21. marraskuuta 2013

Kuulumisia Göttingenistä


Huomenta!

Aamukahvit on juotut, reippailu ulkona heitetty ja sain palautettua yhden rästissä olleen koulutehtävänkin, joten nyt on hetki aikaa istahtaa alas ennen kaupungille laittautumista. Ystäväni lähti seminaariin koululle, josta hän pääsee reilun tunnin päästä, joten treffaamme sitten heti sen jälkeen.

Göttingeniä en ole vielä sen kummemmin pääkirjastoa lukuunottamatta nähnyt, mutta tänään olisi tarkoitus korjata sekin asia. Eilen saavuin vasta pimeänaikaan tänne, joten ilta meni aikalailla kotosalla iltapalaa syöden ja jutellen. Tänään sitten enemmän kaupunkiin tutustumista ja illalla meille tulee tänne muutama vaihtari syömään nyyttärimeiningein sekä aloittelemaan sillä illalla suuntaamme kampukselle joihinkin bileisiin! Erasmus-touhuja ei voi näköjään välttää ;D

Ensin kuitenkin muutama kuva Hampurin joulutunnelmasta (josta lisää viikonloppuna), eilisen päivän asusta ja aamuiselta reippailultamme. Kaikki kuvat ovat pinkin pokkarini laatua, jotka eivät ehkä päätä huimaa, mutta kerrankin saa räpsiä vähän vapaammin!
Hampurissa on jo joulutunnelmaa selkeästi aistittavissa vaikka ihan ei ole joulusesonki vielä pyörähtänyt käyntiin. Viikonloppuna aukeavat ilmeisesti ensimmäiset markkinat, joissa pääsen sitten käymään! Pääsen siskoni kanssa myös Merimieskirkolle auttelemaan joulumyyjäisissä, kivaa :)

Alla olevat kuvat ovat sitten jo Göttingenistä vaikka kaupungista en vielä olekaan yleiskuvia saanut.

Oli ihanaa kun aamulla oli hieman routaa maassa ja lehdissä, koska tuli heti paljon joulumaisempi olo! Tämä kaupunki on ehkä hieman enemmän jo Lemmen Viemää -tyyppisen kylämäistä. Käsi ylös, kuka tietää tämän sarjan ja kuka myöntää katsovansa sitä, haha? Äidin kanssa tuli joskus pidempäänkin katsottua, mutta nyt se on vähän jäänyt.. Toivottavasti Göttingenin keskustassa olisi jo jotain  joulumeininkejä niin pääsisi vihdoin virittäytymään tunnelmaan. :) Viimeistään kuitenkin sitten viikonloppuna Hampurissa!

Mutta nyt lähden värjäämään naamaani, sitten vaatteet niskaan ja kaupungille suunnistamaan ystävän luo!

4 kommenttia:

 1. Joo aikamoista, melkein jo pakkasta :) Täälläkin paistaa aurinko, upea keli. Kohta lähden sinne markkinoille, nähdään huomenna sit taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut yllättävän kylmä päivä ja alkoi satamaan jopa räntää/lunta! Yllättävää kyllä, mutta olisi kiva jos lumi jäisi sitten pysyvämmin maahan eikä olisi niin vetistä.. Onneksi otin muuten sen viitan mukaan, olisin muuten jäätynyt ihan pystyyn hyrr. Se on lämmittänyt tosi paljon. Bis morgen! :))

   Poista
 2. Oii en malta odottaa lisää joulujuttuja, jes! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en minäkään! Onneksi viikonloppuna pääsee nauttimaan jo enemmän joulunhengestä kun ne valot ja kaikki sytytetään ja ainakin osa toreista aukeaa. Täällä on kaupoissakin jo paljon jouluaiheisia tavaroita, jotka luovat hyvää tunnelmaa! :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)