10. elokuuta 2013

Marjasatoa


Ehtoota!

Lauantaihin mahtui paljon puuhastelua: marjojen keräämistä, myslin tekoa sekä tulipa sitä äidin avuksi pullotettua pari pulloa mehuakin, jännää. Olin melko varma polttavani näpit tai aiheuttavani muuten vain mehunpunaisen katastrofin keittiöön, mutta hyvin yllättäen kumpaakaan edellä mainituista ei tapahtunut. Mehu saatiin pulloihin ja korkit kiinni, melkein jopa ammattilaisen elkein. ;)

Koirapojat olivat ulkona lähes koko päivän ja sen varmasti huomasivat kaikki naapurit, hupsista. Pojat osaavat yksinään melko hyvin hallita haukkumisviettejään, mutta välillä tuntuu sen olevan mahdotonta silloin kun ne ovat kaksin. Kun toinen on hiljaa niin toinen aloittaa ja toistepäin, huoh. Muuten niin suloiset hauvat saivat tänään hieman ärtymystä osakseen täältä suunnasta kun korvat vaan soi kerta toisensa jälkeen, mitenköhän ne saisi opetettua olemaan hiljaa myös yhdessä eikä vain erikseen..Suurimman osan lauantaipäivän tunneista nappasi kyllä ehdottomasti marjat. Niitä keräillessä hurahti tunti jos toinenkin, mutta eipähän ole enää montaa puskaa jäljellä. Itse keskityin tällä kertaa pelkästään punaviinimarjoihin kun taas äiti ystävineen keräili piikikkäitä karviaisia. Miksiköhän en ole niitä niin innokas poimimaan, auts.

Nyt meille kertyy myös omaan kotiin pakkaseen aimo määrä erilaisia marjoja, joita voi syksyyn mentäessä alkaa pakastimesta tyhjentelemään. Pohdin myös josko sitä ostaisi vielä loppukesän mansikoita laatikollisen, jotka voisi pakata pieniin purkkeihin ja pakastaa. Saisi samalla ehkä jopa koko talveksi smoothiemarjat säästöön!


Omppuja ei tule tänä vuonna lähes yhtään, ehkä ihan hyväkin viime vuoden supersadon jälkeen. Ihan muutamia tapauksia vain on näkyvissä ja nekin näköjään vielä raakoja.Päivän uurastusten jälkeen laitettiin äiskän kanssa jalat kuntoon, jotta kelpaa taas käyttää sandaaleja. Niin mukava päivä oli vaikkakin hyvin puuhakas ja sen tuntee nyt kovana väsymyksenä. Ennen nukkumaanmenoa, on tiedossa kuitenkin vielä pihasaunomista ja iltapalaa. Sitten vasta kelpaa mennä puhtaana ja virkistäytyneenä nukkumaan pitkät yöunet.

Lauantainjatkoja!

4 kommenttia:

 1. Ihana sato! Meillä oli viime vuosi päärynöiden suhteen aika niukka, nyt niitä on koko puu täynnä! Odottelen niiden kypsymistä. Viinirypäleetkin kypsyvät hyvää vauhtia, mutta saa nähdä tuleeko niistä syömäkelpoisia ennen hallaa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä on päärynöitä! Niitä en ole muistaakseni koskaan syönyt kenenkään pihalta vaan kaupasta vain. Missä te viinirypäleitä kasvatatte, kasvihuoneessa vai? :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mä aina haaveilen siitä, että kun on aika muuttaa isompaan taloon, saan pihan, jonne mahtuu istuttamaan hedelmäpuita ja marjapensaita. Lapsuudenkodissani oli sellainen piha ja se oli kyllä mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! On se aika arjen luksusta päästä äidin pihalle keräilemään marjoja ja ihastelemaan luontoa, toki siinä on myös oma ylläpitonsa jatkuvasti ja itse en ainakaan vielä siihen jaksaisi. Ehkä sitten jonain päivänä, pienen pihan ainakin haluaisin! :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)