27. marraskuuta 2013

Hampurin joulumarkkinat 2013 kuvina


Saksa on mielestäni monessakin mielessä kiinnostava maa, mutta yksi heidän spesiaaliteettejään on ehdottomasti joulumarkkinat. Missään en ole vielä hienompia nähnyt kuin Saksassa käydessäni, ne ovat niin kauniita, monipuolisia ja lämminhenkisiä. <3 Onko teistä moni päässyt Saksassa joulumarkkinoilla käymään? Suosittelen ehdottomasti, jos joskus mahdollisuus tulee.

Suurin osa Hampurin joulutoreista avattiin vasta maanantaina 25.11, joten menimme sinne viimeisen päivän kunniaksi heti jo päivällä ihastelemaan. Jo päiväsaikaan oli paljon ihmisiä liikkeellä ja kaikki näytti viihtyisältä, mutta kyllähän vasta illalla torit heräsivät kunnolla eloon. Se valomeren määrä on uskomaton, varsinkin kun uutta toria löytyy aina kulman takaa! Niin upeaa ettei ole tosikaan. :)

Sain tämän vuoden ensimmäisen ja valitettavasti ehkä myös viimeisen Glühweinin nautittua samalla reissulla ja totesin glögin olevan omaan makuuni kuitenkin vielä asteen verran parempaa. Myyntikojut olivat hauskasti sisustettu teeman mukaisesti ja olipa jopa jalkojenkin alla haketta ja purua tekemässä aidompaa tunnelmaa. Ihan parasta!

Joulumarkkinoilla on tapana myydä Glühwein pantillisena, jolloin yksinkertaisesti mukin palauttamalla saa pantin takaisin. Halutessaan jouluisen mukin saa myös pitää muutaman euron panttisummaa vastaan ja usein moni varmaan sen ostaakin muistoksi. Itselleni on kuppeja kuitenkin niin paljon kertynyt, että jätin tällä kertaa ottamatta. :)
Jos tämänlaisia markkinoita olisi Suomessa, olisin varmasti joka viikonloppu vakiovieraana!! Ehkä meillekin vielä joku päivä rantautuu tämäntyyppinen kunnollinen joulutorimeininki, joka saa aikaan paljon iloa ja jouluntunnelmaa. Helsingissä taitaa aina jotain torimeininkiä olla, mutta läheskään näin massiivisiin järjestelyihin en ole kyllä törmännyt.


Lopulta oli aika palata matkalta kotiin pitkästä aikaa vielä Finnairin kyydissä. Kotimatka meni hyvin ja oli kyllä mukavaa tulla kotiinkin. :) Pian sen siskon saa jo Suomeen joululomailemaan, mutta mites ne markkinat vielä saataisiin?

Tuliko teillä into tällaisille joulumarkkinoille? Eikö ollutkin aika viihtyisän näköistä, vai? :)

10 kommenttia:

 1. Tervetuloa kotiiiiiin! Ihania kuvia, voi vitsit.. Jollei tuolta saa joulutunnelmaa, niin ei mistään..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! <3 Niinpä, olen ihan samaa mieltä ja laitoinkin näistä innostuneena kotona heti enemmän jo joulukoristeita! Glögit joku päivä?

   Poista
 2. Voi miten jouluisia kuvia! Kohta se on jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Talven paras juttu ehdottomasti! :)

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Ja tällä hetkellä sitä Binnenalsteriakin on noussut koristamaan kelluva & valaistu joulukuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vai, eikä!! Haluan kuvan vaikka Whatsappiin! :)

   Poista
 4. Ihania kuvia, kasvattavat sopivasti matkakuumetta! Lauantaina olen lähdössä samoihin maisemiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, saanko hypätä matkalaukkuun? ;) Olisipa kiva päästä vielä toista kertaa joulumarkkinoille tänä vuonna vaikka haaveeksihan se jää. Jos asuisin Saksassa niin pyöristyisin joulun aikana varmasti hurjasti kun kävisin koko ajan kiertelemässä toreilla ja nauttimassa niitä herkkuja ja suklaakuorrutteisia hedelmiä. Mukavaa reissua! :)

   Poista
 5. Ooh mä tykkään tosi paljon tällaisista joulumarkkinoista ja Saksassa kyllä osataan! Olen käynyt kerran Kölnissä ja siellä oli tällaista menoa. Se oli niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva voin uskoa, Saksassa on kyllä niin upeat joulumarkkinat!! :) Siellä kaikki kaupungit heräävät eloon joulun alla ja ihmisiä on liikkeellä tosi paljon.

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)