikaan ulkoilemaan poikien kanssa. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, ilma oli raikasta ja oli yllättävän lämmintä. Sellaisina päivinä voisin kävellä vaikka Marsiin asti ja takaisin! On onni pystyä edes joskus arkisin päästä päiväsaikaankin kävelemään, jotta pystyy nauttimaan niistä harvenevista kauniista päivistä. Toki, kohta saattaa tulla luntakin mikä olisi koirien puhtaanapidon kannalta hyvinkin suotavaa!
Meidän pieni Fasu-poika on kasvanut jo kovasti ainakin omasta mielestäni. Sen kasvot on suipentuneet ja Fasu on saanut omaa näköään. Se ei ole enää avuton pikkupentu vaan jo toimelias, energinen ja kuuntelevainen koira. Kuten aiemmin olenkin kertonut, on meillä ollut aikomuksena opettaa Fasu opettaa ulkoilemaan vapaana tulevaisuutta ajatellen. Ulkoilut on mennyt tosi hyvin, mutta eräänä aamuna huomasin pieniä hankaluuksia. Ruuhka-aikoihin ulkona on niin paljon ihmisiä, että Fasu menee aika sekaisin ja haluaisi juosta kaikkien perään.

Siispä, ollaan nyt muutama päivä harjoteltu hihnan käyttöä, mitä on tarkoitus käyttää muun muassa aikaisen aamun lenkeillä, jolloin liikenteessä on monia muitakin. Myöhäisiltaisin taas kun on rauhallista, saa Fasu hölkötellä vieressä vapaana. Luulen, että se käytäntö toimii meille aika hyvin sillä Fasu on muuten ollut erittäin kuulias pikkupoika. :)

Olen halunnut ottaa samanlaisia kuvia aina tietyin väliajoin, jotta voi sitten vertailla pienen kasvua. Ylläolevan tapainen kuva on otettu jo aiemmin, joten näitä vertaamalla näkee heti suuria muutoksia. Olen jo valmiiksi ollut surullinen siitä, että Fasu kasvaa nopeasti :D Vaikka pentuvaihe on ajoittain raskasta, on se pienenpieni pentunen vaan jotain niin suloista.

Mutta mitäs muuten tänne kuuluu? Tällä hetkellä aika ei ole niin sanotusti puolellani ja valitettavasti en pysty viettämään päiviä sisällä poikien kanssa köllien ja ulkona riehuen. Se vasta olisikin kivaa! Tehtävää on paljon, mutta ehkäpä en ala siitä edes nyt täällä kirjoittelemaan, jotta omatkin ajatukset säilyisivät hetken raikkaampina. :) Täällä on kiva miettiä kaikkea vähän kevyempää kun tosielämässä on kuitenkin välillä ajoittain rankempaa aikataulutusten vuoksi. Blogiin on mukava kirjailla ajatuksia ja katsella kuvia postauksia varten ja sitä tykkäisin tehdä paljon enemmänkin. Tällä hetkellä kuvailu on ollut todella minimissä, mutta varmasti jossain vaiheessa taas ehdin heilua enemmän kamera kourassa! Kuvailu on hauskaa puuhaa vaikkakin älyttömän vaikeaa jotenkin.


On muuten aika vaikea kuvata näin vaaleaa ja tummaa koiraa! Rocky näyttää helposti ihan valkoiselta ja Fasu taas ihan mustalta. Aurinko saa Fasun värin paremmin esiin kun taas Rockya on helpompi kuvata hieman vähemmän kirkkaalla säällä.

Ensi viikkoa jo hieman odottelen, sillä silloin pääsen pitkästä aikaa Saksaan siskon luo! Tavoitteena olisi kierrellä joulumarkkinoita ja ihastella saksalaista joulutunnelmaa sekä pääsen myös mukaan Merimieskirkolle auttamaan jossain joulujutuissa, aika kivaa. Olen niin jouluihminen kun olla ja voi, että mitä aiemmin saan aloittaa hömpötyksen sitä parempi. Luulen, että ensi viikolla alkaa todenteolla jo oma joulunodotukseni, joka on vielä ollut toistaiseksi rauhallisissa kantimissa.

Jotain joululahjoja tulee varmasti myös hankittua ja aion taas tutustua enemmän luonnonkosmetiikkaan. Mitään tarkkaa en tällä hetkellä ehkäpä tarvitse, mutta vaihtoehtoja on aina kiva katsella varsinkin kun Saksassa nuo tuppaavat olemaan paljon halvempia. Hampurin lisäksi lähden myös visiitille Göttingeniin, missä ystäväni viettelee vaihtovuottaan. Vähän jännittää junamatkailu sinne sillä huomasin menomatkalla olevan kaksi vaihtoa (!), mutta kunhan jotenkin selviän aina seuraavaan ajoissa, voin sitten hengähtää perillä. Paluujunamatkalla on onneksi vaan yksi ja sama juna, huh. Juna-asemat tuntuvat jotenkin olevan vaan vähän sekaisia, mutta toivon, että nämä asemat olisivat jotenkin yksinkertaisempia niin tahvokin löytää perille.

Nyt hetki lukemista ja sitten untenmaille. Kivaa viikonjatkoa sinnepäin! :)

4 kommenttia:

 1. Hejssan!
  Löysin tän ihan sattumalta pari tuntia sitten ja luin kaikki Göteborg-jutut! Jee vähän kiva kun oot tällasta kirjottanut, pitäsköhän itekkin :)
  Terveisin Göteborgiin lähtevä kollegasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiippa ei oo totta, löysitkö ihan vaan googlesta vai kertoiko Kaija?! :P Hauskaa! Tykkäsin ite ainakin kirjoitella sieltä kuulumisia ja perhe ja ystävät tykkäsi lukea niitä, että kyllä mä suosittelen sullekin kirjoittamista. Jää myös enemmän kuvia säästöön muistoksi kun tulee kuvattua blogiakin varten. :) Ja mä ainakin ryhdyn lukemaan sun juttuja, jos alat kirjoittelemaan. Göteborg on niin kiva paikka, että sieltä on ihana katsella kuvia!

   Poista
 2. Haha löysin tän siis aivan randomilla! Olit kommentoinut xenian blogiin jotain ja klikkasin sun nimeä vaikka en edes tosissani ajatellut että se olisit sä :D oot selkeesti suomen ainoa rosita :)
  ehkä mä sittte pistän jonkun blogin pystyyn ku mulla olis sit ees Yks vakkarilukija =) (plus äiti..:P)
  hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, aika hauska sattuma!! Ei meitä samannimisiä montaa taida olla vaikka oon netissäkin törmännyt pariin kaimaan. Osa taitaa tosin olla Rosa-nimisiä, joiden lempinimenä on Rosita. :) Kiitoksia, enää pari päivää lähtöön, wipiii!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)