28. lokakuuta 2013

Pennun kotiintulo ja ensimmäiset päivät meillä!


Täällä ollaan viime päivät menty aika koiranpentuhuuruisissa meiningeissä. Päätin nyt rohkaista itseni ja hetkeksi hiljentyä koneen ääreen kirjoittelemaan kuulumisia ja miten meillä on viime päivät menneet. Pojat riehuvat täällä hieman tällä hetkellä, mutta luulen että ne kohta nukahtaa. :) Varsinkin tuo pienempi tapaus joka viettää hyvin suuren osan päivästä unenmailla. Niin muuten, jos en vielä ole muistanut mainita, niin pienokaisen nimi on Fasu! Nimi tulee siis suklaisesta merkityksestään ja meidän mielestämme sopii hyvin Rocky-nimen kaveriksi. Tähän mennessä kaikki ovat kyllä tykänneet nimestä vaikkakin mummojen suussa se tuntuu ääntyvän "Pasuksi" tai "Vasuksi", jepjep..

Mitä teille tulee muuten Fasu nimestä mieleen?
Tosiaan Fasu haettiin kotiin lauantaina iltapäivänä Hämeenlinnan lähellä olevasta kennelistä. Kuvassa ollaan juuri lähdössä hakemaan pientä kotiin! Meidän pyydettiin ottamaan Rocky mukaan, jotta kasvattaja pääsee tarkkailemaan koirien yhteispeliä. Hän korosti sen tärkeyttä, että Rocky suhtautuu oikein, ja luonnollisesti esimerkiksi ärinä tai hyökkäys pentua kohtaan olisi ollut väärä reaktio ja luultavasti emme olisi saaneet pentua mukaan. Rocky kuitenkin käyttäytyi niinkuin olin toivonutkin ja ajatellut eli hetken ihmetteli ja nuuhki pentua ja sitten käänsi selän. Rocky ei yleensä oikeastaan leiki pentujen kanssa, koska ei ilmeisesti tiedä mitä tehdä, vaan mieluummin sitten leikkii vähän isompien koirien kanssa. Alku meni kuitenkin lupaavasti ja pääsimme ikionnellisina kotimatkalle!Kotiinpaluu oli jännittävää uuden koiran kanssa, mutta onneksi Fasu otti paikan heti omakseen. Päätimme alkaa totuttaa pennun niin pitkälle kuin mahdollista kulkemaan vapaana, jotta tulevaisuudessa meillä olisi helpompaa! Toki sitä on tärkeä totuttaa hihnaankin, mutta uskon, että jos koira kulkee nätisti vapaana vierellä niin sen saa hyvin totutettua hihnaankin. Jos pentu taas ei ole tottunut olemaan vapaana, uskon, että karkaamisriski vapaaksi päästessä on paljon isompi. Toistaiseksi on mennyt erittäin hyvin ja Fasu juoksee aivan meidän nilkoissa koko ajan! :D Se menee kyllä reippaasti eteenpäin ja välillä pysähtelee haistelemaan, mutta selkeästi seuraa meitä. Toki näin alkuun tyyppi matkustaa paljon myös sylissä (liinan kanssa, joka kuivaa masunalustaa ja suojaa kylmyydeltä), mutta aina muutamaan otteeseen lenkin aikana me annetaan sen hölkötellä omaa tahtia eteenpäin.
Ruokailut ovat sujuneet mallikaasti ja Fasu tietää selkeästi myös missä on sanomalehdet minkä päälle tehdään tarpeet. Toki vahinkoja sattuu, mutta yllättävän hyvin se on löytänyt oikeat pisupaikat! En edes muista oliko Rocky oikeasti noin kehittynyt alkuun vai tuleeko tässä sitten jossain vaiheessa alamäkeä ja saa pestä lattioita urakalla.. Saas nähdä, mutta nyt ainakin kelpaa olla tyytyväinen! ;) Fasu sai kasvattajalta mukaan Musti&Mirri -repun, jossa oli iso ruokasäkki, emolta tuoksuva fleece, nameja, ruokakippo, kaulapanta sekä lelu. Sen lisäksi kasvattaja antoi ison nipun paperia, johon oli kerätty tärkeää tietoa pentuajasta ja koirankasvatuksesta. Ihana paketti tuli mukaan!
Mun söpöliinit, Rocky vaan puuttuu kainalosta! <3Meillä on viime päivät käynyt melkoisen paljon vieraita katsomassa uusinta tulokasta ja Fasu on innolla toivottanut kaikki tervetulleeksi. Rocky on hieman ollut ihmeissään jaetusta huomiosta, mutta kunhan hänkin on saanut hieman sitä huomiota, on kaikki ollut ok. Uskon kyllä, että ajan kanssa Rocky oppii ymmärtämään, että niitä on nyt kaksi ja näkemään sen enemmän kivana juttuna ja uutena leikkikaverina. Voi olla, että siihen menee hetki aikaa, mutta kyllä jo tänään Rocky on mennyt välillä leikkimään pennun kanssa ja voi sanoa, että niillä on ollut huomattavasti aiempaa enemmän kontaktia. Tästä se ystävyys lähtee. :)Mutta nyt menen takaisin hurttien pariin, jotta voidaan vielä hetken leikkiä ja ulkoilla ennen omia iltapuuhia. Lähipäivinä laittelen lisää syksykuvia pojista ja toivottavasti muutakin. :) Ei muuta kun lungia illanjatkoa sinnekin!

8 kommenttia:

 1. On kyllä niin nimensä näköinen pikkuinen, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on, kiva kuulla!! Monesti olen huomannut muuten, että jos korotan ääntäni kevyesti tyypin tehdessä tuhojaan niin sanon Fazer :D Mikä siinä on! Mutta Fasu on meidänkin mieleen ja tuntuu jopa, että se pikkuhiljaa tunnistaisi sen tai sitten se vaan tykkää tulla luo kun huudellaan.

   Poista
  2. :) Tässähän tulee ihan koirakuume, kun näitä kuvia katselin jo toistamiseen :)! Piti esitellä avokillekin kuvat, ja nyt silläkin on sitten koirakuume :D

   Poista
  3. Voi eiii, sori :) Justiinsa Facebookissa yksi tuttu sanoi hänen poikaystävänsä kehottaneen poistaa mut FB sillä koirakuume kasvoi liikaa. Kaikkea seurauksia nää kuvat teettääkään, mutta odota vaan sillä niitä on tulossa lisää! :D

   Poista
 2. On se söpö! Mulla on Kiki täällä Raumalla tän viikon hoidossa ni täälläki on nyt koirakaveri:) mulle tuli heti ekana tosta Fasu nimestä mieleen Fanipalan ja Susupalan yhdistelmä; suklaaherkkuja molemmat:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en osaisi enää asua ilman koiraa, aina odottelisin semmoista pientä tepsutusta ja murinaa. :D Mietin kanssa tosta nimestä, että tulee myös Fanipala mieleen Fazerin lisäksi. Fasu on vähän semmonen sekoitus kaikkea näköjään, syötävänsuloinen joka tapauksessa!

   Poista
 3. Pieni pötköllään tuossa sylissä.. voi sentäs! :') ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se viihtyy siinä asennossa edelleen älyttömän hyvin! On ilmeisesti jotenkin rentouttavaa haha :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)