12. huhtikuuta 2013

Sirkustelua ja ihastelua


Tuli ihan lapsuus mieleen kun viime sunnuntaina matkattiin sirkukseen, ne tuoksut ja värit heti jo portilla pistivät tämän tytön iloiseksi. Kaikki näyttivät niin hauskasti pukeutuneilta ja tunnelma oli innostunut ja odottava. Teltta oli täynnä pikkulapsia ja heidän vanhempiaan ja naureskelin meidän sitten olevan luultavasti se ainut lapseton pari, joka paikalta löytyy. Samapa tuo, meillä ainakin oli hauskaa! :)

Näin itse entisenä sirkustelijana ovat odotukset melko korkealla mitä tulee akrobatiaan ja muihin kehoa käyttäviin temppuihin. Omat taitoni ovat toki aivan jo ruostuneet, mutta jonkun verran on tullut pidettyä muistissa ja tullut nähtyä niin monia sirkusesityksiä, että osaa niitä hieman vertaillakin. Koska kokemukseni on enemmänkin sirkuskoulun puolelta eikä varsinaisen kiertävän sirkuksen, en osaa eläintemppuja arvioida yhtään. Muuta kun että ne ovat söpöjä!! Eihän sitä muutenkaan tule arviointimielessä esityksiä katsottua, mutta joskus ehkä hieman erilaisesta perspektiivistä, kuin moni muu asiaan perehtymätön.


 Jännitys kohosi pihalla, kun näin valtavia elukoita ihan yllätyksekseni. Vähän aikaa sai vallan hieraista silmiä, jotta pystyi uskomaan näkemäänsä. Siinä ne olivat ja möllöttivät ihan vieressä, aika eksoottista! Seeprojen väritys on upeaa katseltavaa, miten ne voivatkin olla niin symmetrisiä! Onkohan nuo takana olevat nuorempia seeproja värityksen perusteella? Siellä kun näytti olevan jaloissa viirua, mutta muuten tummaa.. Voihan siinä olla kyse aaseistakin, mutta harvalla aasilla kai raitoja on.Ja sitten itse esitykseen:

 Pienet ponit esiintyivät reippaasti, siinä oli laumahenkeä ja intoa vaikka muille jakaa. Melko tuittupäiltä vaikuttivat myös -pieni ja pippurinen, vai mites se menikään.


 Näin ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni merileijonia ja vielä näin valtavia!! Ja miten ne liikkuivat.. Siinä vasta olikin katseltavaa. Merileijonat muuten käyttäytyivät hyvin koiramaisesti, todella outoa.

Väliajalla saivat pienet lapset ratsastaa kamelilla. Katselin sydän syrjällään pienten menoa ja pelkäsin jonkun niistä muksahtavan alas. Pienimmät olivat tosiaan jotain kolmen vuoden luokkaa, kovin pieniä siis mielestäni.


 Tämä oli aika tajuton akrobatiaesitys, tyypit leijuivat teltan katossa saakka ja eipä niitä turvavaljaita näkynyt ollenkaan. Kuvassa mustan hökötyksen takana on siis mies ja ylempänä nainen, jotka yhdessä ja erikseen tekijät huikeita temppuja. Pisti vaan pohtimaan mitä kävisi kun tuolta tippuisi ilman turvaverkkoa allaan, hui.


 Euroopan suurin norsu! :D


Tämä pyörivä vekotin oli kummallisinta miesmuistiin ja se pyöri kovaa vauhtia. Kummassakin reunassa oli metallinen ympyrä, jossa miehet juoksivat kuin hullut pysyäkseen pystyssä. Tangon ollessa pystyssä, kosketteli se melkein teltan kattoa, joten korkeudesta ei ainakaan ollut pulaa. Ja niin muuten, esityksessä ei todellakaan työskennelty vain ympyröiden sisällä vaan muun muassa heiteltiin väkkyrän pystyasennossa voltteja hyrrän ulkopuolella!! Hullun hommaa, mutta upeaa ja pelottavaa katseltavaa :)

Sunnuntaina nähty Cirkus Maximumin show oli siis joka tavalla todella hyvin tehty ja viihdytti meitä alusta loppuun! Siihen oli yhdistelty paljon erilaisia osioita, muun muassa pariin otteeseen akrobatiaa, useita eläimiä sekä toki perinteisiä pellehassutteluja. Lempparit näistä oli akrobatiaosuudet vaikka kyllähän se sydän niille eläimillekin suli. :) Jotenkin vierastan kuitenkin isojen luonnossa-asuvien eläinten käyttämistä esityksissä (vaikka toisaalta sitä on hieno katsella), joten tulee samalla pohdittua niiden elinolosuhteitakin. Toivon kovin, että ainakin Pohjoismaissa sirkukseläimiä kohdellaan hyvin ja niiden hoitoa tarkkaillaan eläinsuojeluviranomaisten toimesta. Onkohan ihan toiveunta tämmöinen? Hyvinvoivilta ne kuitenkin näyttivät ja varsinkin merileijonat sekä koirat näyttivät nauttivan esityksestään!Laitoin sirkuksen kunniaksi vähän väriä päälle ja punaa huuliin. Tavoitteena ei tosin ollut soluttautua pellejen joukkoon, toivottavasti onnistuin siinä ;)
Olipas paljon kuvia! :D Huh. Toivottavasti tätä kautta päästiin hieman sirkustunnelmaan ja ehkäpä tekin eksytte taas pitkästä aikaa semmoisessa käymään. Tuntee heti taas olonsa nuoremmaksi ja pääsee nauramaan ja ihastelemaan upeita esityksiä. Suosittelen! :)

2 kommenttia:

  1. Pienenä käytiin aina pallokentällä sirkuksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä muistan!! Sitä tässä pohdinkin miettiessäni sirkustelua :) Onkohan siellä vieläkin joskus sirkus? Voisin mennä vanhojen aikojen kunniaksi käymään.

      Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)