6. lokakuuta 2013

Ohje itsetehtyyn herkkumysliin!


Meillä syödään nykyään ainoastaan vain itsetehtyä mysliä ja niinpä eilen sitä tekiessäni päätin kuvata valmistusta ja kirjoittaa teille ohjeet meidän herkkumysliin. Näillä helpoilla ohjeilla saa nopeasti mysliä aikaisesti, ja siitä riittää herkutteluun moneksi aamuksi.





















Tarvitset:

- kaurahiutaleita
- pähkinöitä, esim. cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä ym.
- kookosöljyä
- hunajaa
- halutessasi myös rusinoita, kookoshiutaleita tai kuivattuja hedelmiä


Aloitan myslin tekemisen laittamalla uunipellin pöydälle ja levitän siihen kaurahiutaleita. Sen jälkeen pilkon niin monia eri pähkinöitä kuin kaapista löytyy ja sekoitan hiutaleiden sekaan. Pähkinöihin on kiva jättää hieman tuntumaa eli ei ole tarpeellista rikkoa ihan pieneksi. Lopuksi sekoitan liedellä muutaman lusikallisen kookosöljyä ja lorautan pari lusikallista hunajaa joukkoon, jonka kaadan ja sekoitan myslin joukkoon.

Laitan myslin kiertoilmauuniin asteelle 175 (tai jotain sinne suuntaan) ja pidän mysliä uunissa n. 15min.

Halutessasi voit uunin jälkeen sekoittaa joukkoon rusinoita, kookoshiutaleita tai kuivattuja hedelmiä.

























Ja tsadaa, lasipurkillinen itsetehtyä herkkumysliä on valmis! Nyt äidillä evakossa ollessa, jätin myslin ihan vain näin pähkinäiseksi ilman rusinoita tai hedelmiä äidin toiveen mukaisesti, mutta omassa kotona tuleekin lisättyä taas ainakin rusinoita joukkoon.

Kannattaa kokeilla sillä meillä ainakin tähän on jääty koukkuun! :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)