8. heinäkuuta 2013

Keittiön kosteusvahingosta - alusta tähän pisteeseen


Jokunen aika mainitsinkin siitä kuinka meidän epäonneksemme kodissamme sattui vesivahinko juuri meidän Suomeen paluun aikoihin. Oli hieman ikävää saada aiheesta puhelua päivä paluun jälkeen, mutta onneksemme olimme jo varautuneet muutenkin asumaan perheillämme sekä vuokralainen oli juuri samaisena päivänä saanut avaimet uuteen kotiinsa. Tilanne oli siis harmittava, mutta yllättävän hyvään saumaan vesivahinko kuitenkin sattui.

Melko pitkät pari viikkoa jouduttiin projektin varsinaista etenemistä odottelemaan vaikkakin siellä kävi kosteustarkastaja jo noin viikko sattuneen jälkeen. Sillon todettiin, että laminaatit joudutaan nostamaan ja kuivattelemaan rakenteita näillä näkymin vähintään pari viikkoa. Nyt tilanne on se, että laminaatit ovat ylhäällä ja tänään maanantaina jatkuu muovimaton repiminen. Toivottavasti myös samalla se projekti saataisiin päätökseen, jotta sinne voitaisiin mahdollisimman nopeasti asentaa kaiken maailman kuivausvempeleet. Kyllä tässä on totuttu jo odotteluun, mutta olisi jotenkin vain tosi kiva saada se kuivaus käyntiin ja kello rullaamaan sen kahden viikon osalta.

Seuraavat kuvat napsasin kännykällä viime kerralla käydessämme kotosalla, laatu siis sitä luokkaa..:)


 Tervetuloa meille vaan syömään ja viihtymään! ;DKaikkihan sen tietää, että ajat ovat aina vain suuntaa-antavia, mutta ajatus edes jostain alustavasta ajasta auttaa jäsentelemään omia ajatuksia asiasta. Olen mielessäni laskenut, että noin kuukauden päästä voisi realistisesti odottaa pääsevänsä edes järjestelemään sinne tavaroita. Toki se olisi mahdollista jo nyt, mutta olisi tärkeää saada myös tila keittiöstä käyttöön, joten en koe sitä kovin hyvänä vaihtoehtona vielä.

Kaiken lisäksihän meillä on parveke- ja julkisivuremontti käynnissä tällä hetkellä ja meidän parvekkeemme pitäisi mennä huppuihin kuukauden sisään. Tästä johtuen kaikkien ikkunoiden edustat pitää asunnon sisältä olla 1,5 metrin verran vapaana, joten ollaan saatu ahtaa tavaroita vielä enemmän seinille pois ikkunoiden luota. Näin kirjoittettunahan tämä kuulostaa aivan älyttömältä, mutta olen yllätyksekseni hyvin rauhallinen enkä lähes yhtään stressaantunut!
Vaikka olen täällä kesää hehkutellut niin tämän projektin osalta se aiheuttaa vain hallaa lähinnä heinäkuun ollessa se kaikkein suosituin lomakuukausi. Kaikessa kestää pidempään kun on kiirettä ja ihmisiä lomalla ja kaikki tuntuu helposti vain seisovan. No, minkäs sille mahtaa, pitäähän ihmisten joskus lomaillakin.

Nyt vain siis odotellaan ja pidetään sormia pystyssä, että tämä kuivausprojekti saataisiin joskus valmiiksikin ja me päästäisiin yhteiseen kotiin takaisin! :)


4 kommenttia:

 1. Voihan sun.. No, eipä auta kun just noin positiivinen asenne, teillä kuitenkin on paikkoja, missä olla. Ja pian nähdään, tosiaan en ees vielä tajunnut et mehän asutaan sit saman katon alla :D Mainiota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maman luona on hyvä olla varsinkin näin kesäisin, joten kyllähän sekin helpottaa! :) Jep, pääset meidän naapurihuoneeseen hähää. Se on nyt maalattu jo ja viimeistä silausta vaille valmis. Viimeistelen sen ennen ensi perjantaita!

   Poista
 2. Kohtahan tämä on kuin ennen vanhaan, kaikki lapset kotona! Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mietipä kun me jäätäisiin sinne lopullisesti eikä mentäis enää omiin koteihin ollenkaan! ;) Saisit vielä varalapsen ja koirankin kaupanpäälle.

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)