29. toukokuuta 2013

Päivävisiitti Lyypekkiin


Heippa!

Käytiin tosiaan viime viikon Hampurin reissullamme pyörähtämässä Lyypekissäkin ensimmäistä kertaa. Se sijaitsee alle tunnin auto-/junamatkan päästä Hampurista ja on kovin viehättävä vanha kauppakaupunki. Omasta mielestäni Lyypekki tuntui muistuttavan hieman Porvoota, joka on myös pieni ja idyllinen.

Saavuttuamme kaupunkiin, menimmekin sopivasti heti syömään. Siskoni ohjasi meidät aiemmin käymäänsä ravintolaan, jossa kuulemma tarjoiltaisiin herkullista parsaa perunoiden ja Hollandaise-kastikkeen kera. Pitihän sitä sitten kaikkien tilata ja pitkän odotuksen jälkeen varsinkin se maistui todella hyvältä! Annos oli niin suuri, että meinasi osa jäädä syömättä. Nam, parsaa pitääkin syödä vielä lisää kesällä!


Otettiin parit kuvat muistoksi siitä, että Lyypekissä on tullut käytyä. Ylläolevasta kuvasta tulee jotenkin mieleen hääkuvat, kirkkokin takana ja kaikkea. Mutta ei hätää, ei tässä vielä naimisissa olla ;D

Piipahdettiin näin suloisessa skandinaavisessa sisustuskaupassa! Niin kauniin näköinen jo ulkoapäin etten voinut olla ottamatta kuvaa. Katselin pitkään noita vaaleanpunaisia pikkuhamosia ja mietin kenelle voisin sellaisen lahjoittaa. Niin suloisia! Ongelmaksi muodostui kuitenkin kokojen tietäminen ja lopulta hame jäi rekille roikkumaan kauniissa helmihenkarissaan.

Lopuksi käytiin vielä marsipaaniystävien taivassa: Niedereggerin kauppa-ravintolassa. Äiti ainakin olisi pyörtynyt sinne! Itse en niin suuri marsipaanin ystävä ole, mutta siskon suostuttelemana otin yhden kolmesta jäätelöpallostani marsipaanin makuisena. Yllättävän hyvää se oli ja raikasta. Siskoni nappasi luumujuustokakun ja Miikalle maistui mansikkaleivos. Vieressämme istui niin söpö pappa, että ihasteltiin vuorotellen häntä. Tyyppi oli tullut päiväviinille ja lekotteli tuolissaan välillä nukahdellen. Ei ihan hulluin tapa viettää päiväänsä eläkkeellä.


Sellainen reissu meillä oli Lyypekkiin! Kaikki oleellinen tuli suurinpiirtein nähtyä vaikka ei sen kummempaaa stressiä asiasta otettukaan. Tarkoituksena oli viettää rento päivä naapurikaupungissa ja se onnistuikin hyvin. Nähtävyyksiä tärkeämpää siellä tuntui olevan ympäriinsä kävely ja vanhojen talojen ihastelu. Hienoa arkkitehtuuria oli mukava katsella ja pääsimme hetkeksi edes nauttimaan auringosta Saksan matkallamme.

Meillä oli kyllä niin kivaa taas Saksassa, että vieläkin voisin lähteä takaisin. Asiaan saattaa vaikuttaa tietysti takaraivossa kolkuttelevat lopputyöt sekä flunssan täyttämät aivot. Saksassa sai vain ottaa rennosti ja nauttia hyvästä seurasta ja kaupungista. Enää viikko lomaan, sillä mennään siis!


6 kommenttia:

 1. Oi ihania kuvia ja ihana saksa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Saksa on kyllä ihana maa, olen aina viihtynyt siellä tosi hyvin ja on tullutkin usein käytyä!

   Poista
 2. Jaksaa jaksaa, lopussa kiitos seisoo ja sekin ihan pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei enää kauaa! :) Täytyy vaan tsempata ja mennä päivä kerrallaan.

   Poista
 3. Ompa idyllistä ja nättiä!! Kauhea Saksan kaipuu iskee kuvia katellessa :o Ihanasti siskokset nauraa hihi. Paljon lisää kuvia vielä loppuajalta kiitos! ;)

  VastaaPoista
 4. Joo olen muistellut meidänkin Saksan reissua, vähän oltiin vaan nuorempia sillon! Saksa on kyllä jotenkin kotoisa maa. Täytyypi siis kuvailla ahkerasti! :)

  VastaaPoista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)