17. elokuuta 2013

Suolaisia kokkailuja


Hellurei ja hyvää lauantaita! :)

Piti hetken jopa miettiä mikä päivä tänään onkaan, mutta tulihan se sieltä. Nyt on taas jo viikonloppu ja elellään elokuun puoliväliä näköjään, aika jännää.

Kuten yleensäkin päässä pyörii aikamoinen sillisalaatti mistä kertoa, mutta jotta edes joskus pysyisi punainen lanka, ajattelin kertoa tämän viikon yhden päivän kokkailupyrähdyksestä. Kaikki minut tuntevat tietävät, etten ole mikään varsinainen kokkauksen kuningatar, mutta jos jotain teen niin yleensä mieluummin leipomista. Yhtenä sateisena päivänä päätin kuitenkin viihdyttää itseäni, Miikkaa ja lopulta muutamaa ystävääkin omatekoisilla herkuillani.
Suolaiseksi ruoaksi tein päästäkeksittyä soijarouhe-parsakaali-porkkana- lasagnea, joka onnistui erittäin hyvin mielestäni! Soijarouhe näyttää melko lailla jauhelihalta ja maistuukin hieman sille vaikka se on ilman maustamista mauttomampaa kuin liha. Miikka ei kuitenkaan syö ainakaan tällä hetkellä enää punaista lihaa, joten siksi korvasimme soijarouheella jauhelihan. Muutenkin pyrimme syömään paljon kasvisruokia, sillä eihän kukaan sitä lihaa koko (jos ollenkaan) tarvitse. Välillä vaan pää lyö tyhjää ohjeiden kanssa ja sitten tulee tehtyä jotain kana-halloumi- systeemiä.


Lasagnen ohella tein ystäväni poikaystävän innoittamana itsetehtyjä porkkanasämpylöitä. Olen melko huono kuivahiivan käyttäjä ja siitä tai jostain tietämättömästä syystä eivät sämpylät kohonneet yhtään, höh! Kuitenkin ne maistuivat hyvältä ja olivat meheviä sisältä, joten ei sekään yritys ihan pieleen mennyt. Ensi kerralla pitäisi varmaan ostaa sitä normaalia hiivaa ja harkita tuota spelttisämpyläjauhon käyttöä, sitä kun pitäisi ilmeisesti hieman eri tavalla käyttää eli taikina jättää löysemmäksi, joten on suuri riski epäonnistua taikinankohottamisessa. :D Ainakin allekirjoittaneella...

Mutta mitä tein jälkiruoaksi, siitä kerron huomenna! ;) Arvauksia saa heitellä, paitsi ne ystäväiset jotka pääsivät sitä maistamaan!

Ps. Meillä on täällä naapurin kleinipentu hoidossa, sydän sulaa ihan just.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)