9. huhtikuuta 2013

Good morning from Gothenburg


Yllätyyys! :) Meille tulikin eilisen aikana aika jännittävä muutos, joka koskee oikeastaan koko loppuvaihtoaikaa. Jo pitkään on tuntunut siltä ettei jaksaisi matkustaa edestakaisin Ljungskile- Göteborg väliä. Tätä enemmän on tullut harmistus siitä ettei pääse kovinkaan helpolla istuskelemaan terasseille, elämään spontaanisti ja käymään ulkona uusien tuttavuuksien kanssa. Meidän koti Ljungskilessä on ihana pieni mökkeröinen, jota ympäröi kaunis luontomaisema ja rauhallisuus. Siellä lepää mieli ja on kiva käydä ulkoilemassa koiran kanssa ympäriinsä. Se ei kuitenkaan ole täysin sopiva meille arkikodiksi -ihmisille jotka ovat kovia menemään ja tekemään. Ljungskilen koti tuntuu rajoittavan mahdollisuuksia elää "villiä ja vapaata" elämää ja näin ollen tehtiinkin ratkaisu, joka pienen selvittelyn jälkeen onnistui. Nyt, olen superonnellinen! :)

Meillä on tällä hetkellä maanantaista lähtien kaksi kotia: toinen Ljungskilessä ja toinen Göteborgin keskustassa opiskelija-asuntolassa. Syy miksi en aiemmin täältä asuntoa ole ottanut, johtuu asumismuodosta sekä asuntolan säännöistä. Opiskelija-asuntolat kun ovat tarkoitettu vain yhdelle asujalle jaetun keittiön kera. Juteltuani kuitenkin opiskelija-asuntolassa asuvien koulukavereideni kanssa, kirkastui eräs asia selkeästi. Täällä kun ei kuulemma vahdita laisinkaan kuinka monta ihmistä huoneessa on tai onko mahdollisesti elämiä (!). Kuulemma  asuntolasta löytyy, sääntöjen vastaisesti, moniakin koiria. No, tämä tarmokas neiti keräsi kimpsunsa ja kampsunsa ja toi koko poppoon tänne! Me so happy!!!Tästä eteenpäin ollaan siis kahden asunnon vuokraajia seuraavat pari kuukautta. Molemmat asunnot ovat todella edullisia, varsinkin opiskelijakämppä, joten yhteensä näistä tulee vain yhden "normaalin" vuokran verran. Ei paha ollenkaan. Luultavasti asuminen painottuu viikkoisin enemmän Göteborgiin ja viikonloppuisiin Ljungskileen, mutta katsellaan miten järjestelyt ajan myötä mukautuvat. Tällä hetkellä ainakin olen todella innoissani ja koen, että tämä oli yksi parhaista ratkaisuista koko kevään aikana! On huippua päästä lähemmäs kaupungin vilinää, mutta toisaalta pystyä nauttimaan myös täydellisestä rauhasta. <3

Ihanaa tiistaita kaikille, toivottavasti sielläkin ollaan yhtä hyvällä tuulella!

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa kun järkkäänty! Näyttää kivalta huone, vissiin ihan hyvänkokoinen ja valoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvänkokoinen, 18 neliötä ja valoisakin. Yllättävän tilava! Vaikka kyllä nyt kun tultiin Ljugnskilen kotiin niin tämä tuntui ihan valtavalta! :)

   Poista
 2. Miltähän Meteorin asunto tuntuu tämän jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Tuntuu varmaan ihan valtavalta ainakin aluksi, mutta sitten siihenkin taas tottuu! :)

   Poista
 3. Haha katoin äsken kartasta että missä toi Ljungskile on, enkä voi uskoa että oot asunu siellä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten niin! :D Sijainninsa puolesta vai?

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)