23. huhtikuuta 2013

Maukas bulgurfetasalaatti


Olen kova syömään erilaisia salaatteja varsinkin kesän lähestyessä. Salaatti on hyvä pohja monelle ruoalle ja siitä saa helposti erilaisia variaatioita. Talvisin huomaan usein salaatinsyönnin vähentyvän radikaalisti, mutta kevään osoittaessa tuloaan pääsevät salaatitkin takaisin kuvioihin.

Tällä kertaa tuli viikonloppuna tehtyä bulgurfetasalaattia. Jep, tarkoitus oli tehdä couscoussalaattia, mutta näköjään tämä neitokainen ei huomannut mitä sieltä hyllyltä nappasi ja kovasti kuvittelin bulgurin olevan joku couscousin laji. Ei se ehkä sitten ollutkaan, mutta pakko myöntää etten vieläkään oikein tiedä siitä edes mitään. Bulgurissa on hieman isompi jyväkoko ja ehkä aavistuksen mauttomampaa, mutta muuten se sopi salaatin joukkoon hyvin ja oikeastaan oli aikalailla samanlainen verrattuna couscousiin.

Juomaksi sain veden ohella tällä kertaa Cosmopolitan-drinkin viinilasista tarjoiltuna, nams! Oli paras kyseinen drinkki tähän mennessä ja olisin mieluusti voinut näitä ottaa lisääkin. Harmi vain, että ainekset pääsivät loppumaan..

Salaatin lisäksi aineksiin kuului kirsikkatomaattia, paprikaa, oliiveja, kurkkua, fetaa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Hyvä ruoka, sillä sen väkertämiseen ei kauaa mennyt ja tästä annoksesta saimme kahden ruokailun annokset. Täytynee tehdä uudestaan joku päivä :)


Miltäs näyttää, maistuisiko sinnekin? Rupesinkin miettimään jo samalla seuraavan salaatin valmistamista, pitäisiköhän laittaa perinteistä vuohenjuustoa ja jotain vai lisätä pitkästä aikaa mozzarellaa. Pavut ja maissikin tuntuvat sopivan hyvin ja tekevät salaatista ruokaisamman. Pavunitujakin olisi tarkoitus jossain vaiheessa kasvatella. Ideoita otetaan vastaan aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viestiä käynnistäsi :)