30. toukokuuta 2013

Opiskelusta Göteborgin yliopistossa osa 2


Hellurei!

Tuli tässä mieleeni, että voisin vähän jatkaa aiemmin tekemääni kirjoitusta koulujen eroista Göteborgin ja Helsingin välillä. Oikeastaan ehkä haluaisin vain kehua Ruotsin järjestelmää, heh.. ;)

Ei mutta pakko sanoa, että täällä on kurssit järjestetty äärimmäisen hyvin ja olen oppinut ihan huikeasti ihan vaan istumalla siellä koulunpenkillä. Tunteihin panostetaan tarjoamalla vaihtelua, erilaisia tehtäviä sekä innostavan ja asiaan perehtyneen opettajan. Millä yliopistotasoisella kurssilla Suomessa voisi sanoa näin käyvän? Tavallaan tuntuu kuin olisi takaisin holhoavilla lukiotunneilla, mutta aihetta käsitellään kuitenkin asteen verran korkealentoisemmin ja tehtävät ovat vaatimpia. Toki kursseissa on paljon myös eroa ja varsinkin yksi kurssi on noussut lempparikseni.Näköjään itselleni sopisikin vielä yliopistoilua paremmin käytännönläheisempi opiskelutapa. Toki aion käydä tutkintoni loppuun sillä siitä niin pidän, mutta toivoisin kyllä lisää opettaja-oppilas vuorovaikutusta ja asioihin yhdessä perehtymistä. Pelkkä luennointi kun tuntuu aiheuttavan kuulijassa tylsistymisen kuoliaaksi, puutuneen takapuolen sekä sutatun vihon. Onpahan ainakin jotain kehitysehdotuksia Suomeen vietäväksi. ;)

Toisaalta olen päässyt kokemaan myös miltä tuntuu tentittömyys, täällä nimittäin sattumoisin kaikki kurssini suoritetaan läpi tehtävien avulla, joten ei joudu tenttejä jännittelemään. Aluksi olin varsin innoissani tästä - jee, ei hullunlailla lukemista ja tenttiaamuna panikoimista. Nyt sittten tilalle tulikin viikko kaupalla töiden vääntämistä, muokkaamista ja arviointia. Kyllähän näin pääsee tutustumaan aiheeseen paljon syvällisemmin, mutta tuskin ainakaan helpommalla pääsee. Pidän siitä, että töitä voi käydä läpi opettajan ja ryhmän kanssa ja saada mahdollisuuden kehittää niitä ennen lopullista palautusta. Näin on mahdollisuus tehdä parhaansa ja vielä vähän enemmän. Toivottavasti työ kantaa hedelmää, sen verran paljon näiden kanssa on taisteltu menemään. :)


Kuvituksena on viime vuoden juhannukselta pari kännykällä otettua kuvaa hauvelista. Yllättävän hyvälaatuisia mielestäni! Meillä oli ihana juhannus purjehtien Miikan perheen kanssa ja kovasti jo odotellaan uutta kierrosta tänä vuonna. Alle kuukauden päästä päästään taas vesille, ihanaa!! :) Istuskeltiin tänään Stenungsundin satamassa ja katseltiin kauniita purjeveneitä. Fiilisteltiin samalla jo tulevaa juhannusta ja ihan koko kesääkin. Luulenpa, että tullaan nauttimaan siitä aika paljon!

Tukkoiset torstaintoivotukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)