16. toukokuuta 2013

Miikan DIY- farkkushortsit


Hellurei!

Tällä kertaa tuleekin enemmän miehiin ja niiden vaatteisiin liittyvää tekstiä, tänään kun pääsin seuraamaan seuraavanlaista "do it yourself"- operaatiota. Lähtötilanteena siis se, että Miikka unohti kaikki shortsinsa Suomeen, joten asialle oli tehtävä jotain. Täällä kun lämpötila vihdoin ja viimein näyttää lämpenemisen merkkejä, totesin että meidän pitäisi varmaan käydä kaupasta hakemassa jotkut uudet kesäreleet unohtuneiden tilalle. Tämän kuullessaan poika käveli toiseen huoneeseen ja toi sieltä kasan farkkuja.

Mitäs me farkuilla tehdään? Hmm, no osa niistä oli päässyt jo kulumaan ikävästi polvien kohdalta tai jäänyt liian lyhyeksi, joten niistäpä kuulemma valittaisiin yksi pari, joka pääsee lyhennysoperaation alle. Valinnan kohteeksi pääsi polvesta rikkoutuneet, mutta muuten sopivat yksilöt. Inspiraatiota lyhentämiseen Miikka bongasi tällaisesta blogista: doityourselfdivas.blogspot.com ja saatiin projekti viimeistelyä vaille valmiiksi. Loppu tehdään sitten Suomessa ompelukoneen äärellä.Tuli hirveä into leikellä itsekin housut palasiksi! Näyttää niin kivalta!
JA TADAA VALMIS! Okei, reuna pitää vielä kääntää ja ommella Suomessa, mutta ihan hyvät niistä näinkin tuli ja eiköhän noillakin kehtaa jo käpötellä ennen viimeistä silausta. Innostuttiin muuten katsomaan niitä muitakin farkkuja, ja pohtimaan josko sieltä löytyisi allekirjoittaneelle sopivat boyfriend-malliset shortseiksi leikattavat farkut. Yhdet tosi hyvät löytyi, mutta pienenä miinuksena niissä on melko tiukka kohta napin kohdalla. Muuten ne olisivat ihan täydelliset! Pitääkin pohtia josko sen napin paikka saisi hieman siirrettyä.

Onko kellään kokemuksia siitä voiko se onnistua ja saako siitä napista sitten kestävän? Miten vanhat reiän peittäminen, meneekö se vaan ompelemalla umpeen?
Tämmöistä tähän päivään! Aurinkoa, kouluhommia ja pikkuinen farkkuprojekti. Nämä shortsit pääsivätkin heti käyttöön ja kuulemma ulkonakin tarkenee. Mitähän sitä uskaltaisi päälle laittaa pian kun lähdetään kahville Caf'é Lejakseen?! :)


8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, mäkin oon tehnyt noin.. Itse vielä käänsin noi päät ni näytti mun pöksyt kivemmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se onkin se viimeistelyvaihe mikä tehdään sitten Suomessa ompelukoneen luona! :)

   Poista
 2. Testing testing testing!
  Moikka!
  Tosi kivat ja hyvä että vanhaa kierrätetään :) Mäki oon miettiny että en veiskään UFFlle farkkuja vaan tekisin parit shortsit. Tuon ne sitten teiän ompelutehtaalle viimeisteltäväks ;)
  Terkut Imatralta,
  Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin toimii! ;)

   Joo kyllähän sitä kannattaa ehdottomasti tuunailla ensin, jos niistä vaatteista on muuten johonkin. Omalla kohdallani farkut vaan tuppaa yleensä hajoamaan haaruksista tai ovat liian kireitä vyötäröstä, joten shortsimittaan leikkaaminen ei oikein auta, plääh. Mutta jos ongelma on vaikka polven kohdalla niin sitten kannattaa kokeilla josko niistä saisi käyttökelpoiset leikkaamalla!:) Miikan ompelutehdas kiittää ja kuittaa haha!

   Poista
 3. Kyllähän farkut pysyy käännettynä ilman ompeluakin, on niin kovaa kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silittämällä sen käännöksen varmaan pysyisikin, mutta kuulemma sille ei nyt ole tarvetta :)

   Poista
 4. Käsinkin voi tarvittaessa ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä voisi, mutta meillä ei taida olla täällä kovinkaan paksuja neuloja ja vähän luulen, että koneella saa paremman ja tasaisemman lopputuloksen :) Kääntämättömyys kun ei kuitenkaan estä niitä shortseja käyttämästä!

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)