26. kesäkuuta 2013

Operaatio maksimekko


Jo pitkään olen katsellut maksimekkoja muiden päällä sekä kaupoissa ja miettinyt kuinka semmoinen olisi kiva omaankin kaappiin saada. Muutenkin olen kaipaillut hieman arkisempia mekkoja, joita olisi helppo heittää kesäpäivänä päälle. Maksimekoissa viehättää eniten käytännöllisyys, kauneus sekä keveys. Ongelmana olen taas nähnyt niiden pituuden (lyhyyden..), sekä muodottomuuden. Istuva maksimekko on upea, epäistuva liehuva kolttu taas ei. Pohdiskeluni ratkaisi ihana ja taitava ystäväni Laura, joka suostui luomaan juuri itselleni istuvan maksimekon! Se onnistui just eikä melkein ja odotankin innolla tulevia käyttökertoja! :)
Aikaa mekon tekemiseen ja suunnitteluun meillä meni yhteensä parisen viikkoa, mutta käytännön tekeminen vei vain joitakin tunteja. Aloitimme astelemalla Sellon Eurokankaaseen ja valitsemalla sopivaa kangasta. Olin pohtinut jotain yksiväristä ja ehkä vaaleaa, mutta päädyinkin tummempaan ja vielä yhdistämään kaksi eri kangasta. Vision saatuani en enää pystynyt päästämään siitä irti ja totesin olevani päätöksen tehnyt. Sinne jäi kyllä monta muutakin kivaa kangaspalaa, joiden kohtaloa voidaan miettiä sitten myöhemmin! ;)


Tässä kohtaa vielä osat olivat erillään ja mallailtiin sopivaa kohtaa uumalta missä osat kannattaisi yhdistää. Alue oli suurinpiirtein selkeä, mutta hieman siinä sai pähkäillä ja viilailla laitetaanko hieman ylös- vai alaspäin. On se tarkkaa!

Kerrottuani toiveeni ja tärkeitä mittoja pääsi Laura hieman hahmottelemaan mekkoa ja tekemään sille yläosaa. Yläosa istui melkein täydellisesti ensi osumalta, mutta harmillisesti sen ympärysmitta hieman kiristi ja Laura päätyi lopulta ompelemaan sen uudestaan. Purkamis- ja uudelleentekoprojektiin lienee kulunut suurin aika ja hermojen koetus vaikka yllättävän näppärästi sekin kävi! Pienen mallailun jälkeen saatiin kuviollinen alaosa kiinni yläosaan ja päästiin ihmettelemään mekon pituutta. Lyhentämisen jälkeen jäi jäljelle enää yläosan reunojen viimeistely sekä superhienon nimilapun kiinnittäminen. Hih, ihan on laatukamaa! ;)Mutta, mitäs pidätte tästä mekosta?! :) Itse olen täydellisen tyytyväinen sen malliin ja istuvuuteen ja voin kuvitella käyttäväni sitä sekä arjessa että juhlassa. Mikään kohta ei jäänyt kaivelemaan ja sehän siinä itsetekemisessä kai se hienoin puoli onkin kun saa juuri eikä melkein lopputulosta. Ei tosin näistä käsistä vaan enemmänkin Lauran!

Kiitos Lauralle vielä kovasti koko projektista! Seuraavaa odotellessa! ;)

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että kelpaa ;)! Kävin hakemassa tarranauhaa niihin sienikoreihin ja ai että miten sormet syyhysi hamstrata kaikenlaista pientä kivaa seuraaviin projekteihin..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla niitä projekteja riittää joka sormelle, en edes ihan pysynyt perässä mitä kaikkea siellä oikein tehdäänkään. Hyvään tahtiin niitä tuntuu kyllä valmistuvankin, että ei sen puoleen. :)

   Poista
 2. No on upea!! :) ..ja hyvät kangas valinnat!!
  Lisäsin nyt sut listallekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! :) Ja vielä tosi mukava päälläkin eikä hiostanut helteellä kun voi niitä helmojakin nostella. Jeejee, nyt näät heti sitten mun jorinat ;)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)