8. elokuuta 2013

Luonnon merkitys ihmiselle


Heippa!

Pitkästä aikaa kuulumisten sijaan tulin jakamaan pohdintoja meille kaikille tutusta aiheesta, luonnosta. Jo muutaman päivän ajan olen miettinyt luonnon merkitystä ihmiselle ja itselleni varsinkin. Luonto on aina ollut osa elämääni jopa niin luonnollisesti ettei sitä ole espoolaisena edes osannut ajatella. Sekä metsä että meri ovat tärkeitä elementtejä, joiden luo olen päätynyt viikottain. Välillä kelpaa ihan vain kodin lähistön metiköt, mutta välillä taas tulee koiran kanssa käveltyä vähän kauemmas tiheämpiin metsiin, jossa voi kokea olevansa pieni ihminen kaiken keskellä, ilman kaupungin hälinää ja muita ihmisiä. Metsässä on hyvä rauhoittua.

Toisena elementtinä taas on vesi, meren tai järven muodossa, jota pidän suuressa arvossa vaikka en olekaan ihan veden äärellä kasvanut. Se on kuitenkin ollut osa viikottaista koulu- tai työmatkustusta ja ollut tärkeä osa sitä. Jos mietin kauneinta maisemaa maailmassa, ei mieleeni nouse jylhä Grand Canyon eikä Amazonin sademetsät vaan joku upea maisema, jonka kruunaa meri. Vesi on yksi kauneimmista elementeistä maailmassa ja sen vuoksi haaveilenkin jo omasta pienestä mökistä järven rannalla, jossa voin istua tuntikausia saunantuolilla ja katsella kaunista järvimaisemaa. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin kyllä se merimaisemakin kelpaa, ihan niin nirso en ole ;)
Mistä sitten olen yhtäkkiä ruvennut ajattelemaan näinkin itsestäänselvää asiaa kuin luontoa? No, suosittelen kokeilemaan asumista huputetussa asunnossa, jossa luonnonvaloa ei ole lähelläkään ja ikkunasta näkee vehreyden sijaan valkoista, likaista verhoa. Onneksi meillä on vielä edes makuuhuoneen ikkuna huputtomana, joten sieltä voi ihailla maisemia ja nauttia luonnonvalosta. Olen tajunnut kuinka tärkeää ihmiselle on nähdä valoa ja luontoa ja mietinpä tuossa vielä yhtenä päivänä kuinka siinä olisi oiva kidutuskeino laittaa ihminen asumaan ikkunattomaan asuntoon. Kuukauden päästä, voisi olla jäljellä aneeminen tyyppi harmaiden hiusten kera tai näin ainakin voisin kuvitella.

Mutta mitä te olette mieltä tästä, ollaanko me samoilla jäljillä  vai löytyykö uudenlaistakin näkökulmaa aiheeseen? Mitä luonto teille merkitsee, riittääkö teille siirtyä luonnonhelmaan vain kerran viikossa ja asua muuten ydinkeskustassa vai onko tärkeää asua valmiiksi jo hieman rauhallisemmalla ja vehreämmällä seudulla?


2 kommenttia:

  1. Kannatan keskusta-asumista vehreässä ja merellisessä tai vaan vedellisessä isohkossa kaupungissa ja siihen päälle satunnaiset retket vielä vehreemmille seuduille tai vaikka mökki-Suomeen ;) Onhan se luonto tärkeä, mut siitä voi nauttia niin monella tapaa. Itselleni riittää puistohengailukin toisinaan, maaseudulla tulisin ehkäpä pidemmän päälle vähän pöpiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep totta, ihmiset nauttii niin eri tavalla luonnosta, toisille riittää lähipuisto kun taas toinen haluaa ehdottomasti rauhaa ja luontoa ilman häiriötekijöitä. Itsekin tuli Ruotsissa huomattua ettei halua pysyvästi asua niin korvessa vaikka siinä hyviä puolia onkin ja luonto ihan ykkössijalla. Joku välimuoto sopii meille parhaiten ja tulevaisuudessa ehkä vielä rivariin/omakotitaloon, mutta ei landelle kuitenkaan. Mökkeily on kanssa huippua, että joku pikkuruinen mökkikin voisi olla kiva!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)