24. toukokuuta 2013

Hampurin kuulumisia vol. 2


Hallo aus Deutschland!

Eli tervehdykset Saksanmaalta! :) Täällä ollaan nyt pari päivää vietelty ja mukavaa on ollut. Koneella ei tule pahemmin edes käytyä, joten nyt  oli ensimmäinen hetki hieman istahtaa alas, jakaa pari kuvaa ja kirjoitella kuulumisia. Tänään oltiin Lyypekissä käymässä ensimmäistä kertaa ja päästiin hieman tutustumaan kaupunkiin. Siitä jäi symppis kuva ja koko kaupunki tuntui olevan täynnä vanhoja, kauniita rakennuksia. Otettiin paljon kuvia ja niitä tuleekin täällä näkymään kunhan kerkeän käymään ne läpi! :)Keskiviikkona saavuttiin tänne noin puoli viiden pintaan iltapäivällä reilun kymmenen tunnin ajomatkan päätteeksi. Oltiin kylläkin Hampurissa perillä jo kello kolme, mutta tunaroitiin sopivasti etsiessämme siskoni uusinta asuntoa. Oma suuntavaistoni nyt on luokattomat huono, mutta tällä kertaa myös Miikka oli kovin väsynyt miettiäkseen asioita kirkkaasti ;) Huh, kauan kesti, mutta yllättävän kevyesti matka kuitenkin loppujen lopuksi meni. Oli oikeasti todella hyvä idea lähteä jo kuudelta aamulla vaikka se kamalalta kuulostaakin. Aamun ekat tunnit menivät hurinalla ajellessa, joten voin suositella tämän tyyppistä lähtötapaa muillekin.


Eilinen meni lenkkeilessä, kaupunkiin tutustuessa ja hieman shoppaillessa. Löysin pari pitkään etsittyä juttua, ihanaa! Niistäkin kuvia tiedossa myöhemmin :)


Äiti, katso mitkä korvikset!! Hehe ne pääsivät näin kymmenen vuoden jälkeen taas käyttöön. Ihan parhaat, onneksi en ole luopunut niistä!

Tämä ilta aiotaan Reeperbahnin sijaan viettää kotisohvalla katsellen leffaa. Kaksi unikekoa väsähti hieman päivän jälkeen ja päätettiin jättää hippailut väliin. Siskokin joutui jäämään kotiin nukkumaan tulevan työpäivän vuoksi, joten ei me ihan ainoina asunnolle jäädä. Joskus vielä me mennään vallottamaan sitä Reeperbahnia, kyllä me vielä sinne päästään :D

Hyvää yötä Suomeen!

4 kommenttia:

 1. Mullakin on ollu tollaset papiskorvikset. Hm. ehkä ysärin alkupuolella? Vaaleenpunaset kylläkin. Mutta on noi kyllä ihanat! :D Tuliko puhuttua saksaa paljon matkalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ysärikorvikset! Mahtavaa :D Voitaisiin laittaa ne kesällä yhdessä päälle ja olla samiksia kuten ennen vanhaan. Kyllä me kaikkialla kaupoissa ja syömässä saksaa puhuttiin vaikka tällä kertaa se tuntui tavallista vaikeammalta, koska pyöri vain ruotsinkieliset sanat päässä. Loppua kohden sitten alkoi puhuminen taas helpottamaan :)

   Poista
 2. Joo paitsi et oon luopunu niistä jo aikaa sitten.. :D Kyllä mä niitä jossain bongailin tässä vuoden sisään..! En kyllä yhtään muista missä.
  Vitsi mä oon unohtanu saksan varmaan ihan kokonaan. Eipa siinä, oltiin Jonaksen kanssa risteilyllä ja Tukholmassa ravintolassa tilasin englanniks ruuat, vaikka oltiin just koulussa hinkattu ruotsia kielitutkintoa varten. Meni muuten ykkösellä läpi ja laajana vielä :o)
  Mitkä kelit teillä on siellä? Täällä Imatralla on jo ihan tositosi kesä! I-ha-naaaaa!!
  Ps. Tajusin että mullahan on joku vanha google-tili ja sain sillä kirjotettua. Jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasinkin, että sulla on uusi tili käytössä! Yllättävän hyvin kaikki kielet pysyy takataskussa vaikka niitä ei paljon käyttäisikään. Varsinkin ymmärtäminen tuntuu aika samalta, mutta puhumisessa huomaa usein sen eron. Ei vaan saa sanotuksi mitä haluaa! :D Hei onnittelut hyvästä ruotsintuloksesta!

   Täällä on melkoisen lämmintä myös vaikkakin tuotiin ilmeisesti Saksasta pientä sadetta mukanamme. Aamulla satoi kaatamalla, nyt taas aurinko paistaa täydeltä teholta ja on lämmintä. Voittehan pitää sen lämmön siellä yllä meidän paluuseen asti? ;)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)