27. kesäkuuta 2013

Hauvavauvakuume


Heippa!

Voi ei, nyt se iski pahemman kerran -nimittäin koiranpentukuume. Pohjustuksena lienee asiallista kertoa, että ollaanhan me jo jonkin aikaa haaveiltu Rockylle kaverista, mutta se  on ollut ihan vain haaveilun tasolla. Pikkuhiljaa ajatus kuitenkin haaveen toteuttamisesta on kasvanut ja nyt ollaan jo ihan pohdintavaiheessa ottaako vaiko eikö. Paljon on mielessä listattu hyviä ja huonoja puolia, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että hyvät jyrää leikiten. Olisihan semmonen pieni kaveri niin söpökin <3Rocky on rodultaan saksanpystykorva, kleinspitz, jonka on koonsakin puolesta ollut sopiva meille. Uudeksi kaveriksi olisi ajatuksissa vielä hieman pienempi koko saksanpystykorvien klaanista eli pomeranian. Se jos joku vasta pieni pallo onkin. "Pommien" kanssa pitää tosin olla tarkka mistä semmoisen ottaa sillä niillä on todettu paljon ainakin polvivammoja ja muitakin pienen koiran ongelmia. Näin ollen on tärkeä tietää lisää kasvattajasta, pentujen emoista ja isistä sekä ylipäätään siitä yksilöstä. Tämän vuoksi olenkin pohtinut olisiko kleinspitz kuitenkin sopivampi terveysseikkojen vuoksi, mutta pohdinta on vielä kesken. Kun haaveissa olisi hieman Rockya pienempi koira, olisi tuurilla pelaamista jos sen kleinin ottaisi, että mitä kokoa sieltä sitten tulisi. Rockyhan on aivan valtava kleinspitziksi, joten ainakin on suurensuuri mahdollisuus saada pienempi, mutta eihän niistä koskaan tiedä. Ihania kaikki on kuitenkin.

Värivaihtoehdoista on tällä hetkellä ylimmäisenä ollut suklaanruskea ja ehkäpä oranssi /Rockyn värinen, mutta varsinkin ruskeaa on tuntunut olevan todella vaikea löytää kun tänään niitä katselin. Yhden kennelin löysin, nimeltään Beloved kleinspitz, joiden kleinit ovat suklaanvärisiä, mutta heillä ei valitettavasti ole tällä hetkellä pentusuunnitelmia. Mikä surku..
Koirakuumettani pahensi entisestään eilisen vierailu Turussa katsomassa kaverin kanssa hänelle tulevaa pariviikkoista kleinivauvaa. Voi itku, mitä söpöliinejä siellä oikein olikaan. Olisi ollut ihana lähteä sieltä koira kainalossa eikä jättää kaikkia ihanuuksia taaksensa. Kasvattajalla itsellään oli kolme mittelspitziä ja yksi kleinspitz, joka oli nämä kaksi pentuakin saanut. Lisäksi paikalla oli vieraileva tähti, 11-kuukautinen mitteli, joka hurmasi energisyydellään, iloisuudellaan ja pennun ilkikurisuudellaan!

Täytynee tässä vielä pohtia yhdessä ja erikseen ja katsella mihin lopputulemaan päädytään. Olisihan se pieni suloinen kaveri Roksulle aika kiva juttu, eikös! :)

Ps. Sisko ei nyt ihan sitten vedä aamupuuroja väärään henkeen..

4 kommenttia:

 1. No kyllä meinasin vetästä :D Mutta oioi oliko Rocky todella noin pieni! Tosin muistanhan mä, kun se pysähtyi ekalla kotimatkallaan Vallilassa, kun oli kämmenen kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! ;D Niin olihan Rocky ihan miniskuukkeli pienenä, mun pieni vauveli! Tosin se Malinin pentu oli vasta viime viikolla avannut silmänsä, niin se vasta pieni olikin. <3

   Poista
 2. Mikä virhe mennä katsomaan pentuja! Ei siitä tule kuin kamala vauvakuume! Pitääköhän koirien kanssa sama sääntö että 1 + 1= on enemmän kuin kaksi, lasten kanssa ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä tiedän, mutta minkäs teet kun toinen pyytää mukaan! :D Ja onneksi oltiin asiaa pohdittu jo tovin aiemminkin ettei tämä ihan puskasta tullut. Voisin kuvitella, että toinen koira menee melko hyvin sivussa ellei satu mahdoton yksilö.. (?) Toista Roksua ei ehkä pentuna jaksaisi tai ei ole toiveissa ainakaan hah.

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)