26. marraskuuta 2013

Hampuri lintuperspektiivistä


Eilen oli edellistä puuharikkaampi päivä kun päätimme kierrellä kaupunkia ja erityisesti erästä aluetta ennen pientä työrupeamaamme Hampurin suomalaisen merimieskirkon joulumyyjäisissä. Kiertelimme Speicherstadtissa ja ihmettelimme paikan historiaa. Tämä kaupunginosa muistuttaa mielestäni jollain tapaa Vuosaaren Aurinkolahtea vaikka ei kai niissä niin paljon samaa ole. Näiden kuvien perusteella voi olla vaikeampi ehkä ymmärtää mitä haen takaa, sillä enpä sattunut ottamaan kuvia sieltä päin kaupunginosaa missä tämmöisiä ajatuksia tuli..

EDIT: Sisko vinkkasi vielä, että siis kuvissa näkyvä alue on Speicherstadtia ja Aurinkolahtea muistuttava alue kuuluu Hafencityyn. No niissä olikin jotain eroa enemmänkin ;D
Hampurissa on rakennettu Elbphilharmonie konserttitaloa Hafen Cityn kaupunginosassa jo ties kuinka kauan ja näin pitkälle on päästy. Rakennus näyttää kyllä ihan lupaavalta, mutta kylläpä siinä kestää! Kaupungin verorahat on varmaan urakan loppuun mennessä jo niin käytetty ettei pian kenelläkään ole varaa sitten siellä käydä. Vai odotteleekohan ne maailmanluokan ryntäystä sinne..;D Kyllähän sitä toisaalta olisi hienoa mennä uuteen upeaan saliin musiikkia kuuntelemaan, jos hinnat pysyisivät kohtuullisina. Ehkäpä ensi kerralla kun tänne pääsen tämä olisi jo valmis?
Otin matkalle mukaan ystäväni kirpputoripinosta poimimani harmaan viitan, joka on pelastanut monilta viluisilta hetkiltä. Jo pitkään olen sopivaa viittaa mielessäni pyöritellyt ja ilahduin kun tämän näin! Harkitsen vielä sen kaulassa olevien nappien vaihtamista vaikka eihän ne sinänsä edes varsinaisesti näy kaulaliinan alta. Tämä viitta on ihanan lämmin ja on kaiken sen hankalan pukemisen ansiota, kun pystyy kulkemaan pää pystyssä viimassa monen muun kevyemmin pukeutuneen paleltuessa. Sää on pukeutumisesta kiinni, se on taas huomattu :)

Ps. Ei päde siis äärioloihin, esim. -30 asteeseen tai sankkaan lumipyryyn/vesisateeseen..
Pääsin käymään ensimmäistä kertaa myös St. Michaelin kirkosta, josta levittäytyy maisemat upeasti Hampurin ylle. Kirkkoon on ilmeisesti vasta tänä vai viime vuonna rakennettu hissi, jonka avulla pääsimme vauhdilla ylös ihailemaan kaupunkia kovassa tuulentuiverruksessa. Oli muuten kylmä, mutta sen arvoista kun sai katsella kaupunkia lintuperspektiivistä!Päivän jännittävin kohokohta oli työskentelymme Hampurin suomalaisessa merimieskirkossa, jossa avustimme kahvilassa suomalaisten perinteisten herkkujen myynnissä. Oli aika kylmää kylpyä alkaa palvella saksaksi asiakkaita näin muutaman päivän Saksassa olon jälkeen, mutta siitäkin selvittiin!! Tapahtuma oli todella lämminhenkinen ja oli mukava esitellä suomalaisia perinneherkkuja ulkomaalaisille ihmisille ja kävipä siellä muutama suomea sujuvasti puhuvakin ostelemassa.

Satuin paikalle myös myyjäisten viimeisenä päivänä, joten kello kuuden jälkeen alkoi sitten henkilökunnan oma tilaisuus, jossa tarjoiltiin ylijääneitä ruokia ja juomia ja laulettiin joululauluja. Sain jopa erityismaininnankin Suomesta saapuvana apulaisena, mikä tuntui vähän hassulta, mutta mukavaahan se on aina aplodeja vastaanottaa ;) Enemmän tosin kaikki muut olivat myyjäisten eteen tehneet ja he vasta aplodit ansaitsivatkin!


Tänään oltiin tosiaan siellä (ihanilla!!) joulumarkkinoilla, missä otin paljon kuvia! :) Laitan niitä tulemaan kunhan vain kerkeän ne läpikäymään. Kyllä joulumarkkinat ovat vain niin parasta antia Saksassa, että onneksi varasin lennot tähän aikaan tänne!

Huomenna sitten suuntaan nokan kohti lentokenttää ja kotia. <3 Ihanaa on ollut ja pieni ikävä jää taas Saksaa ja siellä asuvia ihmisiä kohtaan, mutta on se kiva mennä kotiinkin poikia pusuttelemaan. Bis später Deutschland!

2 kommenttia:

  1. Speicherstadt oli sen varastokaupunginosan nimi, ja se sun Vuosaari se Hafencity, eli tavallaan kaks eri aluetta.. :) Oli kiva päivä ja sattu hyvät kelitkin sulle, Hampuri näytti aurinkoisempaa puoltaan, kerrankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa no niin näin se meni! Kävin laittamassa tähän tekstiin siitä lisäyksen. Ne olikin tosi erityyppisiä alueita jotenkin, hitsi kun olisi ollut aikaa kiertää enemmän sinne Hafencityn meren äärelle siitä portaiden luota :) Hyvät kelit oli tällä kertaa ja se siellä eilen ollut kirpsakka ilma löytyy täältäkin!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)