9. heinäkuuta 2013

Kesäkaupunki Savonlinna


Heippa vaan täältä Savonlinnasta!

Mukavaa on ollut ja vitsi me ollaan syöty paljon. Täällä on ruokahetket venyneet aina pitkiksi ja siinä vaiheessa kolkutteleekin seuraava ruoka jo pian ovella. Voisi sanoa, että nälkä ei ainakaan ole päässyt yllättämään, jos ei aamuneljän heräämistä oteta huomioon. Tänäänkin saatiin maistella kiisseliä ja sitä tuli lapattua suuhun aika antaumuksella. :)Savonlinnassa on tällä hetkellä menossa kuuluisat Oopperajuhlat, mikä onkin tuonut paljon turisteja tänne kesäkaupunkiin. Kaduilla näki eilen paljon hienosti pukeutuneita ihmisiä, jotka olivat ainakin osa varmasti matkalla katsomaan oopperaa. Päätettiin itsekin käydä katsomassa Olavinlinnaa ja tarkistaa, josko siellä pääsisi ihan käymäänkin näin oopperakauden aikaan. Onneksemme illan esitykseen oli vielä pari tuntia aikaa ja pääsimmekin pikaisesti siellä pyörähtämään.

Kaikkein hienointa oli kyllä melkein liikkuva silta, joka siis avautuu päästääkseen veneilijöitä läpi. Se näytti niin hauskalta, että piti ihan kuvaksi ikuistaa ja ihmetellä sen nopeaa liikkumatahtia. En ollut muuten ainoa turisti joka sitä kuvaili ;)


Käytiin me torillakin pyörähtämässä ja maisteltiin perinteiseen tapaan lörtsyjä, mansikalla ja omenalla täytettyjä tällä kertaa. Siinä sai semmoiset sokeriöverit, että huhheijaa. Ehkä pienempikin olisi riittänyt, mutta kokonaisen avulla ainakin jaksoi sitten kiertää ja kävellä. Muistinpa muuten torille mennessä etten ole siellä ihan ensi kertaa vaan joskus taannoin on tullut Savonlinnassa käytyä. Harmi vain etten sitä tarkemmin muista, mutta jotain paikkakohtaisia muistoja tuli mieleen ja paikka tuntui heti hieman tutulta.

Huomenna lähdetään sitten kotia kohti ja saadaan hetki taas rauhoittua ja kotiutua. Kohtahan tässä voikin odotella jo siskon tuloa, sillä perjantaihin on enää pari päivää! Mukavaa päästä kotiin ja saada lisää perheenjäseniä sinnekin :)

Kivaa tiistai-iltaa sinne!

4 kommenttia:

  1. Muistaisikohan sisko Savonlinnasta enemmän?

    VastaaPoista
  2. Joo muistaa kyl! Tosin jotain Itä-Suomen muistoja menee vähän sekasten, ollaanhan siellä oltu silläkin reissulla, kun ne lakit tipahti mereen. Siis järveen. Hyvä, että Enolla on jotain hämäriä muistikuvia edes ;)

    VastaaPoista
  3. Niin se on se suuri ikäero minkä takia nuorempi ei ikinä muista mitään! Luulen kyllä, että mökkireissujen lisäksi me oltaisiin iskän ja Pepin kanssa oltu syömässä siinä hotellissa torin vieressä, mutta en tiedä pitääkö paikkaansa...?

    VastaaPoista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)