11. heinäkuuta 2013

Maailman suurin puukirkko


Heipsan!

Ah, ihanaa olla taas kotona. :) Bra bort men hemma bäst -sanonta tuntuu pätevän myös omiin ajatuksiin. On kivaa käydä vierailulla ympäri Suomea ja tehdä kesäisiä juttuja siellä, mutta varsinkin näin Suomeen paluun jälkeen on jotenkin vain niin mukavaa  olla kotona ja ihmetellä. Aina ei tarvitsisi tehdä niin paljoa vaan voisi vain nauttia oleskelusta.

Kuitenkin, Savonlinnassa vieraillessamme kävimme yhtenä päivänä myös Kerimäellä visiitillä. Kerimäki on tunnettu maailman suurimmasta puukirkosta, joten pitihän se käydä luonnollisesti tarkistamassa. Kyseessä ei ole mikään maailman isoin kirkko itsessään vaan korostuksena juuri se puu-sana siinä. Kirkko on kyllä hieno ja sisällä oli sopivasti käynnissä vielä vaivaisukkonäyttely, sattuuko kukaan tietämään mistä on kyse? ;)
Kirkon vieressä on kellotapuli, johon päästiin kiipeämään sisään ja ylös asti. Siitä huvista sai maksaa vaivaisen euron opiskelijana ja kaksi euroa aikuisena. Ei paha hinta tänä päivänä! Kiipesimme siis kuvassa näkyviin avoimiin yläikkunoihin saakka ja  vaikka matka ei ollut pitkä, se oli sitäkin jyrkempi. Saimme vielä luvan ottaa koiran mukaan vaikka sehän piti myös siis kantaa sinne.

Matka ylöspäin sujui melko hyvin Rocky omassa kainalossa, mutta alaspäin sai Miikka hoitaa koirankuljetuksen. Siis apua, kuinka jyrkät portaat siellä oli ja miten alas sieltä ylhäältä portaista sitten näki, tuli pidettyä melkoisen tiivisti kiinni kaiteista! Hieman pääsi korkeanpaikankammo yllättämään, mutta ympäristöä tarkkailen huomasin etten ollut ainoa!

Pari sekakuvaa vielä lopuksi.. Löysin palvelutalon, joka oli selvästi suunniteltu vanhoillepäivilleni! Kuka tulee mukaan? :)

Auton  mittari ei tälläkään kertaa yritä esitellä pölyisyyttään vaan katsokaapas niitä lukemia, hehe.

Jeppedistä, nyt suihkuun ja aamupalalle niin päästään liikenteeseenkin ja nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Torstai on toivoa täynnä, sitä toivottelen siis sinnekin! :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja maisemia kesä-Suomesta. Huomenna meitsikin on siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä kesäinen kotimaa aika kaunis on :) Huomisiin!!

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)