12. toukokuuta 2013

Lauantain asua ja sunnuntain äitienpäivää


Ihan alkuun haluan toivotella kaikille äideille oikein ihanaa äitienpäivää!  :)

Omalle äidilleni heti aamusta jo soittelinkin ja lähetin kuvan löytämistäni valkovuokoista. Kun ei pääse niitä livenä antamaan - ja postikin lienee melko turmiollinen niille-  totesin että onhan se kuvakin jotain. Myös pieni Rocky pääsi kuvaan mukaan ja häntä kuulemma ikävöidään kovin. Rockyllakin on varmasti ikävä "mummon" rapsutuksia ja herkkuja, onneksi ei tarvitse enää kauaa odotella kummankaan!Olin eilen tälläisellä asulla viettämässä iltapäivää Göteborgissa tyttöjen kanssa. Meillä oli tosi mukavaa kahvitellessa, kierrellessä ja pitihän sitä yhdet oluet/siideritkin ottaa auringonpaisteessa. Täällä ei keli tosiaan ole ihan yhtä lämmin verrattuna kotimaahan, mutta kyllä siinä terassilla tarkeni topilla olla niin kauan kun aurinko siihen paistoi. Varjossa taas on hieman viileämpää, jonka vuoksi otin takinkin matkaan.
Oli tosi hauskaa vaihdella kuulumisia ja vertailla meidän erilaisia, mutta saman maan sisällä olevia vaihtokokeita. Tytöt ovat tosiaan Tukholman lähettyvillä olevassa Uppsalassa vaihdossa kun itse taas täällä länsirannikolla. Göteborg on kuulemma ihan valtava verrattuna Uppsalaan ja täällä on paljon enemmän ihmisiä. Meillä taas on vähän vähemmän söpöjä kahviloita ketjujen ottaessa jalansijaa keskustassa. Paljon löytyi eroavaisuuksia vaikka kyllähän näissä molemmissa näkee kuitenkin ruotsalaisten mentaliteettia ja tyyliä hoitaa asioita. Niin, ja kuulemma Göteborgissa puhutaan nopeammin ja epäselvemmin! :DOlen kyllä ollut tosi tyytyväinen vaihtovalintaani enkä lähtisi sitä vaihtamaan jos voisin. Ruotsiin oli helppo ottaa pojat mukaan ja toisaalta Göteborg kaupunkina on ihanan kotoisa ja viihdyn täällä hyvin. Vaikka meidän asuntotilanne onkin hieman konstikas, ollaan me saatu se kuitenkin toimimaan yllättävän hyvin. Molemmat asunnot ovat kivoja ja molemmissa hyvät ja huonot puolensa. Olen siis todella tyytyväinen valintaani ja iloinen, että tämmöinen valinta tuli joskus yli vuosi sitten Suomi-kodin sängynpäällä löhötessä tehtyä. Aika arvallahan kaupungin valitsin, lueskelin jotain vaihtokokemuksia ja Göteborg tuntui viehättävän paikkana. Näinkin sattumalta sitä voi vaan tänne päätyä!

Suosittelen ehdottomasti lomailukohteeksikin Göteborgia, pidennetty viikonloppu on varmasti hyvä aika jo siihen, että pääsee kaupunkiin tutustumaan. Toki täällä löytyy pidemmäksikin aikaa tekemistä, mutta lyhyempikin reissu riittää yleiskuvan saamiseksi. Itse ainakin aion tänne joskus vielä palata "turistina" katselemaan miten kaupunki on muuttunut ja fiilistelemään vaihtoaikoja. Voi olla, että siihen menee kymmeniä vuosia, mutta toisaalta voi olla että löydän itseni täältä jo vuoden päästä käymästä. Saapi nähdä miten käy.

Ihanaa äitienpäiväsunnuntaita kaikille, nauttikaapa hyvästä seurasta ja toivottavasti auringostakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)